Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η αχαριστία των Ελλήνων


O A.G. Lafley ιδιοκτήτης της Procter and Gamble και ένας από τους 10 πιό ισχυρούς άνδρες στις επιχειρήσεις(Επιχειρείν), έχει δηλώσει δημόσια σε συνέντευξή του ότι τα μισά κέρδη... της εταιρίας του, τα προσφέρει στην «εκλυσία του σατανά» (η ανορθογραφία συνειδητή και ελπίζω εύγλωτη).


Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «Μα καλά δεν φοβάστε ότι με την δήλωσή σας αυτή, οι χριστιανοί πελάτες σας μπορεί να σαμποτάρουν τα προϊόντα σας;» ο Lafley

απήντησε: «Μπά, δεν με ενδιαφέρει, άλλωστε οι συνειδητοί χριστιανοί είναι πολύ λίγοι»...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠH

Βλέπετε οι «πιστοί» του εξωαποδώ, είναι συνεπείς και αφοσιωμένοι στον «κύριό» τους, εμείς κλωτσάμε τον Χριστό πού σύμφωνα με το γέρο του Μοριά «υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδας» και λέμε την πίστη σ΄Αυτόν πίστη για μωρά, «ιουδαιοχριστιανική» (sic) κι ας ξέρουμε ότι οι ιουδαίοι πολέμησαν όσο κανένας άλλος αυτήν την Πίστη...

Αυτά τα γράφω σε συνέχεια των προηγούμενων αναρτήσεων περί νεοπαγανισμού, διότι δεν πρόκειται να πάψω να αναδεικνύω την αχαριστία του Ελληνικού έθνους προς τον Χριστό που το ελευθέρωσε και το διαφύλαξε από χιλιάδες εχθρούς ανά τους αιώνες και το διατηρεί ακόμη και σήμερα με προδότες ηγέτες δεκαετιών ώστε να αναρωτιούνται οι σιωνιστές πως αντέχουμε ακόμη...

Αυτή η αχαριστία είναι και η αιτία της ταλαιπωρίας μας και της διχόνιας μας... Μόλις πάψει, θα δούμε και πάλι Θεού πρόσωπο και θα ελευθερωθούμε...

Υ.Γ. Δεν με νοιάζει διόλου που θα με πούνε γραφικό (πιστεύω άλλωστε στην Αγ. Γραφή) ούτε ακόμα και φανατικό.

Είμαι ¨Ελληνας ως το μεδούλι, Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και είμαι φανατικός σαυτήν την Πίστη την Αγία όσο ήταν και τα αδέλφια μου, Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Καραϊσκάκης και όλοι οι άλλοι οι αγωνιστές του 21!!!
Πηγη

97 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δέν με νοιάζει τί ακριβώς πιστεύει ο κάθε μαλάκας στον πλανήτη....Εκ των πρωτέρων δέν θα έπαιρνα ένα πράγμα που η φίρμα του λέγεται..."Procter and Gamble".Δέν νομίζω οτι θέλει ιδιέταιρη σκέψη...Ελεος ρε παιδιά....

Ανώνυμος είπε...

Λες ο θεος φιλε μου να σε εχει αφησει μονο σου;

Ανώνυμος είπε...

Αν ξεστραβωθεις ποτε και βγαλεις τις παρωπιδες μπορει και να καταλαβεις τι ζημια εχει κανει ο χριστιανισμος στη παγκοσμια ιστορια και περισσοτερο απο ολους στην Ελλαδα... αλλα τι να λεμε τωρα, πιστευε και μη ερευνα δουλε του Θεου.

Ανώνυμος είπε...

pros apantes malakes IDI katanalotes tis procter n gamble. KSIPNATE

pros apantes havnotikous pou taizonte apo tin sataniki propaganda oti oi stavroforoi htan xristianoi ke mono aftoi skotonan. EISTE GIA TON POUTSO


o xristos einai agapi, alla pou na ti vroume? oli oi fostires kseroume ta panta, ke imaste kalodiomenoi pliros me tin malakia pou mas dernei

perastika mas

Ανώνυμος είπε...

Εσυ φωστηρα μου μπηκες ποτε στη διαδικασια να καταλαβεις τη θεμελιωδη διαφορα του Χριστού με το χριστιανισμο?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3:49 μ.μ. πρέπει να διαβάσεις γιατί είσαι ημιμαθείς και ευάλωτος σε όσους σε θέλουν στο σκοτάδι.
Σου δίνω την αφορμή που ξεκιναέι από την εξής φράση:

"«Χριστός Θεός ἐμός ἐστίν, ὅς ἐν ξύλω ἐτανύθη, ὄς θάνεν· ὅς ἐκ τάφου εἰς πόλον ὦρτο».
Άγιον Όρος, Μονή Διονυσίου, Χρησμοί ελλήνων σοφών περί Χριστού ...

Η φράση αποτελεί χρησμό του Φοίβου Απόλλωνος και μπορέις να ψάξεις και να βρεις τα περισσότερα...

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξεσκέπασμα Aρχαιολατρών:
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και ΕΝΑΝΤΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.
http://www.apologitis.com/gr/arxaiatot.htm

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4:14, αυτοί δεν παίρνουν απο αφορμές, χάνεις τον καιρό σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανισμός, ο ισλαμισμός και η μασονία έχουν κοινή εβραική καταγωγή. Αν αισθάνεστε εβραίοι τότε να πιστεύετε σε αυτά τα 3. Εγω πάντως δεν αισθάνομαι εβραίος.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ 5.09 ΑΣΧΕΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

πω τι ασχετος που ειναι ο κοσμος!! δεν ξερετε τιποτα για τον χριστιανισμο και εχετε και αποψη ζωα???? μετανοειτε οσο ειναι καιρος

Ανώνυμος είπε...

5.09 οτι και να σου πουμε δεν παιρνεις χαμπαρι.
Ειχα ενα γνωστο που ελεγε τα ιδια με σενα .
Οταν πριν απο χρονια πηγαμε να βγαλουμε φυλλαδιο για να φυγουμε με τα καραβια ,ο αξιωματικος εγραψε για τα χαρακτηριστικα του προσωπου του .
κομη κυματοειδης
οφρυς τοξοειδης
μυτη ΣΚΥΘΙΚΗ
ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Μία ερώτηση άσχετη με το θέμα αλλά τώρα το πρόσεξα..Γιατί το blog στην πρώτη γραμμή παραθύρου αναφέρεται ως ANTI-NEA ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ/MACEDONIA???

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...

Ανώνυμος είπε...

5:09 μ.μ.
Τα βιβλία είναι για να τα μελετούμε...
-Εάν περιμένεις βέβαια να βγει κάποια "αποκαλυπτική" υπερπαραγωγή του Χόλυγουντ που θα σε διαφωτίσει...λυπάμε αλλά δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να γίνει!ΠΟΤΕ!!!!!
-Εάν πάλι αναμένεις κάτι ανάλογο σε PS3-PC Game-XBOX πάλι θα σε απογοητεύση η πραγματικότητα.
ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!!!

Και απ' ότι βλέπω κάνεις ότι μπορείς για να μην τη διαψεύσεις...

Ακόμα όμως και χωρίς αυτή σου τη "προσπάθεια" κάποτε θα καταλάβεις ότι ο "αγώνας" σου δεν έχει καμία αξία για αυτή...Απλά τότε - και μακάρι η πρόνοια του Θεού να το επιτρέψει - θα συνηδειτοποιήσεις πόσο αναλώσιμος ήσουν, και ίσως φίλε μου εσύ να ΣΩΘΕΙΣ και εγώ να ΧΑΘΩ!!!

Άρα δεν στα λέω αυτά για να σε μειώσω αλλά να σε προτρέψω να σταματήσεις να κοιτάς τα παπούτσια σου περιμένοντας πότε θα ξεκινήσουν προς την ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά να δώσεις άμεσα εντολή στα ποδια σου να τα κινήσουν...

Ανώνυμος είπε...

TOY AXYZEI NA PAI STO DIAOLO.

Ανώνυμος είπε...

4.57 πολυ χρησιμη η παραπομπη σου...!!μπραβο!

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι ΒΟΥΡΛΑ! Οι εβραίοι σας πλάσαραν αυτές τις θρησκείες για να σας κάνουν οτι θέλουν. Κοιμάστε όρθιοι. Ξυπνήστε όσο είναι καιρός.

Ανώνυμος είπε...

καλως τα αρχιδια μας τα δυο 6.59!!εσυ ελειπες απο εδω και τωρα που ηρθες ειπες να μας δειξεις ποσο εξυπνος εισαι!!για δωσε μας τα φωτα σου λοιπον φωτεινε παντογνωστη!!

Jason X είπε...

Μου αρέσετε!!! Κοροϊδεύεται άλλους για ημιμάθεια, όσους δεν δέχονται τον εβραίο σας, κι εσείς απ'ότι φαίνεται ξέρετε τα πάντα! Συγχαρητήρια πεφωτισμένοι "Έλληνες" που μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είστε! Προσκυνήστε τον εβραίο δούλοι και αφήστε εμάς να κοιμόμαστε! Προτιμώ να είμαι στο πλευρό αυτού που φέρνει το φως(γιατί άραγε ο μεγαλύτερος εχθρός σας ονομάζεται έτσι; Μήπως επειδή εσείς φέρνετε το σκοτάδι;) , παρά με τους σκοταδιστές εβραιοχριστιανούς!









'

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάλι Jason X δεν είμαι ούτε με το Εωσφόρο διότι και αυτός είναι εβραική εφευρεση. Και εσύ σκοταδιστής είσαι μαζί με τους χριστιανούς και τους μασόνους.

Jason X είπε...

8:58, είσαι απλά κόπανος!!! Ψάξε αγοράκι να βρεις ποιος ήταν ο Εωσφόρος στην αρχαιότητα και μετά μίλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Εωσφόρος που εξέπεσε από τον Ουρανό είναι καθαρά εβραική εφευρεση. Οσο για την ελληνική μυθολογία είναι απλώς μυθολογία δηλαδή παραμύθια.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα, ποιος είναι πιο "εβραίος", αυτός που πιστεύει και δέχεται αυτά που τον ταΐζουν οι εβραίοι, ή ακολουθεί Αυτόν που μισούν θανάσιμα οι εβραίοι;

Και ναι, η Ελληνολαγνεία είναι εβραική εφεύρεση, και όποιος δεν το πιστεύει απλά δεν το έχει ψάξει καλά ακόμα...

Ένα δέντρο το κρίνεις από τα φρούτα του...

Είδατε κανείς να μεγαλουργεί σήμερα κανένας που επαγγέλλεται μόνο Έλληνας και όχι και Χριστιανός?

Όσοι τα λένε αυτά, ας αποδείξουν την ανωτερότητά τους με έργα, και όχι λόγια...

Jason X είπε...

Μυθολογία, είναι η ιστορία των πριν από εμάς ανθρώπων... Αριστοτέλης
Αλλά μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα!!!!!!!! :-D

Ανώνυμος είπε...

Η μυθολογία είναι καλή μόνο για μελέτη και τίποτα άλλο. Από κει και πέρα εμένα με ενδιαφέρουν οι επιστημονικές ανακαλύψεις των αρχαίων Ελλήνων. Όλη αυτή η γνώση μπλοκαρίστηκε από τους εβραίους διαμέσου του χριστιανισμού και του ισλαμισμού. Ένας σοβαρός επιστήμονας δεν είναι δυνατόν να πάρει στα σοβαρά την μυθολογία (αρχαία ελληνική και της βιβλου).

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε να μαλώνετε και να εκτωνονετε την οργη σας μεταξυ σας. Αυτο Δείχνει απολυτα γιατι βρίσκομαστε σε αυτη την κατάσταση. Σύνέλθετε μπορεί αυριο να μην υπάρχει αυτη η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να ζώ σε μια χώρα βοδιών που δεν ξέρει ποιούς ψηφίζει τότε καλύτερα να διαλυθεί. Ας το κλείσουμε το μαγαζί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η χώρα έπαψε να υπάρχει από τότε που κατακτήθηκε από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία! Τώρα είναι απλά ένα φάντασμα του εαυτού της. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ακόμη ΕΛΛΗΝΕΣ, οπότε η ελπίδα δεν χάθηκε ακόμη! Όσο για την μυθολογία, μάλλον ο Αριστοτέλης που την αναγνώριζε σαν ιστορία και όχι σαν παραμύθι όπως σαν έμαθαν να λέτε, δεν ήταν σοβαρός επιστήμονας!!!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο Αριστοτέλης κάτι άλλο ήθελε να πει και εσείς το εξηγείτε όπως σας βολευει. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα για να πεθάνει. Η Ελλάδα είναι η γλώσσα και η παιδεία. Αυτα τα 2 δεν πεθαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Καποτε θα καταλαβουν ευτυχως κ τα ζωα οτι χριστιανισμος κ Ελληνισμος ειναι το ιδιο κ το αυτο.Πως ομως αν εθελοτυφλειτε ???

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανισμός είναι εβραική εφευρεση. Ξυπνήστε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Κ σου λεω η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.ξυπνηστε επιτελους...

Ανώνυμος είπε...

Οι εβραίοι τότε δεν είχαν την δύναμη να χτυπήσουν ευθέως την Ρωμη γι αυτό λοιπόν την χτύπησαν εκ των έσω με την εφευρεση του χριστιανισμού. Ένα σχέδιο ήταν ο χριστιανισμός. Ξυπνάτε βόδια.

Ανώνυμος είπε...

ααα ναι βοδι ??? Για αυτο ο Νερωνας εκαψε τη Ρωμη κ κατηγορησε κ πετσοκοψε καμποσους χιλιαδες χριστιανους ετσι για το γαμωτο.Κ παρα πολλοι απο αυτους ηταν Ελληνες.Αναγωγε βιαστες της ιστοριας παραπληροφορημενα βοδια.

Ανώνυμος είπε...

Οι Μυθολογοι δεν ησαν τυχαιοι.. ησαν Μυστες και Πανεπιστημονες.Προσπαθησαν να καταγραψουν μεγαλα γεγονοτα, κρυμενα πισω απο ιστοριες που προστατευαν το περιεχομενο απο τριτους,μεταβιβαζοντας τα απο γενια σε γενια με αυτην την "απλοικη" θα λεγαμε μορφη.Και τα καταφεραν πολυ καλα, μιας και οι "φιλοι" μας οι Αμερικανοι δαπανουν κονδυλια προκειμενου να σπασουν τους κρυμενους κωδικες,μιας και εκει κρυβεται η ιστορια ολοκληρης της ανθρωποτητας.Δεν θα πρεπει να παραλειψουμε και την εννοιολογικη σημασια και αναλυση της λεξεως μυθος. μυ- που σημαινει λεω, -θος εκ του θεομαι που σημαινει τρεχω γρηγορα.λεω λοιπον κατι,εξιστορω εν ταχει,κωδικοποιημενα(λεξικο Ανθιμου Γαζη).Ουδεμια λοιπον σχεση το παρα-μυθι(παρα του μυθου)......
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα κάτσω να σε πείσω. Αν εσύ θεωρείς λογικό να πιστευεις σε εβραικές ιστορίες τότε πάω πάσο. Εγω τυγχάνει να είμαι από την Ευρώπη και δεν με ενδιαφέρουν τα εβραικά κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαβαζετε π δν διαβαζετε επειδη βαριεστε κ απο την καναπεδαρα σας περιμενε να λυθει η κοσμογονια λεγοντας αρλουμπες η επαναλαμβανοντας κατι διεστραβλωμενο.Λοιπον δν δεχεστε τον χριστιανισμο για αυτα πλεει κ πιστευει ? Οριστε κατι διαφορετικο απο Αραβες http://www.youtube.com/watch?v=VDjesXl_4Lg

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΕΙ: ΤΟΤΕ , ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ θΑ ΦΟΒΗΘΕΙ , ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΝΩΟΙΣΟΥΝ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ θΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ΔΕΝ θΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΛΥΠΙΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΤΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ... ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανισμός απευθύνεται σε αμόρφωτους και ηλίθιους.
Κέλσος 184μκε

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μία ΔΥΝΑΜΗ (ΘΕΟΣ) που δεν την γνωρίζω. Αυτό πιστευω. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια. Άρα λοιπόν δεν είμαι άθεος αλλά άθρησκος.

Ανώνυμος είπε...

Ο γνωστός εχθρός του Χριστιανισμού ο Κέλσος, γράφει ότι στην εποχή του υπήρχαν τοποθεσίες, όπου μπορούσε ο καθένας να συναντήσει θεούς και να τους δει, και να τους ψηλαφίσει. Μιλάει επίσης για κάτι παρόμοιο που συνέβαινε τότε στην Αίγυπτο, με Αιγυπτιακές θεότητες.

Ας δούμε ένα παράδειγμα από τον Κέλσο, που το αναφέρει στο κεφάλαιό του: «Η παραχάραξη της Ελληνικής Φιλοσοφίας από τους Χριστιανούς» (159.1) στο έργο του Κατά Χριστιανών. Εκεί, θέλοντας να αποδείξει ότι από τον Ύψιστο Δημιουργό Θεό έχει δοθεί σε μικρότερους θεούς η εξουσία σε κάθε πράγμα, γράφει τα εξής για την πίστη των Αιγυπτίων της εποχής του:

«Όσο για το ότι έχει ανατεθεί σε κάποιον η εξουσία μέχρι και για το πιο μικρό πράγμα που υπάρχει πάνω στη γη, θα μπορούσε κανείς να πάρει μια ιδέα από τα λεγόμενα των Αιγυπτίων: ότι δηλαδή, αφού διαιρέθηκε το ανθρώπινο σώμα από τριάντα έξι δαίμονες ή ουράνιες θεότητες (μερικοί μιλούν για πολύ περισσότερους) σε ισόποσα μέρη, τάχθηκε να ορίζει ο καθένας το δικό του μέρος. Οι θεοί αυτοί είναι γνωστοί με τα ονόματα που έχουν πάρει από την ντόπια διάλεκτο, όπως λόγου χάρη Χνουμήν, Χναχουμήν, Κνατ, Σικάτ, Βίου, Ερού, Ερεβίου, Ραμανόρ και Ρειανοόρ και όσα άλλα ονόματα χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους· και καλώντας αυτούς θεραπεύουν τις παθήσεις των μερών του σώματος. Τι εμποδίζει λοιπόν να τους τιμά κανείς και αυτούς και άλλους ακόμα, αν προτιμά την υγεία από την αρρώστια, την ευτυχία από τη δυστυχία, και το να ζει όσο γίνεται πιο μακριά από βασανιστήρια και τιμωρίες;»
Εδώ οι Νεοπαγανιστές, θα μας πουν βέβαια, ότι τη λέξη: «δαίμονες» διαφορετικά την εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες από τους Χριστιανούς, και ότι θα μπορούσε να σημαίνει και κάποια καλή θεότητα. Και βεβαίως έτσι το εννοούσαν τότε. Όμως για προσέξτε τι άλλο γράφει στη συνέχεια ο Κέλσος:

«…θέλει όμως προσοχή, αν πρόκειται κάποιος να συναναστραφεί αυτές τις θεότητες, να μη γίνει ένα με τη λατρεία τους και, αγαπώντας υπερβολικά το σώμα, απομακρυνθεί από τα ύψιστα αγαθά και τα λησμονήσει. Πρέπει, άλλο τόσο, να πιστεύει τους σοφούς άνδρες που λένε ότι οι περισσότερες επίγειες θεότητες, έτσι όπως είναι μπλεγμένες στον κόσμο των φθαρτών και καθηλωμένες με το αίμα και την κνίσσα και τα άσματα και άλλα παρόμοια, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο από το να θεραπεύσουν ένα κορμί ή προφητεύσουν το μέλλον ενός ανθρώπου ή μιας πόλης και να κάνουν ό,τι άλλο ξέρουν ή μπορούν, σχετικό με πράξεις θνητές. Καλό λοιπόν είναι να τιμούμε αυτές τις θεότητες στο βαθμό που μας συμφέρει· γιατί ο ορθός λόγος δεν υπαγορεύει ότι κάτι τέτοιο είναι ούτως ή άλλως υποχρεωτικό. Και πιο σωστό είναι να θεωρήσουμε ότι οι θεότητες δεν χρειάζονται τίποτα και δεν έχουν την ανάγκη κανενός· απλώς χαίρονται με τους ανθρώπους που τους δείχνουν ευσέβεια. Τον (ύψιστο) θεό όμως δεν πρέπει να τον εγκαταλείπουμε ούτε μέρα ούτε νύχτα, ούτε όταν βρισκόμαστε με άλλους ούτε σαν είμαστε μόνοι· και με λόγια και με έργα, αλλά και χωρίς αυτά, η ψυχή μας ας τείνει πάντα προς τον θεό»
Παρατηρούμε εδώ, ότι ο Κέλσος περιγράφει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αυτές τις θεότητες, με την έννοια των δαιμόνων όπως τους εννοούν οι Χριστιανοί (!!!) Έχει ο ίδιος παρατηρήσει, και τονίζει, ότι πρόκειται για ΞΕΠΕΣΜΕΝΕΣ οντότητες, που προσκολλώνται στα υλικά και το αίμα και τις διασκεδάσεις, και είναι μάλιστα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ για όποιον δεν προσέξει. Και μάλιστα, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι όπως είπε στο προηγούμενο απόσπασμα, αυτοί ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ, κάτι που εμείς το λέμε: "Δαιμονοκαταληψία".
Οι αρχαίοι Δωδεκαθεϊστές, πίστευαν ότι οι δαίμονες μπορούσαν να λατρεύονται, μια και επιθυμούν κάτι τέτοιο, και το θεωρούσαν αυτό οι αρχαίοι ως «υποχρέωση» των ανθρώπων προς αυτούς. Ας δούμε τι λέει γι’ αυτό ο Κέλσος (στο 157.2, 157.3):

Ανώνυμος είπε...

«Γιατί αντί να τιμήσετε εσείς οι Χριστιανοί τους θεούς, για τη ζωή που απολαμβάνετε, προτιμάτε να σας βασανίζουν στους διωγμούς και να σας σκοτώνουν;» Τότε βλέπεις, οι Χριστιανοί διώκονταν, και οι Αυτοκράτορες έβρισκαν σε αυτό «άλοθι» για το διωγμό τους, προκειμένου να διατηρήσουν ενιαία την αυτοκρατορία τους, χωρίς πρόσμιξη ξένης θρησκείας. Και ο Κέλσος με τα λόγια του αυτά, είναι ένας εξωχριστιανικός μάρτυρας των διωγμών των Χριστιανών!
Άρα λοιπόν, η βασική διαφορά είναι, κατά πόσον θα έπρεπε να λατρεύονται οι άγγελοι, (γιατί περί αυτών πρόκειται), έστω οι καλοί, γιατί οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν και κακές θεότητες, όπως ο Άρης και ο Κρόνος, ή θεότητες, που ενώ τις έλεγαν καλές, αυτές απαιτούσαν αίμα και βασανιστήρια ανθρώπων, ή εξαπατούσαν και ήταν βουτηγμένες στα πάθη.
Οι Χριστιανοί σαφώς πίστευαν όμως ότι υπήρχαν ακόμα άγγελοι με αυτή την ιδιότητα, αλλά όχι όλοι. Πίστευαν ότι αυτοί που είχαν εκπέσει, έφερναν εμπόδια στο έργο των αγίων αγγέλων του Θεού, και έτσι όχι μόνο άξιοι τιμής δεν ήταν, αλλά ήταν και υπεύθυνοι για την κατάντια του ανθρώπου. Και παράδειγμα αυτής της πίστης των Χριστιανών, μπορούμε να δούμε στον Δανιήλ 10/ι΄ 12-13, 20-21, όπου αναφέρεται σαφώς ότι ο άγγελος που έφερε την προφητεία του Δανιήλ, χρειάστηκε να παλέψει 21 ημέρες με τον «άρχοντα της Περσίας», και μόνο με τη βοήθεια του αρχαγγέλου Μιχαήλ μπόρεσε να περάσει. Και φεύγοντας, δήλωσε ότι είχε να αντιμετωπίσει τους «άρχοντες της Περσίας και της Ελλάδος».

Αυτό το τμήμα του Δανιήλ, είναι αποκαλυπτικό του τι συνέβαινε. Είχαμε δύο ομάδες αγγέλων. Η μία, αποτελείτο από τους θεούς των Εθνών, (Ολυμπίους, Περσικούς, Αιγυπτιακούς, Ινδικούς, κλπ), και η άλλη από αγγέλους του Θεού. Οι Χριστιανοί λοιπόν, αρνούντο όχι μόνο να λατρέψουν οποιονδήποτε άγγελο, αλλά και να τιμήσουν έστω τους δαίμονες, (ενώ βεβαίως τιμούσαν αλλά δεν λάτρευαν τους αγγέλους του Θεού). Και αυτό ήταν στο οποίο διαφωνούσαν με τους Εθνικούς ως προς τους θεούς.



Οι Χριστιανοί λοιπόν, δεν αρνούντο ότι πράγματι κάποτε οι δαίμονες είχαν μια τέτοια λειτουργία στον κόσμο, σαν αυτή που λέει ο Κέλσος. Αλλά πίστευαν ότι την εξουσία αυτή την έχασαν όταν αποστάτησαν στον Θεό και έγιναν δαίμονες. Γι’ αυτό αρνούντο να τους τιμήσουν. Οι αρχαίοι Δωδεκαθεϊστές πάλι, αυτή την πτώση δεν τη γνώριζαν, και συνέχιζαν να τους τιμούν, και θύμωναν που οι Χριστιανοί δεν τους τιμούσαν. Φυσικά τα όσα γράφει ο Κέλσος για «ξεπεσμένους θεούς» που είδαμε στο προηγούμενο μήνυμα, και όσα είδαμε για την απάτη των δήθεν θεών, και όσα μας δηλώνει η αρχαία Ελληνική μυθολογία για τους θεούς, τους γεμάτους πάθη, μίση και καυγάδες, δείχνουν ότι οι Χριστιανοί τελικά είχαν δίκιο όταν μιλούσαν για αγγέλους που έχασαν την αγιότητά τους.

Ακόμα και τους δαίμονες που «βοήθησαν» να σταυρωθεί ο Χριστός, η Αγία Γραφή συνεχίζει να τους αποκαλεί με τα ονόματα εξουσίας τους: «Επειδή δεν είναι η δική μας πάλη ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά προς τις Αρχές, προς τις Εξουσίες, προς τους Κοσμοκράτορες του σκότους αυτού, προς τα Πνευματικά της πονηρίας στον ουρανό» (Εφεσίους 6/ς΄ 12). «Τις Αρχές και τις Εξουσίες έσυρε νικημένες με το θρίαμβό του στο σταυρό» ο Χριστός (Κολοσσαείς 2/β΄ 15).

Σήμερα, 2000 χρόνια μετά τον Χριστό, κάποιοι άνθρωποι, εξακολουθούν να μη δίνουν προσοχή στις προειδοποιήσεις των Χριστιανών, ότι κάποιοι άγγελοι ξέπεσαν, και προσπαθούν να περάσουν ως "θεοί". Εξακολουθούν να λατρεύουν κτιστές θεότητες, αντί να αποδώσουν τη λατρεία τους στον μόνο άξιο να τη δεχθεί, τον Δημιουργό του σύμπαντος. Οι άνθρωποι αυτοί, εξακολουθούν να γίνονται δούλοι αυτών των πεσμένων αγγέλων, και μάλιστα καταλαμβάνονται από αυτούς σε τέτοιο βαθμό, που μισούν ακόμα και τον Σωτήρα του κόσμου τον Ιησού Χριστό, που πέθανε για την ελευθερία τους.

Η δική μας ευχή προς όλους αυτούς, είναι να αντιληφθούν την πραγματικότητα έγκαιρα, προτού ο θάνατος τους φέρει, κάτω από τη φρικτή εξουσία των "θεών" που επέλεξαν.

Ανώνυμος είπε...

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ

Ανώνυμος είπε...

Οι θρησκείες είναι καλές σαν μορφή ψυχανάλυσης και ψυχολογικής υποστήριξης.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ, και ο Λογος ην προς τον θεον, και θεος ην ο Λογος.
Ουτος ην εν αρχη προς τον Θεον.
παντα δι αυτου εγενετο και χωρις αυτου εγενετο ουδε εν ο γεγονεν.
εν αυτω ζωη ην , και η ζωη ην το φως των ανθρωπων.
και το φως εν τη σκοτια φαινει, και η ΣΚΟΤΙΑ ΑΥΤΟ ΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕΝ

Ορθοδοξία-Ελευθερία είπε...

Αδελφοί εν Χριστώ συγκρατήθειτε και μην χαλάτε το στόμα σας. Ας μην ξεχνάμε οτι και ο παράδεισος θα έχει εκπλήξεις. Η μακροθυμία και η συγχωρητικότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι πέρα απο τις ανθρώπινες αισθήσεις και δεν αντιλαμβάνεται απο εμάς. Ας προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να τον μιμηθούμε και να εργαζόμαστε συνεχώς πάνω στην μείζων αρετή των αρετών,την ΑΓΑΠΗ (όπου ΑΓΑΠΗ=ΘΕΟΣ)που σε συνδυασμό με την ΕΛΠΙΔΑ και την ΠΙΣΤΗ ολοκληρώνουν τον ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ του Αποστολου Παύλου Α΄ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 13.7-14.10.
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΜΑΛΑΚΕΣ, ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ. ΣΚΙΠΑΚΟΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΝΗΜΑ. ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΑΝΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ? ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ Κ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΣΑ ΜΠΑΣ Κ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΗ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΛΕΓΕΤΕ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ Κ ΗΡΘΕ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΒΒΙΛΑΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ- ΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. ΙΑΣΩΝ ΕΞ Η' ΣΤΗΝ ΑΡΑΜΑΙΚΗ ΙΗΣΟΥ ΕΞ. Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΣΣΑΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΡΙΝ ΕΚΠΕΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ? ''ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ''

Ανώνυμος είπε...

Πιο πάνω όπως διαβάσατε κατηγορω και τους 12θεους γιατί βασίζονται σε παραμύθια. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι θα πιστεψω τα χριστιανικά και μουσουλμανικά και μασονικά παραμύθια. Οι θρησκείες είναι ένα κόλπο για να ελεγχουν τους λαούς. Ξυπνάτε όσο είναι καιρός.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 9.29. Ο ΘΕΟΣ είναι ΕΝΑΣ αλλά δεν τον γνωρίζει κανένας. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Μακάρι να τον γνωρίζαμε.

Ανώνυμος είπε...

Είστε τόσο στόκοι τελικά εσείς οι χριστιανοί!!! Ποιος σας είπε ρε ζώα, ότι όσοι δεν πιστεύουμε στον εβραίο είμαστε 12θεϊστές;

