Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Στόχος οι συνταξιούχοι !


Νέο χτύπημα της κυβέρνησης σε 2.887.873 συνταξιούχους, από 1η Ιανουαρίου 2012. Το μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις θα αφορά όλα τα ταμεία, είτε έχουν πρόβλημα είτε όχι. Κατά μέσο όρο, ο περιορισμός των επικουρικών συντάξεων θα είναι της τάξεως άνω του 20%, ενώ σε
περιπτώσεις που το επικουρικό ταμείο είναι «πνιγμένο στα χρέη» , τότε η περικοπή μπορεί να είναι διπλάσια -γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 2.800.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται και πάλι. Και όλα αυτά, ενώ από 1ης Σεπτεμβρίου, λόγω Μεσοπρόθεσμου, οι επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ θα υποστούν σφάξιμο από 3% έως 10%.
Μεγάλο πρόβλημα
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας (από τις αναλογιστικές μελέτες που έγιναν για το σύνολο της επικουρικής ασφάλισης της χώρας) δείχνουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, είτε άμεσο (Ταμείο ΕΥΔΑΠ) είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα (ΕΤΕΑΜ) γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περικοπές συντάξεων.
Μοναδικό ενδεχόμενο να γλιτώσουν κάποιες από τις επικουρικές συντάξεις -όπως υποστηρίζουν ηγετικά στελέχη του υπουργείου Εργασίας- είναι να… προκύψει συμφωνία με τους εν ενεργεία ασφαλισμένους (κατά το πρότυπο του ταμείου των αστυνομικών), να δεχτούν αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι περικοπές θεωρούνται βέβαιες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, στα επικουρικά ταμεία των τραπεζών και σε εκείνα των ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το συνολικό ταμειακό έλλειμμα των 40 επικουρικών ταμείων αναμένεται να ξεπεράσει στο τέλος του έτους τα 750.000.000 ευρώ. //(To Ποντίκι)
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σφαζουν τις συντάξεις αυτούς εχει φανταστεί κανείς τους ποιός θα τους κόψει τον λαιμό!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ 1-1-2012?? ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ .