Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Οι νέοι δωσίλογοι εκχώρησαν την εξουσία τους σε ακόρεστους ξένους δυνάστες


Του Κώστα Νικολάου
Ζούμε, θαρρείς, ως έθνος, χώρα και λαός, τις τελευταίες ημέρες πριν από τον καταστροφικό σεισμό του Βεζούβιου, που ισοπέδωσε την Πομπηία. Μια δράκα ανίκανων παραχαρακτών της λαϊκής εντολής, επικαλούμενη ασύστολα ψεύδη και υποσχόμενη τα πάντα
στους πάντες, οδήγησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την Ελλάδα στα γαμψά νύχια… φιλικών και… συμμαχικών όρνεων που την κατασπαράσσουν χωρίς έλεος. Με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία. Μια Γερμανία της οποίας οι ηγέτες, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, αρνούνται πεισματικά, σαν να ήταν ομογάλακτοι των Ναζί, να μας επιστρέψουν το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, καταπατώντας αναίσχυντα τις απορρέουσες από τη Συμφωνία του Λονδίνου το 1953 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ τους.

Παρά τις δεσμεύσεις τους αυτές που δεν τις υλοποίησαν ως θα ώφειλον, Μέρκελ και Σόιμπλε εξακολουθούν να μας εκβιάζουν, λησμονώντας ότι τόσο το ελληνικό κράτος όσο και οι έλληνες καταναλωτές αγόραζαν σωρηδόν γερμανικά προϊόντα. Το πρώτο, οπλικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και υποβρύχια, που ένα από αυτά… αξιομάχως γέρνει, και οι δεύτεροι κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και πιατικών, καθώς και πάσης φύσεως γερμανικά τρόφιμα. Εκβιάζουν λοιπόν, τρομοκρατώντας μας ταυτοχρόνως, ότι δεν θα μας δώσουν την περιλάλητη 6η δόση! Ο Σόιμπλε μάλιστα αφήνει αιχμές ότι κινδυνεύει «η συμμετοχή μας στο κοινό νόμισμα»!

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αναφορικά με το «κοινό νόμισμα», δηλαδή το ευρώ, επισημαίνω τα εξής: Παρά την πληθώρα δηλώσεων και εκτιμήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι η χώρα μας θα επιστρέψει στη δραχμή –οι ημέτερες Δαμανάκη και εσχάτως Διαμαντοπούλου λειτούργησαν ως λαγοί κατατρομοκράτησης του λαού μας– δεν υπάρχει καμία απολύτως διαδικασία εκδίωξης οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη. Άλλο ζήτημα βέβαια η χρεοκοπία και η πτώχευση, οι οποίες επικρέμανται επί της κεφαλής μας όχι μόνο ως απειλή, αλλά και ως επικείμενη απτή πραγματικότητα. Εκτιμώ πάντως ότι οι… σωτήρες μας δεν θα βιαστούν. Θα επιδιώξουν προηγουμένως την πολιτικοοικονομική εξουθένωση και τη ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Εκεί μας έφτασαν. Στο πλήρες ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Με πρώτιστο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ τον σιδηρόφρακτο πλέον από τον φόβο του Παπανδρέου τον τρίτο. Αυτός ο ρίψασπις δωσίλογος ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ μας κουβάλησε εδώ το ΔΝΤ (το οποίο απ’ όποια χώρα και να πέρασε, άφησε συντρίμμια πίσω του), επέβαλε το Μνημόνιο και στη συνέχεια το Μεσοπρόθεσμο, προκαλώντας ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, με αιφνίδιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με κατάργηση επιδομάτων, με αυξανόμενα λουκέτα σε καταστήματα και μικρές έως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με εξάλειψη των αποθεματικών των Ταμείων, με ιλιγγιώδη ανεργία που τρέχει καθημερινά ασταμάτητη και με ΥΦΕΣΗ –γενεσιουργό αιτία πλείστων δεινών– που έχει χτυπήσει πλέον κοκκινότερο του κόκκινου!

Το κατάπτυστο και συνάμα ιλαροτραγικό είναι ότι ο εν λόγω ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ προσπαθεί να μας πείσει, λες και απευθύνεται σε ανεγκέφαλους κάφρους, ότι θα μας οδηγήσει σύντομα σε… ένα απάνεμο λιμάνι ευτυχίας και ευδαιμονίας! Αυτός, βεβαίως βεβαίως, θα καρπωθεί τις δόξες και τις δάφνες ενός τέτοιου επιτεύγματος και όχι ο ουσιαστικά πρωθυπουργεύων Βενιζέλος, ο κυματοθραύστης του. (Ο συσχετισμός των δύο… ογκόλιθων της πολιτικής θυμίζει τους βασανιστές της χούντας που εκτελούσαν ανά δύο το εγκληματικό τους έργο. Ο ένας ήταν ο δήθεν καλός και ο άλλος ο κακός.)

Ο ανίδεος από οικονομικά Βενιζέλος, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την πάγια τακτική αποπροσανατολισμού των πολιτών εκ μέρους του… σοσιαλιστικώ τω τρόπω αρχινεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη μέγας θεατρίνος, και μάλιστα θεατρίνος που σκηνοθετεί ο ίδιος τόσο τις εμφανίσεις του όσο και τις μη εμφανίσεις του. Το πρόσφατο παιχνιδάκι του με την «τρόικα», που το παρουσίασε ως… ρήξη μαζί της, ήταν διάτρητο. Όλοι το ψυχανεμίστηκαν. Ο Βενιζέλος όμως είχε και ένα παρεμπίπτον όφελος, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν προσωρινό. Εξελήφθη από ορισμένους αφελείς ως προασπιστής της πατρίδας του και των συμπολιτών του με τη… σκληρή του στάση! Τι συνέβη ωστόσο πριν αλέκτορα φωνήσαι; Απεδέχθη εν ριπή οφθαλμού ως καρπαζοεισπράκτορας όλα τα ΠΡΟΣΘΕΤΑ μέτρα που επέβαλαν οι ξένοι αυθέντες μας. Και κατεξευτελίστηκε, καθιστάμενος εξίσου μισητός με τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ της ταλαίπωρης πατρίδας μας.

Χθες ξεκίνησε, ως γνωστόν, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί δεν θα δυνηθεί, παρότι τύποις πρωθυπουργός, να ξεδιπλώσει τη ρητορική του δεινότητα (έστω και χωρίς να διαθέτει επιχειρήματα). Εκεί θα… θριαμβεύσει ο άλλος. Πάντως ο Βενιζέλος θα έχει μια κρυφή χαρά: Θα τον ακούει και θα τον οικτίρει μέσα του. Το ίδιο θα πράττει και ο πρώην υπασπιστής του, ο Λοβέρδος. Ο οποίος διακρίνεται ομοίως για τη δίχως όρια δουλικότητά του απέναντι στους αφιονισμένους ξένους υποστηρικτές των τοκογλύφων δανειστών μας. (Τα κακουργήματά του ως υπουργού είναι πασίγνωστα και δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.)

Υπάρχουν όμως και άλλοι υπουργοί που ΔΕΝ συμμερίζονται τις ανθελληνικές απόψεις του Λοβέρδου, όπως και δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σιχαίνονται τέτοιες απόψεις. Και όχι μόνο αυτό. Διαφωνούν ριζικά με την ηγεσία του κόμματός τους, μια ηγεσία ανδραπόδων και ανδρεικέλων, έχοντας πλήρη επίγνωση της ατελέσφορης και καταστροφικής για τη χώρα μας πολιτικής της.

Εκτός από την ηγεσία τους που την κρίνουν ανεπιφύλακτα αρνητικά και ενδέχεται κάποιοι να το διατρανώνουν δημοσίως –αχυράνθρωποι και φιλοτομαριστές δεν είναι όλοι τους– υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό και τον εξαθλιωμένο και συνεχώς εξαθλιωνόμενο ελληνικό λαό. Ο οποίος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αντιδράσει και θα αντιδράσει σκληρά – κι όποιον πάρει η μπάλα. Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω: Το κίνητρο της ανέχειας και κυρίως της ΠΕΙΝΑΣ είναι ακαταμάχητο.

ΥΓ.: Η δημοσκόπηση της VPRC που παρουσίασαν στο τρέχον τεύχος τους τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» είναι εξαιρετική. Περιέχει όμως μιαν αντίφαση ως προς τα επιμέρους συντριπτικά της στοιχεία. Παράδειγμα: «Με την εικόνα που έχετε σήμερα για τη χώρα, σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;» Απάντηση: «Σε λάθος 82%, σε σωστή 7%, ούτε σωστή ούτε λάθος 8%, δεν γνωρίζω / δεν απαντώ 3%». Ερωτώ: Πώς συμβιβάζονται οι συγκεκριμένες αυτές απαντήσεις με το προβλεπόμενο 48,8% αποχής, λευκών και άκυρων; Το θεωρώ απίθανο. Πιστεύω ότι μεγάλο ποσοστό από το 48,8% θα τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντάς το.
Πηγη