Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πρέσβης ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" με αυτό το όνομα


Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς (Paul D. Wohlers), κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ότι η στάση των ΗΠΑ για το..
 θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.


«Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του ζητήματος, στηρίζουμε τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης. Η χώρα μου θα υποστηρίξει κάθε λύση στην οποία θα καταλήξουν η Μακεδονία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γουόλερς

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως η χώρα του είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης και επανέλαβε πως «οι πολίτες της χώρας μας υφίστανται τις συνέπειες αυτού το προβλήματος, που η Ελλάδα έχει με το όνομά μας. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ακατανόητο, τόσο για την εποχή στην οποία ζούμε -τον 21ο αιώνα- όσο και βάσει όλων των μέτρων σε ένδειξη καλής θέλησης, τα οποία έχει μέχρι σήμερα λάβει η Δημοκρατία της Μακεδονίας για να επιδείξει τις προθέσεις της για σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, δεν αποθαρρυνόμαστε, θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση με αμοιβαία ετοιμότητα, σεβασμό και τήρηση του πλαισίου των διαπραγματεύσεων που έχει οριστεί από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η χώρα του, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Σικάγο, θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=419613
Διαβάστε την ομιλία του Αμερικανού πρέσβη (στην οποία πάντως δεν υπάρχουν τα παραπάνω του ρεπορτάζ) εδώ: http://macedonia.usembassy.gov/speeches-2011/amb-sp09132011.html

Δείτε το facebook της Αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, εδώ
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ .