Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ισραήλ εγγυήθηκε την ασφάλεια των γεωτρήσεων της Κύπρου!



"Όποιος τολμήσει να απειλήσει την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο το Ισραήλ, θα δεχθεί την κατάλληλη απάντηση", δήλωσε πριν λίγο ο Iσραηλινός υπουργός Ενεργείας, Ούζι Λαντάου, δίνοντας εγγυήσεις ασφάλειας των εξεδρών φυσικού αερίου και των αγωγών και της Κύπρου, αφού το....
δίκτυο θα είναι κοινό.
Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ δηλώνει ότι εγγυάται την ασφάλεια και των κυπριακών γεωτρήσεων.
"Το Ισραήλ μπορεί να υποστηρίξει και να εγγυηθεί την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης φυσικού αερίου που θα εγκαταστήσει στη Μεσόγειο", τόνισε ο Λαντάου, δηλαδή και των κυπριακών, αφού αυτές εγκαθίστανται στο πλαίσιο ισραληνο-κυπριακής σύμπραξης.
Το γεωτρύπανο "Homer Ferrigton" της Noble Energy, εγκαταλείπει την ΑΟΖ του Ισραήλ και μπαίνε στην ΑΟΖ της Κύπρου σε ακριβώς δέκα ημέρες και γύρω του θα αναπτυχθεί ένας τεράστιος κλωβός ασφαλείας.
Την ίδια στιγμή έχουν τεθεί σε στενή παρακολούθηση από τους Ισραηλινούς, όλα τα στρατιωτικά λιμάνια και τα πολεμικά αεροδρόμια των ΗΠΑ και έχει εγκατασταθεί ανοικτή γραμμή επικοινωνιών μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, αφού η Ελλάδα πέρα από την δορυφορική παρακολούθηση τών τουρκικών εγκαταστάσεων έχει άριστο δίκτυο "φυσικής" παρακολούθησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Από αύριο το αεροσκάφος του Ρ.Τ.Ερντογάν που θα κατευθυνθεί προς την Αίγυπτο θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση αρχικά των ελληνικών και εν συνεχεία των ισραηλινών ραντάρ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Ισραήλ εγγυαται μονο την Τουρκικη επιθεση στην Κυπρο. ΠΟΤΕ δεν ειχε ουτε θα εχει συμμαχους, μονο αντιπαλους. Αυτη ειναι η πολιτικη του, η οποια συχνά ειναι αντιθετη απο αυτο που επιθυμει μεγαλη μεριδα των κατοικων του π.χ. η ειρηνικη συνειπαρξη με τους παλαιστινιους.

Ανώνυμος είπε...

Αστεια εγγυηση! Αφου το Ισραηλ θέλει τα κοιτασματα μονο για τον εαυτο του. Προκαλει τον πολεμο και βαζει την Τουρκια και την Κυπρο στο στοχαστρο για να πεσει με τα μουτρα στην ΑΟΖ να την εκμεταλλευτει μόνο του και να διαμελισει την Τουρκια.

Ανώνυμος είπε...

βαλαμε το λυκο να φυλαει τα προβατακια χαχαχαχα γελασαμε και σημερα.......

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΧΡΕΟΚΩΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΟΝΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΟΝΑ

Ανώνυμος είπε...

O μαμά-GAP σιγουρα τασσεται υπερ του Ισραήλ και κατα της Κυπρου.

Ανώνυμος είπε...

Το Ισραήλ, λόγο συγκυριών φυσικά, προασπίζεται στην ουσία τα Ελληνικά συμφέροντα. Κάνει ότι δεν κάνουν οι Έλληνες. Ένα μεγάλο Ζήτω και Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνοκύπριοι θα εξορύξουν πρώτοι πετρέλαια (με τις πλάτες του Ισραήλ). Οι Τούρκοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, απλοί θεατές. Φοβάμαι ότι έρχεται πόλεμος.

Ακης είπε...

Η τουρκια δεν θα κουνηθει καν στα μερη που το Ισραήλ εγγυατε. Ειναι σε ολλα κατώτερη ειναι το ξέρει. Και το κολπο που κανει με τις αραβικες χώρες δεν της βγένει γιατι οι αραβες θυμούνται οτι οι τουρκοι ηταν κατακτητες και κανανε αμαν για να τους διοξουν.
Απο την αλλη μεριά το Ισραήλ εχει αρκετα ενωμένο λαό και ετοιμο να πολεμίσει εαν γινει τίποτα γιατι τα συμφέροντα του Ισραήλ και των συμμάχων του ειναι Ιερά και ειναι θέμα τιμής για τους Ισραηλινούς. Μάλιστα, με τα τελευταία κόλπα που εκανε το Ισραήλ (βοήθεια στο ΠΚΚ και στην Αρμενία) το Ισραήλ έδειξε οτι πολύ ευκολα μπορει να βαράει την τουρκία απο όλλες τις μεριές