Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μοναχός Μωυσής: Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να γονατίσει τον Ελληνισμό



Από καιρό γίνεται συστηματική προσπάθεια από ορισμένες γνωστές ομάδες να διασαλευθεί η μακραίωνη και ενιαία πνευματική και πολιτισμική ιστορία του Γένους των Ελλήνων.

Με συντονισμό, εμπάθεια και ατεκμηρίωτες θέσεις γίνεται σφοδρός αγώνας κατά της δύο χιλιάδες χρόνια δυνατής παρουσίας του...
χριστιανισμού στον ελληνικό κόσμο. Θέλουν επίμονα να μας πουν και να μας πείσουν ότι ο χριστιανισμός είναι ξένος προς την παράδοσή μας και προσπαθούν να επαναφέρουν το μυθικό δωδεκάθεο.

Τις ιδέες αυτές παρουσιάζουν διανοητές, αρθρογράφοι και ομιλητές με φαιδρά επιχειρήματα.

Ας σημειωθεί παρενθετικά πως το δωδεκάθεο το αμφισβητούσαν ακόμη και οι μεγάλοι, αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν το θείο να είναι εμπαθές. Οι μοντέρνοι αυτοί άθεοι βρήκαν καταφύγιο σε θεούς με μίση, κακίες, ζηλοφθονίες, φονικά και άγια πάθη.

Ξαφνικά οι άθεοι έγιναν πιστοί θεών απίστων. Έχουν μεγάλη έχθρα και εκδικητικότητα κατά του χριστιανισμού και των χριστιανών και δεν χάνουν καμία ευκαιρία να κατηγορήσουν και να συκοφαντήσουν. Φθάνουν μάλιστα εύκολα να διαγράφουν την πλούσια σε προσφορά και επιτεύγματα ελληνοχριστιανική περίοδο. Να ταυτίζονται με τους εχθρούς της φυλής μας, τους κατηγόρους του βυζαντινού θαύματος.

Θέλουν να μας πείσουν με αποδεικτικά στοιχεία ανύπαρκτα ότι ο χριστιανισμός είναι μεγάλος εχθρός του ελληνισμού.

Μιλούν για εβραιογέννητο και εβραιοκίνητο χριστιανισμό, που καταπιέζει μέχρι σήμερα τους Έλληνες.

Όλοι αυτοί κινούνται με άνεση ανενόχλητοι, θέλοντας να διχάσουν τον ελληνικό λαό, να τον κάνουν να αρνηθεί την πίστη του. Προς τούτο χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προς επηρεασμό των αδαών.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη από ενότητα και σύμπνοια ανίερες ενέργειες, όπως αυτές, που τις τορπιλίζουν, θα πρέπει να είναι καταδικαστέες.

Ο καθηγητής κ. Λ. Σκόντζος ορθά αναφέρει πως "είναι βεβαίως απαράδεκτο κάποιοι πολίτες να μονοπωλούν τον τίτλο του Έλληνα είτε με βάση τις θρησκευτικές τους ιδιαιτερότητες είτε με βάση τις πολιτιστικές τους επιλογές.

Είναι επίσης απαράδεκτο να ορίζεται ως Έλληνας ο οπαδός της αρχαίας θρησκείας, την οποία είχαν αποκηρύξει οριστικά οι Έλληνες εδώ και δεκαέξι αιώνες και να απαιτείται η αφαίρεση της ελληνικότητας από τον πιστό της ορθοδοξίας, η οποία υπάρχει, ως δευτέρα φύση στον ελληνικό λαό, χωρίς διακοπή εδώ και χίλια εξακόσια χρόνια!"

Οι πλείστοι των θεμελιωτών του νεοελληνικού κράτους ήταν πιστά τέκνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τα φληναφήματα τηλεοπτικών εκπομπών δεν μπόρεσαν να πείσουν τους σοβαρούς μελετητές της ιστορίας, που δεν φορούν έγχρωμα γυαλιά. Έφθασαν να κατηγορήσουν τον στρατηγό Μακρυγιάννη ως παρανοϊκό. Η αγαστή συμπόρευση κράτους και Εκκλησίας ενοχλεί ορισμένους αρκετά και γι' αυτό θέλουν να την τορπιλίσουν.

