Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Έσσεται ήμαρ


Κάποιοι το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνε και έρχονται στο Ισραήλ και καλώς κάνουν. Ξεκάθαρο αυτό. Ωστόσο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Ισραήλ, υπάρχουν δύο διαφορετικές …τάσεις. Στη πρώτη ανήκουν οι φιλικά προσκείμενοι στην Άγκυρα και στην άλλη οι αντίθετοι με τη πρώτη άποψη (δεν ανέφερα πουθενά φιλικά
προσκείμενοι στην Ελλάδα).

Στη πρώτη “ομάδα”, τη φιλο-τουρκική με απλά λόγια, ανήκουν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκάμπι Ασκενάζι, και ο Διοικητής Ναυτικών Δυνάμεων Ελιέζερ Μερόν.

Στην αντίπερα όχθη, στην αντι-τουρκική, μπροστάρηδες είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιντγκόρ Λιμπέρμαν και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μοσέ Γιαλόν.

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πριν μερικές ημέρες σε δημοσίευμα/ανάλυση που έκανε το γύρο του κόσμου χαρακτηρίστηκε ως αχάριστος αλλά και ως ο σκύλος που δάγκωσε το χέρι του αφεντικού του (ΗΠΑ).

Επισήμανση: Όλοι οι προαναφερθέντες Ισραηλινοί, ναι μεν χωρίζονται σε φιλότουρκους και μη, αλλά πρωτίστως είναι πατριώτες για τη χώρα τους πάντα.

Ερώτηση: Πόσο “μέσα” στο παιχνίδι είναι έτοιμη να μπει η Ρωσία αν και εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες;

Διευκρίνιση και εξήγηση: Είμαι υπέρ του να δει το φως του ήλιου ο ορυκτός πλούτος του “οικοπέδου 12″ στα ανοιχτά της Κύπρου. Ωστόσο εδώ στην Ελλάδα, πέρα από τις πολιτικές υπερφίαλες δηλώσεις θα πρέπει και κάποιοι να αντιληφθούν πως υπάρχει και το ενδεχόμενο να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τη Τουρκία ολομόναχοι, χωρίς την υποστήριξη του …ξίφους του Δαυίδ και τις ΗΠΑ να σφυράνε!

Επισήμανση δεύτερη: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είμαι πεπεισμένος πως είναι ΕΤΟΙΜΕΣ ακόμη και γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Οι πολιτικοί είναι;

Συμπέρασμα: Αν κάτι δεν πάει καλά τη τελευταία στιγμή και ξαφνικά κάποιες ισορροπίες αλλάξουν και δούμε τη Τουρκία από το “οικόπεδο 12″ που βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου να …”χτυπάει” ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ εναλλακτικά ή και παράλληλα ΘΡΑΚΗ, σε συνδυασμό με οργανωμένες επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας από ακραία ισλαμιστικά στοιχεία, κύριοι των Ενόπλων Δυνάμεων, ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ τους πολιτικούς σε ένα δωμάτιο και σώστε τη ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!

ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ …ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ …ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΣΚΑΒΟΥΝ ΟΛΙΜΕΡΗΣ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

Το ένα και μοναδικό μέλος του GEOPOLITICS & DAILY NEWS με το όνομα Λουκάς Δ. Συμπεράς
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εξ αρχής ανησυχία μας για την πολλά υποσχόμενη σύρραξη Τουρκίας-Ισραήλ ήταν ακριβώς το ανωτέρω σενάριο στο οποίο διευρυμένα να προσθέσουμε και την βίαιη κατά του Ισραήλ όψιμη αντίδραση της Αιγύπτου και σε βραχύ βάθος χρόνου συνασπισμό των Μουσουλμανικών κρατών με μοναδικό ηγήτορα την Τουρκία .
Την ίδια ώρα που βρσικόμαστε απογυμνωμένοι από όποια άποψη και αν το δείς και κατά συνέπεια πανεύκολος στόχος.
Και το χειρότερο διαφαίνεται μια αδυναμία της κοινωνίας, να γκρεμοτσακίσει αυτήν την κυβέρνηση υπεύθυνη αυτής της απογύμνωσης και πολύ φοβάμαι και της ηθικά ξεπεσμένης ηγεσίας του στρατού που δεν έχει θέσει ούτε αυτήν την ύστατη στιγμή σε κάποιου είδους ετοιμότητα ,τις ένοπλες δυνάμεις,οι οποίες βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσαν να είναι.
Και μετά την αδυναμία που διαφάνηκε χθες στην ΔΕΘ,καμαρώστε ναρκισσισμό,ειρωνικά χαμόγελα από τα ανδρείκελα της εξουσίας που κατά τα άλλα δεν είναι και δεν φερονται ως δικτάτορες.

Ανώνυμος είπε...

Ένα άρθρο διαφορετικό από τα υπόλοιπα που έχουν βγεί τις τελευταίες μέρες και στα οποία εμφανίζεται η Τουρκία σχεδόν σαν τελειωμένη επειδή τα έβαλε με το Ισραήλ. Οι αρθρογράφοικαι οι σχολιαστές των άρθρων αυτών περιμένουν και παρακαλάνε να ηττηθεί η Τουρκία. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Η Τουρκία δεν είναι όπως την παρουσιάζουν τα άρθρα αυτά και έχει κυβέρνηση που δουλεύει για την Τουρκία. Οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές των άρθρων αυτών ξεχνάνε επίσης οτι το Ισραήλ είναι ένα καρκίνωμα για την περιοχή και για τον κόσμο ολόκληρο.

Ανώνυμος είπε...

Προς τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: Μην στενοχωριέστε, έχει τόσα πολλά νησιά το ΑΙΓΑΙΟ, που και εάν ακόμη δημιουργούμε ένα επεισόδιο τύπου…. ΙΜΙΩΝ…. την φορά θα χρειαστούν πολλά χρόνια να φθάσουν οι Τούρκοι στην ΕΝΔΩΧΩΡΑ .
Υ.Γ. Για εσάς του περιεχομένου της ΒΟΥΛΗΣ ,μην ανησυχείτε, έχετε χρόνο μπροστά σας.