Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται κίνημα «Δεν πληρώνω φόρους» που θα τινάξει στον αέρα τα έσοδα που περιμένει από τα ακίνητα.


Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρώπη.
Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σχεδόν 15 μήνες μετά το πρώτο πακέτο για τη διάσωση της και δύο μήνες μετά τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, επισημαίνεται σε δημοσίευμα των
Financial Times.
Στην ανάλυση γίνεται αναφορά στις γερμανικές δηλώσεις περί μιας ελληνικής χρεοκοπίας, ενώ τονίζεται ότι η δέσμη μέτρων που αποφασίστηκε τον Ιούλιο έχει σοβαρά ελαττώματα που απειλούν την εφαρμογή του.
Η εφημερίδα συγκρίνει τα δύο πακέτα διάσωσης και τονίζει πως το πρώτο περιείχε περισσότερο «παραδοσιακά» στοιχεία, ενώ το δεύτερο «παραπλανά» με το μέγεθος του, όμως από τα 109 δισ. ευρώ, μόνο τα 34 δισ. ευρώ θα καταλήξουν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη αγορών ομολόγων και διάφορων περίπλοκων οικονομικών πράξεων.

Economist: Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρώπη

«Όταν η Ρωσία εκφράζει δημόσια ανησυχίες για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε το ευρώ έχει, πραγματικά, πρόβλημα» αναφέρει σε άρθρο του ο Economist επισημαίνοντας ότι ακόμη και όσοι είναι υπέρμαχοι του κοινού νομίσματος, δεν έχουν πλέον άλλα όπλα στα χέρια τους, ούτε άλλες ιδέες σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν αυτό το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα του χρέους.
Η καθυστέρηση της εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, επισημαίνεται στο άρθρο ως μια από τις σοβαρότερες «τρικλοποδιές» που η ίδια η Ευρωζώνη βάζει στον εαυτό της.
Το δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης στην Ελλάδα τονίζοντας πως ακόμη και με το πακέτο στήριξης που έχει δοθεί στη χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οικονομικοί δείκτες κάθε τρίμηνο χειροτερεύουν.

WSJ: Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται κίνημα «Δεν πληρώνω φόρους»

Η άρνηση των φορολογουμένων να πληρώσουν το νέο φόρο στα ακίνητα, είναι πλέον ο μεγαλύτερος φόβος της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Η εφημερίδα διαπιστώνει πως πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βρεθεί μπροστά σε ένα μαζικό κίνημα «Δεν πληρώνω φόρους», γεγονός που θα τινάξει στον αέρα τα έσοδα που περιμένει από τα ακίνητα.
Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου που τονίζει πως: «Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε άρνηση πληρωμών», ενώ υπογραμμίζει ότι αυτό είναι μεγαλύτερη ανησυχία από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Η εφημερίδα αναφέρεται στην απεργία των εφοριακών και σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα τους παρακάμψει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ωστόσο προσθέτει ότι και οι υπάλληλοι της ενδεχομένως να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την έκδοση αυτών των λογαριασμών.
Πηγη



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο διαολο και η κυβερνηση και τα κωλοεσοδά της που ετσι κι αλλιως καταληγουν στις κοιλιες τους!

Ανώνυμος είπε...

επανασταση ρεεεεεεεε