Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η φοροεπιδρομή συνθλίβει τα εισοδήματα


Η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης δεν έχει τέλος και δεν έχει όρια! Συνθλίβει τα εισοδήματα των Ελλήνων, κυρίως των μισθωτών και των συνταξιούχων. Μαζί, όμως, συνθλίβει και την αξιοπρέπεια τους, ενώ θέτει σε κίνδυνο βασικά αγαθά, όπως η ασφάλεια και η
προστασία των πολιτών. Η καταιγίδα των φόρων και των περικοπών ισοπεδώνει αδιακρίτως και τα εισοδήματα του προσωπικού, αλλά και τις λειτουργικές δαπάνες των Σωμάτων Ασφαλείας, βάζοντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην εκτέλεση της –ήδη εξαιρετικά δύσκολης– αποστολής τους.


Μέσα σε μία πρωτοφανή συγκυρία για την Ελλάδα, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον που δημιουργεί η “έκρηξη” της εγκληματικότητας, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση του συστήματος ασφαλείας της χώρας θα έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αντί γι’ αυτό, όμως, μειώνει τους μισθούς των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε απαράδεκτα επίπεδα, αναστέλλει τη μισθολογική τους ωρίμανση και ουσιαστικά τους καταδικάζει στην εξαθλίωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αστυφύλακας άγαμος και χωρίς τέκνα, με 2 χρόνια υπηρεσίας, θα αμείβεται πλέον με περίπου 740 ευρώ το μήνα, από περίπου 980 που έπαιρνε έως τώρα, ενώ Αστυνόμος Β’, έγγαμος, με 2 τέκνα και με 20 χρόνια υπηρεσίας, θα αμείβεται πλέον με 1.490 ευρώ, από 1860 ευρώ που λάμβανε έως τώρα.
Η κυβέρνηση προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τη δυσκολία της αποστολής των Σωμάτων Ασφαλείας για την προστασία της χώρας. Γι’ αυτό τα αντιμετωπίζει ως μία απλή λογιστική κατάσταση. Και, προφανώς, αντιλαμβάνεται εντελώς λάθος τη δική της αποστολή. Μέτρα χωρίς… μέτρο, δεν οδηγούν πουθενά αλλού, παρά μόνο στο γκρεμό!.
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=WoQ8yyp3qaY&feature=channel_video_title


Το γλύψιμο των δακτύλων!

Ανώνυμος είπε...

καιρος ειναι μηπως και ξυπνησουν απο το ληθαργο και ταχθουν στο πλευρο του πολιτη!!