Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


Τη στιγμη που ο σκλαβος αποφασιζει να μην ειναι πια σκλαβος , οι αλυσιδες του
σπανε “ ( ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ )
Γράφει ο Λεωνίδας Χ.
Στο λεξικο της νεοελληνικης γλωσσας η λεξη ” εκπορνευση ” ερμηνευεται ως :συνήθ. μτφ.) για κτ. που, ενώ έχει ηθική αξία, το χρησιμοποιούμε με τρόπο που το ευτελίζουμε θέλοντας να
πετύχουμε κτ. κατώτερο, ιδιοτελές
Αυτο εχει πια ολοκληρωθει απο τους νταβατζηδες που διαχειριζονται τη δημοσια υγεια, με συγκεκριμενο σχεδιο που εκπονηθηκε απο κοινου με τους εκπροσωπους των ξενων συμφεροντων.
Βημα 1 : Πληρης και ανευ ορων απελευθερωση του επαγγελματος των φαρμακοποιων.
Μεχρι και πριν λιγες μερες ο Λοβερδος τους ειχε αποκοιμησει , ομως ηρθαν οι ανακοινωσεις για πληρη απελευθερωση , αποφαση για μειωση ποσοστου κερδους φαρμακοποιου, αμοιβη κατ’ αποκοπη , κλπ. Τι σημαινει πρακτικα αυτο?Απλα οτι κλεινουν τα ” προσωποπαγη “
φαρμακεια κατω απο την πιεση του αθεμιτου ανταγωνισμου, του εξαντλητικου ωραριου, της οικονομικης εν τελει δυσπραγιας.
Οι αλυσιδες φαρμακειων παιρνουν το παιχνιδι στα χερια τους.Ηδη η SUPERFARM ( Ισραηλ) -κρατηστε το αυτο – ειναι ετοιμη , αμεσα , να εισελθει στην Ελληνικη αγορα.Που το ηξερε αραγε?
Οι αλυσιδες φαρμακειων ξενων συμφεροντων , που εχουν αμεση σχεση με ξενες πολυεθνικες φαμακοβιομηχανιες- θα το δουμε παρακατω-προσβλεπουν στην απελευθερωση ουσιαστικα της τιμης του φαρμακου ωστε να μπορουν με διαφορες προσφορες , να ελεγχουν την αγορα, σε ενα περιβαλλον που ειναι αδυνατο να δραστηριοποιηθουν και να επιβιωσουν τα αμιγως Ελληνικα φαρμακεια.
Στο πιο σημαντικο κοινωνικο αγαθο ομως που ειναι το φαρμακο , εξοβελιζεται η ποιοτητα του , στο βωμο του κερδους.
Βημα 2 : Εξοντωση της Ελληνικης φαρμακοβιομηχανιας.
Το σχεδιο ξεκινησε με την κατακεραυνωση των τιμων των φαρμακων , οπου πια μια υγιης
Ελληνικη Φαρμακοβιομηχανια , που πληρωνει τους φορους της, δινει δουλεια στον Ελληνα πολιτη , παρασκευαζει ποιοτικα φαρμακευτικα σκευασματα με τις πιο αυστηρες προδιαγραφες , αναγκαζεται να στρεψει το ενδιαφερον της μονο στην εξαγωγη , διοτι η Ελληνικη αγορα ειναι ασυμφορη με τις νεες διαμορφωμενες τιμες.
Εστω ομως οτι ακομη υπαρχουν και ρομαντικοι που θελουν να υποστηριξουν την αγορα της πατριδας τους χωρις ισως κανενα περιθωριο κερδους , με μονο κινητρο την κοινωνικη προσφορα – ειτε εργασιακα , ειτε υπολογιζοντας , ως οφειλουν , τη διασφαλιση της ποιοτητας των φαρμακων που ειναι υπεραπαραιτητη για την υγεια των πολιτων.
Εδω ακριβως ερχεται η ολοκληρωση του σχεδιου , που ουσιαστικα ανακοινωθηκε με τη νεα τροπολογια που κατατεθηκε αιφνιδιαστικα την Παρασκευη 9 Σεπτεμβριου , που οδηγει τη συνταγογραφηση σε αναγραφη δραστικης ουσιας -και μονο- για να καλυπτεται απο τον νεο ενιαιο ασφαλιστικο φορεα.
Αυτο σημαινει απλα: Οι πολυεθνικες των πρωτοτυπων καινοτομων και ακριβων φαρμακων , αλλα και οι πολυεθνικες των generics , πολυ συντομα θα ελεγχουν απολυτα και πληρως την αγορα και τελικα θα ρυθμιζουν μονες τους τις τιμες των φαρμακων.
Αυτο θα οδηγησει απο τη μια σε πληρη αφελληνισμο της βιομηχανικης παραγωγης και προωθησης στο φαρμακο , στελνοντας στον ” Καιαδα ” της ανεργιας χιλιαδες εργαζομενους -επιστημονες , και απο την αλλη οι φαρμακευτικες δαπανες θα εκτιναχθουν στα υψη , αφου η αγορα θα λειτουργει με εναρμονισμενες πρακτικες μονοπωλιων.
Σημειωνουμε οτι οπου εφαρμοστηκε τετοιο μετρο ( 2 περιπτωσεις στην Ευρωπη ) απετυχε παταγωδως σε σχεση με τη μειωση της φαρμακευτικης δαπανης.
Εταιρειες πολυεθνικων συμφεροντων που δραστηριοποιουνται στα generics
κατεκλυσαν τις αγορες με προιοντα ευτελους τιμης και παντελως αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης δραστικων ουσιων.Κατα συμπτωση ( ? ) εδρα ιδρυσης μιας κορυφαιας απο αυτες ειναι το Ισραηλ.

