Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η εκτιμώμενη πορεία της… κρουαζιέρας των τουρκικών φρεγατών



Με απόλυτη ψυχραιμία υποδέχθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την είδηση για τον επικείμενο απόπλου των τριών τουρκικών φρεγατών οι οποίες δημοσιεύματα τις θέλουν να οδεύουν προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου θα ρίξουν λάδι στη φωτιά των σχέσεων της ....Άγκυρας με το Τελ Αβίβ.Την ανησυχία προκάλεσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» με τίτλο «σκυλοκαυγάς στην Ανατολική Μεσόγειο», όπου αναφέρεται η αναχώρηση των φρεγατών από το ναύσταθμο του Ακσάζ.



Ωστόσο, στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτιμούν ότι η πορεία των φρεγατών θα είναι λίγο διαφορετική. Αρχικά διευκρινίζεται επισήμως ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι αποτέλεσμα περιοδικής – ανά τρίμηνο – εκπαίδευσης των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων.
Η ελληνική εκτίμηση είναι ότι τα τουρκικά πλοία θα κινηθούν ανατολικά της Ρόδου και δυτικά του Καστελορίζου (νήσος Μεγίστη), οπότε αν υπάρξει πρόβλημα αυτό θα το έχει περισσότερο η Ελλάδα και πολύ λιγότερο έως καθόλου το Ισραήλ…
Οι κινήσεις των τουρκικών πλοίων θα βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση από ελληνικής πλευράς, ενώ από το ΓΕΕΘΑ η απάντηση «μην ανησυχείτε» συνοδεύεται από αινιγματικά χαμόγελα! Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα η ανησυχία για τις διάφορες ελλείψεις έχει δώσει τη θέση της σε μια περίεργη αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ηρεμία, κάτι που δεν μπορούμε παρά να το καταγράψουμε.
Είναι προφανές ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εργάστηκαν στην κατεύθυνση κάλυψης των άμεσων και πιεστικών αναγκών του στόλου, κάτι που φαίνεται να έχει εμφανείς ευεργετικές επιπτώσεις στο ηθικό. Μακάρι.

defence-point

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΗΝ ΠΑΙΔΙΑ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΦΕΚΙΑ!
ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΙ,ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ,ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΡΟΙΔΟ,Η ΕΛΛΑΣ.ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ 12ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ.ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΕΒΡΑΙΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΠΟΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

15 Σεπτεμβρίου 2011 11:40 π.μ. ειπαν οτι θα εχουν μεριδιο αναλογικα και οι τουρκοκυπριοι εφοσον επανενωθει το νησι..

Ανώνυμος είπε...

9.40 ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΝΟΜΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!(ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΥΡΑΥΛΑΚΙΑ),,,11.40 ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!! 1.08 ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ!!!ΟΥΝΚ ΟΥΝΚ!!!!!!