Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»


Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»
Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, τηςΕλευθερίας και του Μεγαλείου.
Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη ....
διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας. Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου, ολοκληρώνεται ως σκοταδιστικός μηχανισμός. (Αλλά αυτά είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση). Στο θέμα μας:
Ξεφυλλίζοντας τους «Νόμους» του Πλάτωνα, έπεσα επάνω στο ακόλουθο απόσπασμα που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Το παραθέτω:
«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.
» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»
(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)
Τι μας συμβουλεύει ο Πλάτων; (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Πλάτων, όχι ο Μαρξ ή κάποιος άλλος «γνωστός επαναστάτης»…). Περιγράφοντας μια κατάσταση όμοια με αυτή που βιώνουμε τώρα, παροτρύνει τους Έλληνες να ξεσηκωθούν παρά να φύγουν. Ευθέως μιλά για Επανάστασηαρνούμενος σε κάθε περίπτωση τη μετανάστευση. Και επισημαίνει ότι είναι προτιμότερο να υποφέρουμε τις ταλαιπωρίες των πολιτικών αγώνων και των συγκρούσεων παρά να δεχθούμε την αλλαγή του πολιτεύματός μας.
Ας ακούσουμε τον Πλάτωνα λοιπόν και ας ξεσηκωθούμε! Ήδη έχουμε κάνει την αρχή με τις μεγαλειώδεις μας διαδηλώσεις, ας ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε και ας απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, δηλαδή τους εαυτούς μας -γιατί πατρίδα είναι οι άνθρωποι-, από τους ανάξιους κυβερνήτες που μας ξεπουλούν και υποδουλώνουν!
Υ.Γ. Κάποτε άκουσα σε μια παρέα «αριστερών» ότι ο Πλάτων ήταν… «ολιγαρχικός». Όπως αντιλαμβάνεστε εκείνοι οι «αριστεροί» δεν είχαν διαβάσει ποτέ Πλάτωνα…
Στέφανος Μυτιληναίος

15 σχόλια:

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ είπε...

Για την ακρίβεια ναι και στην μετανάστευση γιατι απλούστατα πρέπει να φίγουν μερικοί χαιβανάδες που στο μυαλό τους έχουν μόνο τα λεφτά, αλλα και τα χαιβάνια που σπιτόνουν τις αλλοδαπές.

Ανώνυμος είπε...

αλλοι θα ερθουν να κατοικησουν σε σας και σεις θα πατε να κατοικησετε αλλου. Αγ. Κοσμας ο Αιτωλός . 250 χρονια πριν.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ είπε...

11:11 οτι μαλακία ακούτε την λέτε

Ανώνυμος είπε...

Καλα εσεις νομιζετε οτι θα γινει επανασταση?? Τα γνωστα θα ζησουμε..2,3 μερες με φασαριες στο Συνταγμα και την επομενη μερα ολα θα ξεχαστουν. Σιγα το πραγμα.

Εγω σαν νεος αμα δεν δουλεψω τωρα εστω και στην ακρη της γης ποτε θα δουλεψω?? Ξερετε ποσο με ποναει να βλεπω ατομα ανικανα και αχρηστα να εχουν εξασφαλισμενη ζωη?? Και δυστυχως αυτοι ειναι πολλοι..Οχι λιγοι...Να φυγουμε ολοι οι νεοι και να δειτε τι ωραια που θα ειναι με τους Πακιστανους και Αλβανους...με τις μαλακιες που κανατε μας καταστρεψατε..Βγαλτε μονοι το φιδι απο την τρυπα. Εσεις οι παλιοι ειστε οι μονοι υπευθυνοι και σταματηστε να κατηγορειται αλλους για την κατασταση της χωρας.

Με συγχωρειται για το υφος μου αλλα οταν βλεπεις να στηνονται εξω απο τα εκλογικα κεντρα κατι 50αρης και 60ρηδες τι θελετε να νομιζω?? Χειραγωγουν τους νεους και δεν τους εκπαιδευουν για το τι ειναι το καλο και κακο.

ΥΣ. Δεν εχω κατι με τους δ.υ. Και στο ιδιωτικο τομεα απο οτι καταλαβα πρεπει να εγινε φαγοποτι..(φοροδιαφυγη,καταπατηση δικαιωματων,απαγορευση γαμου κτλ)...

Γων είπε...

11:32 Κάτσε ρε, ο άνθρωπος θέλει να πει ότι αυτά που ζούμε έχουν προφητευτεί. Δεν σε αναγκάζει κανείς να πιστεύεις κάτι αλλά πάντως αυτά τα λόγια είναι γεγονός, έχουν ειπωθεί.

Γων είπε...

12:55
Έχεις δίκιο άνθρωπέ μου. Έχεις το δίκιο που πνίγει. Τι θα κάνουμε όμως θα αφήσουμε τη χώρα μας να ριμάξει; Τα συμπεράσματα του Πλάτωνα έρχονται σαν απάντηση και οδηγός.
Από την άλλη κι εγώ πιστεύω ότι έτσι όπως έχουν καταστρώσει το σύστημα η αλλαγή είναι σχεδόν απίθανο να γίνει. Δυστυχώς μας έχουν σαν τα πρόβατα στο μαντρί.
Χάνουμε (ή πλέον όυτε καν γνωρίζουμε) τις αρχαιοελληνικές και χριστιανικές αξίες μας, τα μόνα πραγματικά όπλα μας, οπότε πάμε κατά διαόλου. Μόνο το παραπάνω αποσπάσματα του Πλάτωνα σε συνδυασμό με το θυσιαστικό πνεύμα (ναι, χωρίς θυσίες δεν πάμε πουθενά) της ορθοδοξίας αρκούν για να γίνει η ανατροπή! Δυστυχώς δεν είναι κομμάτια του εαυτού μας.
Βλέπει κανείς ότι όντως μιλάμε για κρίση αξιών.!

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ είπε...

1:23 Τα έχεις κάνει μπάχαλο στο μυαλό σου, που κολλάει η αρχαία ελλάδα που ήταν άθρησκοι με την ορθοδοξία;;;;
και εγώ ορθόδοξος ειμαι μα βλέπω την αλήθεια δεν πορώνομαι με της θρησκείες γιατι οι αρχαίοι έλληνες ήταν άθρησκοι..

Ανώνυμος είπε...

1:52 αυτα γνωριζεις αυτα λες.Γνωριζεις ποιες ειναι οι ριζες σου;σταματηστε να θεωρητε αθρησκους τους μη χριστιανους.

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. είπε...

δηλαδη για να καταλαβω,οταναποφασισαν να καταλαβουν τη χωρα με το ετσιθελω οι oi ιταλογερμανοι, oi παππουδες μας ηταν αφελεις που εδωσαν τη ζωη τους για μας;δε μπορουσαν να φυγουν και να τα γραψουν ολα στα κακαλα τους;νωμιζεις 12:35 οτι εξω ειναι καλυτερα;πιο δουλος κι απο τον δουλο εισαι.καποτε ηταν οχι τωρα.κτηνοτροφος ειμαιμε τρια παιδια και εδω και2 χρονια ψαχνω εναν ελληνα για δουλεια.που ειναι;εμ βεβαια βρωμα η δουλεια ε;κι εγω κυκλοφορο με ταυτοτητα γιατι ολοι νωμιζουν οτι οποιος ασχολειτε με τα ζωα ειναι αλβανορουμανοπακιστανος.και μιλαμε για δουλεια 365 μερες το χρονο,κι ομως δε φευγω ρε ,εδω μπαστακας θα τους ειμαι οσο χρειαστει,τσιμπουρι.σκυλος που γαυγιζει λενε μη το φοβασαι,κι επειδη τωρα γαυγιζουν πιο πολυ οι περισσσοτεροι εχουν χεστει πανω τουςαπο το φοβο.μη φοβασται μωρεεε σκυλια ειναι ας γαυγιζουν!αλλα ενταξει,φυγετε ολοι,οταν ομως αλλαξουν τα πραγματα και βγει ο πραγματικος ηλιος στη χωρα να μεινετε εκει που ειστε....παντα λιγοι βγαζουν το φιδι απ τη τρυπα και οι χεστηδες ερχονται μετα και το παιζουν ηρωες,παντα ετσι γινετε....δε γαμεις τουλαχιστον θα εχουμε να λεμε στα παιδια μας οτι πρωσπαθησαμε ασχετα με το αποτελεσμα,δεν ημασταν χεστηδες αλλα πολυ περσσοτερο προδοτες,και κιοτηδες της χωρας.Κκαι ειναι προτιμοτερο να προσπαθησεις και να χασεις,απο το να βαλεις την ουρα στα σκελια και να κρυφτεις.καιμην ξεχνατε ολος ο ντουνιας τρεμει την αφυπνηση των ελληνων .....ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;;

East είπε...

