Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί ο Παπανδρέου διάλεξε να μιλήσει σε αποθήκη από λιμάνι;


Καλώς τους μούτσους στο λιμάνι…
Γράφει ο JZ!
Στις αποθήκες του ΟΛΘ λοιπόν θα γίνει το νταραβέρι μεταξύ των μουμουέδων και του ΓΑΠ. Φαντάζομαι πως το επικοινωνιακό επιτελείο του pasok θα έχει ξηλώσει το μισό του σκάλπ από το ξύσιμο, σε ένα απελπισμένο κι απελπιστικό μπρέϊν στόρμινγκ,
ψάχνοντας τρόπο να μαζέψουν όσο το δυνατόν λιγότερες φάπες, ροχάλες, γιαούρτια και τα παρελκόμενα. Το ερωτηματολόγιο στους @@ρογράφους έχει δοθεί εδώ και μέρες και οι πρόβες της αποστήθισης από τον αποστολέα τους κοντεύουν να τελειώσουν.

Όλοι καταλαβαίνουμε πως τα πράματα για τους φανταζί φαφλατάδες είναι πιο στριμόκωλα από ποτέ. Γκρεμός και ρέμα, ένα πράμα, γι αυτό και η απόφασή τους για πρεσκόνφερενς στο λιμάνι, έχει απολύτως σημειολογικό χαρακτήρα:
Γιατί διάλεξε το λιμάνι ο Γιώργος;

Πρώτ’ απ’ όλα το λιμάνι συνδέεται με το φευγιό. Το “κουνάω μαντήλι”. Συνδέεται με το «στο καλό» και το «στον αγύριστο», οπότε και καλυπτόμαστε, άπαντες, συναισθηματικά. Αν βρεθεί έστω και ένας να ευχηθεί το πρώτο, παρακαλείσθε, δείτε το με χιούμορ, η Θεσσαλονίκη είναι εκτός των άλλων κορυφαία «χορτομάνα».

Δεύτερον το λιμάνι ανέκαθεν ήταν το μέρος που συχνάζουν οι πουτάνες. Ακόμα και σήμερα δεν έχει αλλάξει αυτό, τα πορνεία είναι μισό τσιγάρο δρόμος από την πύλη την κυριλέ (η μπούκα του Κίτσεν, για τους Σαλονικιούς).

Τρίτον, οι αποθήκες του λιμανιού – όπου θα δοθεί η παράσταση. Στις αποθήκες, σαν τα ποντίκια, στο μέρος όπου στιβάζονταν τα εισαγόμενα, λαθραία κι εξαγώγιμα. Κάτι σαν το γκουβέρνο μας δηλαδή.

Τέταρτον, το μεγάλο χρονοντούλαπο. Έτσι οι αποθήκες του ΟΛΘ θα φιλοξενήσουν το διάσημο σύνθημα του «Ανδρεϊκού» ΠαΣοΚ στη νέα του κατοικία – ευχόμαστε και μόνιμη.

Προχθές ρώτησα έναν από τους οκτώ ένστολους που «βαρούσαν» βάρδια, αν έχει σπίτι. «Ναι» μου απάντησε. «Και ποιός το φυλάει απ’ τους κλέφτες;» τον ρωτάω. «Έλα ντε», μου απαντάει γελώντας…

Να καλωσορίσουμε κι από μεριά μας λοιπόν το λιμανίσιο PaSoK των διεθνών σαλονιών και να του ευχηθούμε καλό αγύριστο. Έτσι κι αλλιώς, τελειώσαν όλα, ο μπερντές της παράστασής τους είναι από χαρτί κι αυτοί σκιές που φτύνουν, κλάνουν, ρεύονται. Τι άλλο περιμένετε ν’ ακούσετε απ’ το λιμάνι; Ότι το μετρό θα είναι έτοιμο το -12;

ΥΓ: Δεν είμαι εχθροπαθής Ρέπα μου, ούτε ΔΥ Λοβέρδο μου, ούτε «μαζιφαγάς» αντιπάρεδρε. Απλός άνθρωπος είμαι και ας σας ξυνίζει κάπως. Όλοι μας κάποια γεύση έχουμε.

Συμπλήρωμα υπουργικό *(χαριτωμένο):

Δεν πρόκειται ούτε περί επιλεκτικής χρεωκοπίας ούτε περί πτωχεύσεως.
Πρόκειται περί ανταλλαγής οργάνων.

Εμείς χρωστάμε τ' άντερά μας και αυτοί θα πάρουν τ' αρχίδια μας.
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζω το δεύτερο:
Δεύτερον το λιμάνι ανέκαθεν ήταν το μέρος που συχνάζουν οι πουτάνες

Ανώνυμος είπε...

1.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΙΣΩ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ 4-5 ΛΕΥΚΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΜΕ 3 ΟΡΚΕΣ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ.
2. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΤΙΣ 1855 ΝΑ ΧΕΣΟΥΝ+ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΜΠΟΧΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΛΙΜΑΝΙ