Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ



gefyra-1-naiΤέσσερις κινητές αμφίβιες επιθετικές γέφυρες, οι οποίες κατασκευάστηκαν από τουρκική ιδιωτική εταιρία, παραδόθηκαν εχθές στον τουρκικό στρατό. Η επιθετική γέφυρα χρησιμοποιείται και σε ποταμούς υψηλής ροής.
Στο πλαίσιο του σχεδίου θα κατασκευαστούν συνολικά 52 οχήματα, τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2012. Τα οχήματα αυτά, τα οποία συγκροτούν την κινητή αμφίβια επιθετική γέφυρα, διαθέτουν τα ίδια.....
υποσυστήματα με τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα 8Χ8 PARS.
Ενώνονται σχηματίζοντας γέφυρα και από πάνω τους μπορούν να περάσουν τεθωρακισμένα οχήματα. Η δυνατότητα μεταφοράς των τριών οχημάτων που σχηματίζουν γέφυρα είναι 100 τόνοι.
Το άνοιγμα τάφρου στον Έβρο, μεγαλύτερου πλάτους από το ανάπτυγμα της γέφυρας των Τούρκων, σίγουρα δεν το περίμεναν, και τους δημιουργεί τώρα πρόβλημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΡΤΑΤΟΠΕΔΑ;ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ;;ΕΤΣΙ ΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ,ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ; ΛΕΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Δειτε πληροφοριές για τις γέφυρες(σύστημα Μ3):
http://www.youtube.com/watch?v=6JQQB76zV8Y
http://www.defencenet.gr/defence/media/gefires.pdf