Δώστε κίνητρα να επιστρέψουν οι Έλληνες της διασποράς!

Μας χρεωκοπούν για να μειώσουν τον Ελληνισμό.

Μόνο οι Έλληνες που έφυγαν για σπουδές -και δεν ξαναγύρισαν- από την μεταπολίτευση είναι 1,5εκ. Αν δεν είχαν φύγει θα είχαμε 3εκ περισσότερο πληθυσμό, δηλαδή 14εκ, και μάλιστα 3εκ περισσότερους νέους και παιδιά!

Για να μην αναφέρουμε τι έγινε όταν κυβερνούσαν οι εθνικόφρωνες, όπου εξοντώθηκε ο μισός πληθυσμός και μετανάστευσε όλο το εργατικό δυναμικό.

Το κράτος πρέπει να καλέσει να επανέλθουν στην Ελλάδα οι Έλληνες μετανάστες, και να πάρει μέτρα:

-Το κράτος να δώσει οικόπεδο 1 στρέμμα σε κάθε Ελληνική οικογένεια της διασποράς που θα γυρίσει.

-Οι πτυχιούχοι δεν βρίσκουν δουλειά διότι δεν παράγουμε τίποτα. Για να αλλάξει αυτό χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ, κρατικοποιήσεις, δραστική αύξηση παραγωγής, μείωση γραφειοκρατίας/φορολογίας/πολυνομίας/απαγορεύσεων, δραστική αύξηση των αυτοαπασχολούμενων, εισαγωγή μεταναστών που θα χρησιμοποιηθούν ως φθηνό χειρονακτικό εργατικό δυναμικό, φθηνή ενέργεια(και όχι την "πράσινη" που κοστίζει 12 φορές περισσότερο από τον εγχώριο λιγνίτη), υποδομές, δίκτυο τρένου-ΤΡΑΜ για όλη την Ελλάδα, σύνδεση λιμανιών/τρένων/αεροδρομίων/ΜΕΤΡΟ/ΤΡΑΜ/προαστιακός/λεωφορεία/δρόμοι μεταξύ τους και με Βαλκάνια-Ευρώπη-Ασία, φράγματα, άρδευση για όλη την Ελλάδα, κτλ κτλ.

-Εισαγωγή αλλοδαπών γυναικών που θα παντρευτούν Έλληνες και θα κάνουν Ορθόδοξες οικογένειες. Πρωταρχικές αιτίες της μετανάστευσης είναι όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να κάνει οικογένεια. Το πρόβλημα είναι εντονότατο ειδικά στην επαρχία και στους "700ευρώ". Έτσι λοιπόν και ο Ελληνισμός θα επεκταθεί, και η σιωπηλή γενοκτονία κατά του Ελληνισμού θα σταματήσει αφού θα γίνονται οικογένειες και παιδιά, και θα λυθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

-Κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, δημιουργία 100% επαγγελματικού στρατού από εθελοντές-επιλεγμένους και χρησιμοποίηση επιλεγμένων εθελοντών αλλοδαπών. Ο στρατός είναι η βασική αιτία μετανάστευσης των νέων ανδρών.

-Άνοιγμα των πανεπιστημίων και θέσπιση διδάκτρων. Ο καθένας -Έλληνας ή αλλοδαπός- σπουδάζει ότι θέλει, όποτε θέλει, όσο θέλει. Το κράτος κερδίζει αντί να πληρώνει, διαδίδουμε τον πολιτισμό μας σε αλλοδαπούς, σταματά η μετανάστευση των Ελλήνων για τις σπουδές, εισάγουμε συνάλλαγμα αντί να εξάγουμε, σταματά το μαρτύριο των μαθητών και των γονιών με τα φροντιστήρια.

Πρέπει να έρθουν όλοι οι Έλληνες, και οι νέοι, και οι συνταξιούχοι, και οι εργαζόμενοι, και όσοι έκαναν οικογενειες, να φέρουν και τις Γερμανίδες-Καναδέζες κτλ συζύγους τους και παιδιά τους ώστε να Ελληνοποιηθούν και αυτοί.

