Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτή είναι η εν Ελλάδι αλήθεια για την λαθρομετανάστευση και την Σένγκεν



ImageΤην αποβολή της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με δημοσίευμα των FT καθώς η υφιστάμενη πολιτική της Αθήνας αναφορικά με την αναχαίτιση του κύματος των λαθρομεταναστών θέτει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη.
Η αποβολή αυτή –έστω και αν έχει προσωρινό χαρακτήρα 2 ετών- έχει ως στόχο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των....
FT να πιεστεί η Ελλάδα να συγκρατήσει το μεταναστευτικό κύμα!
Έτσι από τους 104 χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έφτασαν το 2010 στην Ε.Ε., οι 88.000 μπήκαν από τα ελληνικά σύνορα
Με άλλα λόγια και σε αυτό το θέμα, η ΕΕ φέρνει την ανήμπορη –όσο πιο ευγενικά μπορεί να τεθεί- έως και ύποπτα κινούμενη  -στο πλέον σκοτεινό σενάριο- ελληνική κυβέρνηση προ των ευθυνών της.
Βέβαια με δηλώσεις του τύπου «Όταν οι άλλες χώρες διώχνουν τους ρομά και τους μετανάστες εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες», όπως είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2010 έχουν αντιληφθεί όλοι στην ΕΕ ότι δεν έχουν να κάνουν με μια συνηθισμένη εθνική κυβέρνηση κράτους-μέλους της Ένωσης, που φροντίζει τόσο για το έθνος της όσο και για την τήρηση των υποχρεώσεών της μέσα στην ευρωπαϊκή αυτή οικογένεια
Πιθανότατα έχουν να συνομιλήσουν με κάτι άλλο. Κάτι άλλο για το οποίο τα διάφορα «πορίσματα» των συζητήσεων μεταξύ επιτρόπων ή ευρωβουλευτών στους «διαδρόμους» των Βρυξελών διίστανται. Ακόμη το ψάχνουν...
«Είναι απαραίτητο για τα κράτη - μέλη να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», τονίζει ο Tobias Billstrom, υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας. «Ένα τέτοιο μέτρο (να αποκλειστεί μια χώρα) πρέπει να θεωρηθεί ως ριζοσπαστικό, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί από την ημερήσια διάταξη» συμπλήρωσε.
Σε μια περίοδο, αρχές του 2010,  που τα spreads είχαν πάρει φωτιά και οι διαπραγματεύσεις για το επαχθές μνημόνιο βρίσκονταν στο απόγειό τους το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν να φέρει το νέο νόμο 3838/2010 για την ιθαγένεια!
Πέρα της αντισυνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου, όπου μειώνονται τα χρόνια σε 5 για την απόκτηση ιθαγένειας τέκνων νόμιμων και «νόμιμων» μεταναστών και όπως πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης είχαν καταγγείλει η χώρα έγινε ακόμη πιο ελκυστικός στόχος των κυκλωμάτων των λαθρεμπόρων.
Η κυβέρνηση όμως κώφευε επιδεικτικά σε σημείο που έγινε πέραν του δέοντος αυταπόδεικτο πως ο νομοθέτης βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Και αφού έλυσε το πρόβλημα των Ελληνοποιήσεων, η ίδια κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ακόμη πιο ελαστικότερη θέσπιση προϋποθέσεων για τη «νομιμοποίηση» των παράνομων μεταναστών μειώνοντας την παραμονή τους στη χώρα, από 12 σε 10 χρόνια.
Έτσι το διαφημιστικό σλόγκαν της χώρας προς τους απανταχού μετανάστες είναι:
Αν «καταφέρεις» να ζήσεις παράνομος για 10 χρόνια στην Ελλάδα –πράγμα που είναι ούτως ή άλλως εύκολο, πιο εύκολο από τα βγάλεις χαρτιά γιατί δεν πραγματοποιούνται απελάσεις- γίνεσαι νόμιμος και αν κάτσεις άλλα πέντε χρόνια εδώ τα παιδιά σου παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα!
Τέτοιες βλακώδεις –στην καλύτερη περίπτωση- και προδοτικές –στο χειρότερο σενάριο- πολιτικές που διαφημίζουν την Ελλάδα στην Ασία, Αφρική και αλλαχού  η ΕΕ είναι αποφασισμένη να σταματήσει.
«Μπορείτε αν θέλετε να βγάλετε τα μάτια σας με τα ίδια σας τα χέρια αλλά μόνοι σας. Όσο είστε όμως στην ΕΕ κάτι τέτοιο δε θα γίνει», είπε σε Έλληνα αξιωματούχο του υπουργείου ΠΡΟΠΟ που επισκεπτόταν τις Βρυξέλες ευρωβουλευτής κάτι που δείχνει ότι η υπομονή των Βρυξελών απέναντι στην ακατανόητη αυτή «μεταναστευτική πολιτική εξαντλείται, αν δεν έχει εξαντληθεί ήδη.
Η αντίδραση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ στο δημοσίευμα των FT σπασμωδική. Η «σούπα» βλέπετε της πολιτικής της παρούσης κυβέρνησης η οποία συνοψίζεται από τη δήλωση του πρωθυπουργού ανωτέρω χαλάει.
Το υπουργείο αναφέρει σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί τον τελευταίο καιρό για το έλεγχο των συνόρων, όπως τις θερμικές κάμερες, αλλά και το φράκτη στο Έβρο, ο οποίος έχει δημοπρατηθεί, αλλά φυσικά που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Είναι πραγματικά γελοίο για μια χώρα που έχει ανοίξει πρακτικά τα σύνορά της σε 94 κράτη –τόσες ήταν οι εθνικότητες αυτών που πέρασαν στην Ελλάδα το 2010- να μιλά για θερμικές κάμερες ως αποτρεπτικό μέτρο.
Πιο γελοίο όμως είναι η υποκρισία. Το χαρτί της απομάκρυνσης από τη χώρα για όσους «συλλαμβάνονται» εντός 30 ημερών συνιστά ουσιαστικά άδεια παραμονής. Και τα γέλια αυτών που έχουν ενορχηστρώσει όλη αυτή την εγκληματική  για το μέλλον της χώρας κατάσταση, είναι τόσο δυνατά που έφτασαν μέχρι στις Βρυξέλες. Και την Παρασκευή θα διαπιστώσουν ότι δεν έπρεπε να γελούν τόσο δυνατά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr