Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η οικονομική βόμβα που θα σκάσει το επόμενο δίμηνο




Τελικά αυτοί που μας κυβερνούν ή πολύ ηλίθιοι είναι ή εντελώς προδότες, αφού σπρώχνουν τη χώρα στη χρεωκοπία.

Ας μελετήσουμε ένα σενάριο. Ως δείγμα θα πάρουμε ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, με συνολικές αποδοχές 2.500 ευρώ μηνιαίως. Επιλέγουμε Δ.Υ. με το σκεπτικό ότι θεωρούνται ως οι βολεμένοι του ....συστήματος, με εξασφαλισμένο μισθό (λέμε τώρα) και χωρίς το φόβο της ανεργίας (ξαναλέμε τώρα). Ας υποθέσουμε ότι είναι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος 10 ετίας, μέσης τιμής ζώνης, 100 τμ., το οποίο αγόρασαν με δάνειο. Ας πούμε ότι πληρώνουν σε δάνεια και κάρτες το μήνα 500 ευρώ, δηλαδή το 20 % του εισοδήματός τους, άρα ανήκουν στους λεγόμενους υγιείς δανειολήπτες.

Στο επόμενο δίμηνο θα κληθούν να πληρώσουν:

2 Χ 300 = 600 ευρώ κεφαλικό φόρο

2 Χ 300 = 600 ευρώ φόρο αλληλεγγύης

700 ευρώ έκτακτο φόρο ακίνητης περιουσίας

300 ευρώ τέλη κυκλοφορίας

200 ευρώ μείωση μισθού λόγω φορολογικών μέτρων

κάτι ψιλά ακόμα που τα παραλείπω

ΣΥΝΟΛΟ: 2.5000 ευρώ

Και αναρωτιέμαι:

Τα έχουν; Από που θα τα κόψουν για να τα δώσουν; Από το φαγητό τους; Από τις σπουδές των παιδιών τους; Δεν θα πληρώσουν τα δάνειά τους στην τράπεζα;

Τα παραπάνω λεφτά είναι λεφτά, που για τους επόμενους δύο μήνες θα λείψουν από την κατανάλωση. Δηλαδή και άλλα λουκέτα σε επιχειρήσεις και άλλες απολύσεις.

Υπενθυμίζω ότι το παραπάνω παράδειγμα αναφέρεται σε ζευγάρι βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Για βάλτε τώρα εσείς με τη φαντασία σας τι θρήνος έχει να πέσει σε οικογένειες, που τα μέλη τους είναι άνεργα ή έχουν μήνες να πληρωθούν ή εργάζονται με μισθούς 600-800 ευρώ;

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΛΙΘΙΟΙ!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΙ, ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΕΞΥΠΝΟΙ!! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ (ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ!!
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ, ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ...
ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΓΕΤΗ;;;
ΠΡΟΒΛΗΑΜΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ! ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΗΡΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται ούτε περί επιλεκτικής χρεωκοπίας ούτε περί πτωχεύσεως
Πρόκειται περί ανταλλαγής οργάνων.
Εμείς χρωστάμε τ' άντερά μας και αυτοί θα πάρουν τ' αρχίδια μας

Ανώνυμος είπε...

(ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ) .
http://hellasxg.blogspot.com/2011/09/blog-post_338.html

Ανώνυμος είπε...

Επειδή προ ολίγου ανακοινώθηκε ματαίωση ταξιδιού του ΓΑΠ στην Αμερική κατόπιν τηλεφωνήματος Βενιζέλου για αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και εφαρμογής των μέτρων ,ενώ προτίθενται να ανακοινώσουν νέα μέτρα που αφορούν μαζικές απολύσεις και ένας θεός ξέρει τί άλλο με την μόνιμη απειλή πάντα της χρεωκοπίας,νομίζω ότι η ώρα έφτασε.
Το μόνο που απομένει είναι να απενδυθούμε κάθε μορφής ιδεολογία που μας χωρίζει και να ενδυθούμε μόνο το Ελληνικό στοιχείο που μας ενώνει.
Μια πρόταση είναι να βγούνε σε κοινή συστράτευση όσοι αγαπούν την Ελλάδα πάνω από χρήμα και ίσως πάνω από την ζωή τους όπως Πάνος Καμένος,Δ.Καζάκης,Σαρρής ,ο γιατρός Αντωνίου και όποιος τέλος πάντων αντιστάθηκε σθεναρά στο τέταρτο Ράιχ οι οποίοι να προβούν σε κινήσεις μη νομιμοποίησης της κυβέρνησης να προβαίνει σε τέτοια βάρβαρα μέτρα ενάντια σε όσα προεκλογικά ψευδώς υπεσχέθη και να μας καλέσουν σε συστράτευση με στόχο την εκδίωξη των προδοτών και την ομαλή μετάβαση σε κυβέρνηση που θα χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού και θα εκφράζει την άμεση βούληση του,αφαιρώντας από τον πολιτικό κόσμο τα προνόμια που παρανόμως και σε βάρος των λοιπών εξασφάλισε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ ΗΛΙΘΙΟΙ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

7:28...ΚΑΙ 7:33...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...
ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΩΡΩ ΒΑΣΙΚΑ:
1. ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ (ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ)
2.ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Και να ψηφισουμε Σαμαρα! Θα τα φτιαξει ολα σε μια μερα το παλλικαρι! Το υποσχεθηκε! Δεν αξιζει μια τοση δα ευκαιριουλα να κυβερνησει το παιδι? Ε?

Ανώνυμος είπε...

πα_ΣΟΚΟΙ,Κουφάλες έρχονται κρεμάλες..

Ανώνυμος είπε...

Η Ευρώπη θα μας αφήσει εντελώς μόνους αν γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και αυτό γιατί δεν θέλουν να πάρουν το μέρος κανενός!... Και για του λόγου το αληθές, δεν βλέπουμε όλοι που βρίσκουν πρόσχημα αυτό το ενάμισι με δυο δισεκατομμύρια που μας λυπούν« γιατί δεν μπορούμε να μαζέψουμε με τον φορολογικό μηχανισμό γι αυτό και επιβάλει τον φόρο στα σπίτια» για να μη μας βγάλουν έξω από το εύρο, και μετά θα βρουν την ευκαιρία μα μας πετάξουν εντελώς έξω από την Ευρώπη; Κι όταν διαλυθούμε μετά τον πόλεμο, θα έρθουν σε μια κατεστραμμένη Ελλάδα και θα μας τα αρπάξουν όλα δίχως να πληρώσουν το παραμικρό! Και ρωτώ θα αφήσουμε να καταστραφεί η πατρίδα μας για αυτά τα δυο δισεκατομμύρια; Ωστόσο πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τα κομματικά, και το ποιος κυβερνά! Γιατί αυτές τις κρίσιμες ώρες προτρέχει η σωτηρία της πατρίδος μας!... Έλληνες φιλοτιμηθείτε, βάλτε ακόμα μια φορά το χέρι στην τσέπη γιατί χανόμαστε!... Και προ παντός οι πλούσιοι!... Εκτός αν το πάρουμε εντελώς κομματικά τυφλωθούμε από το μίσος και μετά δεν θα μας φταίει κανείς που θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ‼..

Ανώνυμος είπε...

Εγω το βαζω το χερι στην τσεπη αλλα το μονο που βρισκω ειναι τ'αρχιδια μου!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί και πότε ηταν μαζί μας η Ευρώπη ? η οι Σύμμαχοι μας ? Μήπως ποτέ πηραν Θέση για την Τουρκία, τους γυφτοσκοπιανούς,τούς γαμημένους Αλβανούς ? δεν θυμάμαι.Αυτοι οι πολιτικοί μας αξίζουν γιατί τέτοιοι είμαστε και εμείς-ίδιοι.
Ξεβολευτείτε Ελληνες και να παρουμε τις τύχες στα Χέρια μας,να αποκτήσουμε την Εθνική μας
ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ,να διεκδικήσουμε πισω όλα αυτα που συνειδητα μας αποκρυπτουν,και οχι να κλαψουρίζουμε απο τουσ καναπέδες μας.Φτάνει πια

Ανώνυμος είπε...

10:31
Είσαι τώρα εσύ σοβαρός; Μόλις δώσεις τα 2 δις θα σου ζητήσουν κι άλλα δύο και μετά κι άλλα δύο και πάει λέγοντας. Και για να χουμε καλό ρώτημα από που τους τα χρωστάμε, σε ποιους τα χρωστάμε, πόσα τους χρωστάμε και ποιοί τα χρωστάνε; Έγινε κάποιος λογιστικός έλεγχος και δε το μάθαμε; Τι είναι τούτα που λες ωρέ; Είσαι Έλληνας εσύ με ψυχή και καρδιά ή ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που θα βάλει τα κλάματα μπροστά στον ολίγιστο εχθρό; Και δέχεσαι να ξεπουλήσεις την Πατρίδα και την ελευθερία σου λίγο λίγο έτσι αβίαστα κι αμάσητα και μας το προτείνεις κιόλας ταχα μου δε για το καλό μας; Ρε α πάγαινε να διαβάσεις ελληνική ιστορία και να μάθεις πως δε πολεμάνε οι Έλληνες σαν ήρωες αλλά οι ήρωες σαν Έλληνες! Φοβισμένο ανθρωπάκι που δε σου αξίζει η Ελευθερία σου τράβα να γονατίσεις στον εχθρό και μήνυσέ του πως εμείς οι Έλληνες δε σκιαζόμαστε και περιμένουμε πως και πως το πρώτο μπαμ για να αρχίσουμε τη μεγάλη γιορτή. Τη γιορτή της απελευθέρωσης!

Ανώνυμος είπε...

10:31 ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ;

Ανώνυμος είπε...

Μήν περιμένετε βοήθεια απο τους πλούσιους.
Πολύ πρίν πέσει η Κωνσταντινούπολη ο Παλαιολόγος ζήτησε απο τους πλούσιους της να βοηθήσουν με τους θησαυρούς τους, που είχαν καλά φυλαγμένους τα τότε λαμόγια και ξέρετε τι έγινε....οι πλούσιοι δέν βοήθησαν...η Πόλη έπεσε και τους θησαυρους(που είχαν ξαναφτιάξει μετά το μέγα κλέψιμο των Δυτικών,βλ.Σταυροφορίες) τους πήραν οι Τούρκοι....

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι φαίνεται οι έχοντες πλούτο (οι περισότεροι) συνεχίζουν μέσα στους Αιώνες να νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους και να είναι άσπλαχνοι άπληστοι και τυφλοί..γινόμενοι κατάρα για όλους.. αλλά πιο πολύ για τους ίδιους!Δυστυχώς.
Μόνο απο τον Θεό μας παιδιά να περιμένουμε βοήθεια και μόνο σε αυτόν να βασιζόμαστε.
Ας την Του ζητήσουμε λοιπόν και να είστε σίγουροι ότι θα μας τη δώσει.