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. είπε...

συμφωνω απολυτα!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι στη μετανάστευση,μην επιτρέπετε στα λαμόγια να βρίσκουν το πεδίο ελεύθερο.Όχι στη μετανάστευση,δεν πρέπει να αιμορραγεί η Ελλάδα από Ελληνικό αίμα και να εμπλουτίζεται από ισλαμιστές που μια μέρα θα υποδουλωθεί στο Μωάμεθ.

Ανώνυμος είπε...

ntafopoulos_21 - 4/9/2011 13:34
ακομα και υγειες να ειναι ενα κινημα πως να επιβιωση με τετοια μυαλα πο κουβαλαμε? οταν δεν κατεβαινουν οι μισοι γιατι δεν τουσ αρεσουν οι αριστεροι και οι αλλοι μισοι γιατι δεν τους αρεσουν οι δεξιοι ?τι θα πει δεξιοσ αριστεροσ και κεντρωος? ακομη να ξυπνησουμε και να καταλαβουμε οτι ολο το κολπο ειναι στημενο και πολλυ καλα σχεδιασμενο? πιοι αριστεροι αυτοι που ειχαν την ευκαιρια πριν απο 2,5 μηνες να ριξουν την κυβερνηση εαν απλα και μονο αποχωρουσαν απο την βουλη και κατεβεναν στο λαο ?μικρομαγαζα που δεν θελουν να μεγαλωσουν . ποια δεξια που ειναι ολοι τους ανοικτα υπερ της παγκοσμιοποιησης και τις παγκοσμιας κυβερνισης με στοχο τον καλυτερο ελεγχο τον μαζων? και λεω τον μαζων και οχι των λαων γιατι στοχος τους ειναι να μπουν ολοι οι λαοι στο μιξερ και να βγει απο εκει ενα νεο μοντελο προβατου που και για την τουαλετα θα ρωταει . αλλα και για ποιον λαο ?τον εντελως εκφυλισμενο? τον παραδωμενο στον υπερκαταναλωτισμο ?τον λαο που εχει αναγαγη σε νουμερο ενα δελτιο ειδησεων το πορνο δελτιο του σταρ? που καθετε στον καναπε το μεσημερι να φαει και διαλεγει να δει εκπομπεσ κατωτερου επιπεδου που αντικειμενο εχουν το ποιος πηγε με ποια και ποια κερατωσε ποιον και γιατι το εκανε ? ενα λαο που εχει παψει να διαβαζει να μωρφονετε να καλιεργη το πνευμα του να σκεφτετε και που τρωει αμασητο οτι του σερβιρουν τα δελτια των 8 ?για ποιουσ ελληνες ?αυτους που εν μεσω κρισης δινουν 25000 ευρω χωρις να τα εχουν για να αγορασουν μια χαρλει ετσι για γουστο? αυτο το τελευταιο νωμιζετε οτι ειναι υπερβολη? αν εχετε ενα τραπεζικο γνωστο ρωτηστε τον ποσες αιτησης γινονται για τραπεζικες χρηματοδοτισεις για την αγορα αχρηστων στη κυριολεξια πραγματων . για ποιους ελληνες ?για αυτουσ που το καλοκαιρι παρακαλαγαν να περαση μασοπροθεσμο και εφαρμοστικο για εχουν μισθο? τωρα σοβαρα αυτος ο λαος εχει καμια σχεση με τους προγονους μας? και δεν ενοω τους αρχαιους,οχι δεν χρειαζετε να παμε τοσο μακρια ας πουμε με την γενια του 2 παγκοσμιου πολεμου . τετιοι που ειμαστε σαν λαος σημερα εχουμε και τους κυβερνιτες που μας αξιζουν και το γραφω σημερα αν λεω αν γινουν εκλογες συντομα πασοκ και νδ βαζω στοιχημα οτι θα παρουν πανω απο 60%μαζι ε αιντε στον αγυριστο ελληνες

Ανώνυμος είπε...

Ηλίας Σοτηριου - ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

East καλα ταλες καπος πρέπει να γίνει η αρχή πρέπει να
Εμφανιστουν παραδιγματικοι Ανθροποι σε πολλές μεριές .