Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει» λέει ο Διοικητής της Τράπεζας της Αργεντινής



Παύση πληρωμών προτείνει για την Ελλάδα ο Mario Blejer, διοικητής της Τράπεζας της Αργεντινής, προκειμένου να σταματήσει η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης που απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το χρέος είναι ανεξόφλητο», δήλωσε ο Blejer, ο οποίος υπήρξε και σύμβουλος του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας από ....
το 2003 έως το 2008, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει», τόνισε.
Τα προγράμματα διάσωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι προσπάθειες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μεγαλύτερο χρέος και θα επιβαρύνουν την ανάπτυξη, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μια ελληνική χρεοκοπία θα ωθήσει την Πορτογαλία να κάνει το ίδιο, ενώ θα θέσει την Ιρλανδία «υπό πίεση για μια συμβολική έστω χρεοκοπία», υποστήριξε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής.
«Αυτό που συμβαίνει είναι γελοίο. Εάν αυτές οι χώρες κάνουν ό, τι συμπεριλαμβάνεται στα προγράμματά τους, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, στο τέλος του 2012 το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ τους θα είναι μεγαλύτερο από το φετινό».
«Δεν έχει καμία λογική να δίνονται χρήματα στην Ελλάδα για να ξεπληρώσει τους Γερμανούς. Όλα αυτά τα προγράμματα βοήθειας δεν έχουν οικονομική λογική».
Πηγή:www.capital.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ... ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΒΙΩΣΗ ...

Ανώνυμος είπε...

αφηστε μας να χρεοκοπησουμε, γιατι τωρα δεν ειμαστε χρεοκοπημενοι? να ησυχασουμε επιτελους απο ολους εσας τα λαμογια..

Ανώνυμος είπε...

σορυ! απο ολα αυτα τα λαμογια ηθελα να πω

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη τους κάνουμε το χατίρι... ότι μαζευάμε χρόνια έστω και αυτά τα λίγα να μας τα φάνε με μια χρεωκοπία!!
Καλά αυτός της Αργεντινής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ...αυτοί χρεωκόπησαν από βλακεία και όχι από επιλογή....και μετα από 12 χρόνια από την χρεωκοπόα τους και πολύ ανάπτυξη παίρνουν 200ευρω μισθούς!!! Αυτό μας προτείνει... να χρεωκοπήσουμε και να μετά από 20 χρόνια να έχουμε μισθούς 200 ευρώ!!! ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ για ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ. χαχαχ. Αντί να λένε προσπαθήστε μη καταντησετε σαν εμάς ....λένε κάντε ενα χαρακίρι δεν είναι και πολύ καλό!
Ψυχιατροι τους λέιπουν φαίνεται εκεί!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ δώσε όλο το μισθό σου,πούλα και το σπίτι σου για να βοηθήσεις στην αποπληρωμή των δανείων.. που ούτως η άλλως δεν θα γίνει ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην προσπαθήσουμε να σωθούμε όταν ξέρουμε ότι το πρόβλημα είναι την κακοδιαχείρηση του εθνικού πλούτου και στον προβληματικό δημόσιο τομέα;;; Και να χρεοκοπήσουμε θα φτιάξει το κράτος ;;; Σε λίγα χρόνια θα γεμίσουμε χρεοι πάλι.
Ας προσπαθησουμε να σωθούμε και ισως τα καταφέρουμε !Χρειάζεται όμως πιο σωστή δουλεια!!!!

Ανώνυμος είπε...

10.43 ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ, ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

greco είπε...

Η χρεωκοπία-αναρχία είανι το μόνο που μπορεί να σώσει τη χώρα. Ένα κοινωνικο-οικονομικό reset, που μέσα από το μπάχαλο που θα επικρατήσει θα επιτευχθεί η δήμευση περιουσιών, φυλάκιση-δολογονία όλων των πολιτικών που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν συμμετάσχει στη οπλιτική ζωή της χώρας από το 1974 και μετά. Και με λευκή κόλλα, και έστω μισθούς λίγο χαμηλούς για τα πρώτα χρόνια η Ελλάδα με το πλούσιο οικόπεδο που διαθέτει θα μπορέσει να τραβήξει μπροστά.