Ο κοινος νους καταλαβαινει οτι εδω κλεινει ο κυκλος του παιχνιδιου που στηθηκε.
Οι πολυεθνικες θα ελεγχουν ολη την Ελληνικη φαρμακευτικη αγορα και παραγωγικα και συνταγογραφικα , αλλα και στα σημεια πωλησης πληρως καθετοποιημενα.
Ειναι φανερο λοιπον ποιος θα ρυθμιζει απο εκει και περα τις τιμες των φαρμακων στην
Ελλαδα , αλλη μια φορα σε βαρος του κακομοιρου Ελληνα ασφαλισμενου .

Αυτο λοιπον ονομαζεται -τουλαχιστον- ” εκπορνευση ” της δημοσιας υγειας .

Γνωριζοντας οτι τα γεγονοτα ειναι προδιαγεγραμμενα , και η συναλλαγη καθορισμενη ,
ισως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε αλλο απο το να τα αναλυουμε.

Ομως με γνωμονα το δημοσιο συμφερον , τη βιωσιμοτητα των υγειων επιχειρησεων ,
τη διασφαλιση των θεσεων εργασιας , την οικονομικη συγκυρια της χωρας , και πανω απο ολα την υγεια των πολιτων , σας προκαλουμε , εστω την τελευταια στιγμη να συμπεριφερθειτε ως Ελληνες ( θα προκειται για θαυμα ) , και να ακυρωσετε ολες τις μυστικες συμφωνιες σας .
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aaaaaaaaaaaaaaaaaxxxxx

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα πρέπει να μείνουν στα κλειστά επαγγέλματα τα φαραμακεία για να μπορούν να τα μεταβιβάζουν στίς θυγατέρες τους οι φαρμακοποιοί ώς περουσιακά στοιχεία ή για να μην πέσει το ποσοστό των κερδών τους ή για να μην εργάζονται περισσότερο ή να προσλάβουν νέους υπαλλήλους;
Δεν τρώμε πια κουτόχορτο, εμάς τους καταναλωτές δεν μας νοιάζει εαν υπάρχουν τρία ή πέντε φαρμακεία στην γειτονία μας που θα δουλεύουν ολη μέρα οπως δεν μας νοιάζει που υπάρχουν δύο ή τρια φασφουντάδικα...
Αλλά αντίθετα αυτό θα ειναι καλό για εμας τούς καταναλωτές γιατί ανα πάσα στιγμή θα βρίσκουμε το φάρμακο που θέλουμε.
Τώρα εαν ερθουν οι αλυσίδες γιατί θα ακριβύνουν τα φάρμακα;
Μήπως οι αλυσίδες αγοράζοντας μαζικά θα εχουν και καλύτερες τιμές, μήπως κανουν εισαγωγή και αλλα΄φαρμακα απο το εξωτερικό σπάζωντας το ντόπιο μονοπώλειο των φαρμακευτικών εταιρειών; Απλός ο ανταγωνισμός μεταξύ των φαρμακείων θα αλλάξει το τοπίο και περιορίσει τα κέρδη τους γιαυτό γινεται ο καυγάς. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου....