Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τέρμα στα ψεύδη. Ιδού οι λόγοι που τα παιδιά έμειναν χωρίς βιβλία.



http://images.inews.gr/93/scholeia-choris-vivlia---diamantopoulou-to-elegktiko-synedrio-ftaiei.jpgΠρος ενημέρωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας σας σχετικά με τον πόλεμο που δέχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο τις τελευταίες μέρες να αναφέρω τα εξής:
Όποιος διαβάσει την Πράξη 22 και την Απόφαση 2094 των Κλιμακίου και Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αντίστοιχα συμπεραίνει τα εξής:
Ο φάκελος με τα στοιχεία για τον προσυμβατικό έλεγχο στο....
αρμόδιο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΣΤ’) κατατέθηκε στις 10-3-11. Το Κλιμάκιο ήρθε σε διάσκεψη στις 31-3-11. Οι όποιες καθυστερήσεις προέκυψαν προφανώς μέχρι να καθαρογραφεί η Πράξη αυτή (22/2011) και να κοινοποιηθεί. Στις 19-4-2011 έγινε νόμιμα η αίτηση ανάκλησης της Πράξης αυτής στο αρμόδιο Τμήμα (VI) και εκδόθηκε η Απόφαση 2094/2011 στις 6-5-11 η οποία ΔΕΝ την ανακαλεί.

Ο κος Πρετεντέρης στο άρθρο του στο ΒΗΜΑ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη Απόφαση ελήφθη στις 19 Ιουλίου κάτι το οποίο δεν ισχύει. Πολύ απλά διότι αν διαβάσει κανείς την απόφαση στο σώμα της αναφέρει ότι “Κρίθηκε και αποφασίστηκε στην Αθήνα στις 2 Ιουνίου 2011″ και ”Δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίαση, στο ακροατήριό του, στις 12 Ιουλίου 2011.”

Αυτό τι σημαίνει; Η Απόφαση ελήφθη επί της ουσίας στις 2 Ιουνίου άρα οι υπεύθυνοι που καίγονται για τα βιβλία γιατί δεν απευθύνθηκαν στο αρμόδιο Τμήμα ώστε να μάθουν τα αποτελέσματα πριν αυτά ανακοινωθούν στη δημόσια συνεδρίαση; Για όσους ξέρουν, μόλις η Απόφαση καθαρογραφεί είναι ανακοινώσιμη στον έχοντα έννομο συμφέρον.

Επιπλέον αναρωτιέται κανείς: οι άνθρωποι που έστειλαν το φάκελο προς έλεγχο στις 10 Μαρτίου δεν ήξεραν ότι η δικαιοσύνη δυστυχώς αργεί; Είναι καινούργιο αυτό; Ήταν σίγουροι ότι θα ήταν όλα νόμιμα ώστε να δώσει το πράσινο φως το Ελεγκτικό Συνέδριο άμεσα; Δεν ήξεραν ότι θα χρειαστούν βιβλία στις αρχές του Σεπτέμβρη; Κι αυτό καινούργιο είναι;
Το θέμα όμως που αποφεύγουν όλοι διότι εμπεριέχει και το ανάλογο πολιτικό κόστος (προφανώς) είναι οι λόγοι για τους οποίους τελικά “κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης” για την προμήθεια του χαρτιού και ποιοι είναι τελικά αυτοί τους οποίους και επισημαίνουν και τα δύο αρμόδια Τμήματα-Κλιμάκια του Ανωτάτου Δικαστηρίου: 
“η διακήρυξη διαγωνισμού όσο και η απόφαση κατακύρωσης της προμήθειας είναι μη νόμιμες κατά το μέρος που περιέχουν στοιχεία διαφορετικά σχετικά με την προμήθεια, από αυτά που καθορίστηκαν στην απόφαση ένταξής της στο Eνιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών.”
Αυτό σημαίνει ότι άλλα είχαν δηλωθεί και ενταχθεί από τους αρμόδιους φορείς στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών του Δημοσίου και άλλα τελικά μπήκαν στη διακήρυξη και στην απόφαση κατακύρωσης της προμήθειας. 
“Είναι, συνεπώς, μη νόμιμη η σύνθεση του συλλογικού οργάνου εάν δεν προκύπτει ότι τηρήθηκε ο τύπος αυτός και το συλλογικό όργανο συνεδριάσει χωρίς τη συμμετοχή κάποιου ή κάποιων τακτικών μελών”
Προφανώς κάποιος έλειπε από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων και του διαγωνισμού.
“Είναι δε μη νόμιμη η σύνθεση συλλογικού διοικητικού οργάνου όταν μετέχουν αναπληρωματικά μέλη αντί τακτικών, χωρίς να αποδεικνύεται, κατά τρόπο αναμφίβολο και από προγενέστερα της συνεδρίασης σχετικά στοιχεία, ότι τα απόντα τακτικά μέλη κλήθηκαν να παραστούν με έναν από τους τρόπους που ορίζονται στην προμνησθείσα διάταξη του Κ.Δ.Δ. ή ότι συνέτρεχε κάποιος από τους προβλεπόμενους στην ίδια διάταξη λόγους, για τους οποίους δεν απαιτείται πρόσκληση των μελών του συλλογικού οργάνου”
Μετείχαν αναπληρωματικά μέλη στη συνεδρίαση αυτή χωρίς να αιτιολογείται.
Γι’αυτούς λοιπόν τους λόγους τα παιδιά δεν έχουν βιβλία. Με τις όποιες φυσικά καθυστερήσεις και από τις δύο μεριές…
Τα συμπεράσματα δικά σας…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ/ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΜΑ ΜΙΖΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

θελουν να καταργησουν τα δωρεαν βιβλια.Περισυ ο διευθηντης του σχολειου μας ειχε πει οτι τα βιβλια να μην τα παμε για ανακυκλωση αλλα να τα επιστρεψουμε στο σχολειο ωστε να ξανα χρησιμοποιηθουν την επομενη χρονια.ετσι θα κανουμε οικονομια στο χαρτι.φετος μας ειπε οτι αυτο που γινεται με τα βιβλια, στο τελος καθε σχολικης χρονιας (ανακυκλωση,πεταμα στα σκουπιδια) ειναι απαραδεκτο και ασεβεια προς τα βιβλια,δεν πρεπει να πετιουντε αλλα να ξανα χρησιμοποιουντε.οποτε ηπομονη να δουμε τι θα γινει.εδω στην περιοχη μου οι γονεις αναστατωμενοι ψαχνουν για βιβλια,τα βιβλια αυτα ειναι ειτε λερωμενα ειτε με ξεκολημενα φυλα,ενας χαμος γενικοτερα.αυτη τη στιγμη στη χωρα μας ολα ειναι υπο καταρευση.

Ανώνυμος είπε...

...θέλουν να καταργήσουν τα βιβλία.....ΓΕΝΙΚΑ.
Απλά κάπως πρέπει να ξεκινήσουν.
Αυτόν το τρόπο σκέφτηκαν, αυτό κάνανε.
Έχουνε -και έχουμε- θεοποιήσει το ρεύμα
και εμείς ακολουθούμε το ''ρεύμα''.
Όλα πρέπει να είναι ελεγχόμενα.
Και αυτό, για να ξέρουν... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
Το βιβλίο ΔΕΝ θέλει ρεύμα,
και αυτοί, ΔΕΝ το θέλουν αυτό.
Όποιος έπιασε, έπιασε.
youtube.com/watch?v=DwG2lN-Bx5M&list=PLE394030306B28174&index=135
Κρατάτε όσα βιβλία μπορείτε γιατί η εποχή ενάντια στην γνώση, .... Ε Ρ Χ Ε Τ Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ζαλίστηκα με όλα αυτά που διάβασα παραπάνω.
Δε με νοιάζει ποιός φταίει για το μπάχαλο με τα βιβλία.
Αυτό που θέλω είναι το αυτονόητο, να έχουν τα παιδία μου δωρεάν βιβλία.
Απορώ με την αναλγησία μας σαν λαός.
Ίσως να μας αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά απο τους διοικούντες το κράτος.
'Ισως και όχι, το μέλλον θα δείξει.

Δημήτρης είπε...

Βασικά βιβλία δε τυπώθηκαν γιατί όλο το χαρτί το χρησιμοποιήσαν και θα το χρησιμοποιήσουν στα ραβασάκια που θα στέλνουν στους πολίτες για τις εκτακτες εισφρορές (χαράτσια). Για αυτούς ισχυεί, "ξοδεύουμε λίγα για να εισπράξουμε πολλά" όχι "ξοδεύουμε για να δίνουμε δωρεάν" άσχετα αν αυτά που ξοδεύουνε είναι του λαού.