Η Εκκλησία πάντως θα πρέπει να είναι έτοιμη για τα πάντα. Ο γνήσιος και αφανάτιστος πατριωτισμός από παλαιά και μέχρι σήμερα γέρνει προς τη μεριά των ορθόδοξων χριστιανών.

Οι χριστιανοί πρώτοι σέβονται την ιστορία, την παράδοση τον πολιτισμό, το έθνος. Δεν υπάρχουν στοιχεία για να κατηγορηθούν οι χριστιανοί για κάτι τέτοιο. Είναι συνήθως φιλόνομοι, φιλήσυχοι, πολύτεκνοι, τίμιοι, ειλικρινείς και με φόβο Θεού.

Η Ορθοδοξία είναι πάντοτε υπέρ της μελέτης, της γνώσεως, της επιλογής, της προόδου, της ελευθερίας και του σεβασμού του άλλου.

Δεν μισεί κανένα, δεν εχθρεύεται ποτέ κάποιον, είναι αρχοντική, στοργική μητέρα, τροφός του γένους. Έχει πανανθρώπινο χαρακτήρα, οικουμενική διάσταση, σεβάσμια αίγλη. Το ίδιο και ο ελληνισμός.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν μπορεί να γονατίσει τον ελληνισμό.

Είναι γεγονός πως τα κράμα, το μείγμα και η σύνθεση Ορθοδοξίας και ελληνισμού γέννησε κατόρθωμα πολιτισμικά υψηλό, που η λαμπρότητά του αστράφτει σε όλη την πολιτισμένη οικουμένη.

http://1myblog.pblogs.gr/

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο!!! Να Αγιάσει το στόμα του...

Θα αφηνιάσουν βέβαια οι γνωστοί ανθέλληνες σιωνιστές και καλά τάχα μου αρχαιολάτρες...αλλά η αληθεία πονάει και θα πρέπει να το καταπιούν χωρίς πολλά πολλά...! Έτσι ''δημοκρατικά''..όπως επιτίθενται στους Χριστιανούς!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτι πεις σκοταδιστουλη της πλακας...αυτος ο γερος τοσα γενια γιατι τα εχει?Δεν τον εμποδιζει στις περιπτυξεις του με τους αλλους γεροντες?Κατα τα αλλα αγιοι!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι φρίξε...σιωνιστικό ανθελληνικό απόβρασμα.!!!

Σε πονάει η αλήθεια;Πόσα παίρνεις ρε πρακτοράκο της φάπας για να διαστρεβλώνεις την Ορθοδοξία και να προπαγανδίζεις;;;;;;εε;

Άντε για καμια θυσία στον θεό Τουταγχαμών και τράβα και ένα διαλογισμό να πάθεις εγωκεντρικό βραχυκύκλωμα!!!

Σπάζεσαι με την Ορθοδοξία;;;

Θα την τρως στην μάπα χωρίς πολλά πολλά...
Και ο Μοναχός καλά σας τα χώνει...φρίξε τώρα και τουμπεκιάσου !

Ανώνυμος είπε...

Μόλις ζορίζονται οι Μασόνοι αρχίζουν τις συκοφαντίες...όπως ο φίλος στο 4:55 ...

Μαζί με τους Κυβερνώντες μασόνους θυμηθείτε να ξ αποστείλουμε και κάτι άλλους...

Ανώνυμος είπε...

5.10 - δυστυχώς έτσι είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΩΗΣΗΣ = ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΛΕΠΩ.

ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

ΛΕΕΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ

Μιλούν για εβραιογέννητο και εβραιοκίνητο χριστιανισμό, που καταπιέζει μέχρι σήμερα τους Έλληνες.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΟΝΑΧΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΕΡΒΡΑΙΚΟ?? ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΧΕ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΑΧΕ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ. Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ

Jason X είπε...

Εβραιόσπερμα 5:10, έλα να με διώξεις ρε φλωράκο σαπιοκοιλιά...Βρωμοεβραιόσποροι, σκοταδιστές, σφαγείς της ανθρωπότητας και ειδικά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ας δώσει ο τράγος κανένα ευρώ από τη (κλεμμένη από Έλληνες) περιουσία της εκκλησίας να σώσουν την Ελλάδα μας τα λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

Εκδηλώσου 8:02 ...
Φρίξε...έτσι!!! Ξυδάκι να αφρίζεις με την Ορθοδοξία.!!!!

Φάτην στην μάπα σου και φρίξε σαν καλός εβραιοσιωνιστής ανθέλληνας που είσαι.

Διάβασε και καμιά παράκληση...αλλά πρόσεχε μην χτυπιέσαι !!χαχαχαχα....!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ Η ΟΜΗΓΥΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ 7.04 ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ.
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΗΘΙΚΑ, 792 F
ΟΨΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΑΝΑΡΧΟΥ ΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΧΕΔΗΝ ΤΑΥΤΗΝ ΕΛΑΣΕΙΕ ΓΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΕΝ ΑΔΑΗ ΚΟΡΗ, ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΜΑΡΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΦΟΝΟΝ ΕΞ ΑΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΣΩΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΣΜΟΝ. ΕΣΤΙ ΔΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΙΗΣΟΥΣ Ο ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΑΤΡΟΣ.(ΙΗΣΟΥΣ=ΙΑΣΙΣ)

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ (ΧΑΧΑΧΑ)ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ
Α! ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΟΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΜΙΣΘΑ ΣΑΣ ....

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ 7.04 ΚΑΙ 8.02 ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ...
ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ Ή ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

IC+XC+NIKA

Ανώνυμος είπε...

@8:02

Τα ίδια λένε και οι φανατισμένοι Μασόνοι και οι Αρχαιόπληκτοι ...
Μονίμως ομιλούν για την Εκκλησία..και για τις υπόλοιπες παραθρησκευτικές οργανώσεις τουμπεκί.
Τουμπεκί γιατί απ το ίδιο πιάτο τρώτε όλοι...και φυσικά δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταίζει ανθελληνικότητα και Εβραική προπαγάνδα;; σωστά;;....

Άντε στη μαμά σου ''Σπόρε''...

Jason X είπε...

Εγώ ρε λαμόγια έχω 365 μέρες το χρόνο τη σημαία στο μπαλκόνι και μόνιμα στο μπράτσο...Ναι, είμαι ανθέλληνας...Ζώα! Κρυφτείτε πίσω απ'τον υπολογιστή σας και κάντε επανάσταση απ'το καναπέ. Λίγα τα ψωμιά σας αδελφούλες...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ;;;
ΚΑΤΣΕ ΚΙ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΧΑΖΟΒΙΟΛΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑΤΟΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΓΥΦΤΟΠΡΟΞΕΝΕ.!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια προφανως οσοι μιλησατε ειστε φανατισμενοι ειτε με την εκκλησια ειτε με τον ελληνισμο(εθνικιστες ενω θα επρεπε απλα να ειστε εθνικοφρωνες)οποτε εγω κανω την εξης ερωτηση και δεν ειμαι ουτε εβραιος ουτε κατι αλλο.απλα ενας σκεπτομενοσ πολιτης.ποιος ο λογος να υπαρχοθνε εκκλησιες,παπαδες,δοξασιες και ολα μαλιστα επι χρημαση.δεν υπηρχε ποτε εις τους αιωνας των αιωνων δοξασια που να μην πληρωναν οι πιστοι.και πραγματικα τι κερδισαν τοσα χρονια?κανανε πλουσιους καπιουσ τεμπεληδες που εκ πειρας αυτη την στιγμη δεν βοηθανε κιολας.εχς μια κυρια διπλα απο το σπιτι μου και ο χοντρος παπας τησ εκκλησιας δεν ηθελα να πληρωσει καν τα κοινοχρηστα της ποθ η γυνεκα δεν εχει να φαει λογο της ασχημης μοιρας που ειχε.και ρωτω.αφου εμεις σαν γειτονες την βοηθαμε η παντοδυναμη εκκλησια γιατι δεν βοηθαει?καλα κανοθνε λοιπον καποιοι κλεφτες και κλεβουνε τις εκκλησιες.αφου ουτος η αλλος δεν ειναι ο οικος του θεου(οποιου θεου και αν ειναι αυτος)γιατι αυτοι οι ανθρωποι πραγματικαα δεν εχουνε θεο.μονο το χρημα και την καλοπεραση τουσ βλεπουνε.

Jason X είπε...

Βάζεις ένα στοίχημα ότι έχω διαβάσει περισσότερα βιβλία από σένα ρε χριστιανικό πρόβατο; Αλλά τι κάθομαι και ασχολούμαι με άτομα που ο δείκτης ευφυΐας τους δεν ξεπερνάει ούτε το 90; Βέβαια εσείς τα πρόβατα του εβραίου δεν δίνετε και τόσο σημασία σε τέτοια πράγματα...Εξάλλου γι'αυτό πιστεύετε κιόλας στον εβραίο, επειδή είστε κάτω του φυσιολογικού σε επίπεδο ευφυΐας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι άτομα με ανώτερο και ανώτατο IQ δεν πιστεύουν , σε δόγματα. Αλλά τζάμπα ασχολούμαι, δεν έχετε ούτε τα προσόντα για να καταλαβετε, ούτε για τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

και επισης οποιος θελει να μαθει ποια ειναι η ιστορια της εκκλησιας της οποιασδηποτε εκκλησιας ας αρκει να πω πως δημιουργηθηκαν στις αρχες με σιδερενιους τρουλους ωστε να τους χρησιμοποιουνε σαν θησαυροφυλακια.πηγαινες τα λεφτα σου σου εδιναν μια αποδειξη οτι εβαλες τοσα λεφτα και με αυτο το χαρτι μπορουσες να εισπραξεις τα λεφτα σου απο οποια εκκλησια ηθελες.ητανε λοιπον με απλα λογια τραπεζες κυριοι.επισης δεν ειναι τυχαιο το σχησμα των εκκλησιων.ολοι θελανε την μεγαλη καρεκλα.αν δεν υπηρχε συμφερον και ητανε τοσο αγιοι οι ιερεις φιλοι μου δεν θα τσακωνοντουσαν.αυτοι ομως αναθεματιζαν ο ενας τον αλλο.αν νομιζετε οτι τετιουσ ανθρωπους θα μπορουσατε να τους κανετε παρεα τοτε ειστε αξιοι της μοιρας σας να τους θελετε και κεφαλες του εθνους.επισης ητανε η εκκλησια που τα εκανε πλακακια με την χουντα και δωσανε την κυπρο στους τουρκους.επειδη εκανα ειδικες δυναμεις στην κυπρο σας λεω οτι αυτα που ακουσα σε κασετες με εκαναν και ανατριχιασα για ολη αυτην την ξεφτιλα.παρτε το λοιπον αποφαση.ο θεος ειναι μεσα στον καθε εναν μας αριστερα δεξια.μας βλεπει απο εκει πανω και καποια στιγμη ολοι μας θα πληρςσουμε για τις αμαρτιες μας.αλλα τουλαχιστον καποιοι απο εμας δεν θα εχουμε στην συνειδηση μας ολες τισ σφαγες που εγιναν εις το ονομα του ιησου που στο τελος τελος δεν διδαξε τιποτα απο ολα αυτα που πρεσβευει η σημερινη εκκλησια.ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Σαηεντολογικές παρλαπίπες...

1994 με παρέμβαση εισαγγελέα έρχεται στο φως έγγραφο που δείχνει την δράση της Σαηεντολογιας στην Ελλάδα , αναφέρεται μεταξύ άλλων : ''Να περάσουμε στους Ελληνες το σκεπτικο Διαχωρισμου Κρατους Εκκλησιας''....

Τι να λεμε μετα...!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.lifo.gr/mag/columns/4202 ayto einai akrivws h olh alhtheia diavaste to

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΡΕ ΓΑΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ;;;; ΑΝΤΕ ΓΥΦΤΟΠΡΟΞΕΝΕ ΚΙ ΕΣΥ...

Ανώνυμος είπε...

allakse kamia frash prwta file kai mathe na milas.olo gyftoproksene kai xazomares.poios milise gia periodika?ayto pou diavases den isxyei?an to diavases giati mallon eisai poly kollhmenos gia na paei to myalo soy parapera.pragmatika kaneis san enas agramatos kai kyriws xwrhs paideia anthrwpos pou areskete na einai sklavos gia mia zwh.kati poy den synadei me thn koultoyra twn ellhnwn.mhpws den eisai ellhnas?