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι πρώτα,πριν συνεχίσομε:1)ΟΛΑ τα στοιχεία της Παλαιάς διαθήκης είναι ελληνικά.2)ΟΛΑ τα θαύματα,ικανότητες και κηρύγματα του Χριστού(πχ για την αθανασία της ψυχής,από συνομιλία Σωκράτους με τίτλο"Φαίδων") είναι ελληνικής προέλευσης(πχ μετατροπή από νερό σε κρασί-Διόνυσος,βάδισμα σε επιφάνεια νερού--Ποσειδών,θεραπεία--Απόλλων κτλ)3)ο τρόπος ζωής του Χριστού θυμίζει πολύ τη ζωή κάποιων ελληνικών θεών,πχ ο Ερμής γεννήθηκε σε στάβλο,ο Διόνυσος μετανάστευσε για να επιβιώσει,είχε επίσης 12 Μαινάδρες ως ακολούθους κτλ.4)ο Χριστιανισμός εμφανίστηκε την καταλληλοτάτη στιγμή για αυτόν να ανθίσει·δηλαδή σε μία εποχή καταπίεσης και διχόνοιας,αυτός έφερε μίαν ανάσα στους βασανισμένους(βέβαια,αυτή η ανάσα κόστισε τον θάνατο σε περισσσοτέρους).5)εκτός του ότι γράφηκε στα ελληνικά(επίσημη γλώσσα της μισής Ρ.Α.),έφερε κι ένα άλλο στοιχείο,για το οποίο έγινε μισητή ως θρησκεία.Δεν έκαναν οι χριστιανοί θυσίες στον αυτοκράτορα(δεν ήτο επίσημη θρησκεία το 12θεο,αλλά η θυσία ήτο απαραίτητη).Αυτή η άρνηση θυσίας,ανάγκασε τον Αυτοκράτορα να πάρει δραστικά μέτρα κατά αυτών·γι'αυτό και ο χριστιανισμός απέκτησε δύναμη,λόγω των σφαγών και της συνεχής καταδίωξης.6)όταν,επί Κωνσταντίνου του Μεγάλου,επανήλθε η ανεξιθρησκεία,τότε άλλαξαν οι ρόλοι·τις σφαγές τις έκαναν οι Χριστιανοί πλέον,σε όλους ανεξαιρέτως τους εθνικούς(κυρίως Έλληνες λόγω μικρής απόστασης και ζηλίας).Κατέστρεψαν ναούς,έκαψαν βιβλία,σκότωσαν,βεβήλωσαν κτλ...7)επειδή έβλεπαν οι Αύγουστοι πως το δυτικό μέρος θα χανόταν,λόγω των βαρβάρων,και κατά συνέπεια θα επιζούσε μόνο το ανατολικόν(στο οποίο πλέον η πλειοψηφία του λαού ήτο χριστιανοί)αναγκάστηκε να αλλάξει την κατάσταση από ανεξιθρησκεία σε χριστιανισμό.Γι'αυτό και ο χριστιανισμός ασπάστηκε σε όλη τη Μεσόγειο και μετά σε όλη την Ευρώπη.8)Επειδή όμως,ως θρησκεία,ο χριστιανισμός ήτο κενός/ελλειπτικός σε ήθη,έθιμα,παραδώσεις,ύμνους αναγκάστηκε να τους "δανειστεί" από έναν εχθρό της,τον ελληνισμό και τη θρησκεία του.Γι'αυτό πολλοί ύμνοι είναι όμοιοι με παλαιοτέρους,πολλά στοιχεία της εκκλησίας είναι αντιγραφή από τελετουργικά των αρχαίων (πχ ο τρόπος ταφής,τα Θεοφάνια,η Νηστεία των 7 ημερών,η μαυροδάφνη με τον άρτο στη κοινωνία κτλ.).9)Υπάρχει ένα κλίμα ανάμεσα στους χριστιανούς και τους εθνικούς·οι πρώτοι θεωρούν τον εαυτό τους λάτρες της πραγματικής θρησκείας(!) και όλα τα άλλα πρέπει να καταστραφούν ως ασύστολα ψεύδη,ενώ οι δεύτεροι,θεωρούν πως είναι οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων,και για να το αποδείξουν,αρχίζουν να ασπάζονται πατροπαράδοτα πιστεύω και αξίες.Το θέμα ποιο είναι;Πως η εκκλησία νοιώθει πως η "καρέκλα της τρίζει"(όπως θα έλεγαν κάποιοι),γι'αυτό προσπαθεί να καταστρέψει το παλαιό(και οι πιστοί χριστιανοί ακολουθούν).Έχει βγάλει χαρακτηρισμούς,όπως ειδωλολάτρης,μυθόπληκτος,φαντασιόπληκτος,προγονόπληκτος και σχετικά.Προς απάντηση αυτών,εγώ θα σχολιάσω τους δύο πρώτους χαρακτηρισμούς:1)Δεν είναι οι Έλληνες αυτοί που έχουν 2-4 εικόνες σε κάθε δωμάτιο σπιτιού,να πηγαίνουμε στην εκκλησία και να λέγουμε"αχ παναγίτσα μου,κάνε το θαύμα σου,κι εγώ θα σου ανάψω μία λαμπάδα"...τι είναι αυτό παζάρι;Αυτά βλέπουν οι ιερείς και σας εκμεταλλεύονται(και καλά κάνουν).2)μύθος έχει δύο σημασίες κατά τους αρχαίους:"η ηρωική ιστορία" και "παλαιά,δυσκόλως αποδείξιμη ιστορία".και οι δύο ήσαν ευρέως(όχι εβραίος)γνωστές και κοινώς αποδεκτές.Βέβαια,όπως και σε άλλες περιπτώσεις,οι φίλοι μας οι χριστιανοί,άλλαζαν τις ερμηνείες των λέξεων για δικό τους όφελος(κλασσικό παράδειγμα η λέξη όργιον,τώρα όλοι ξέρομε τι σημαίνει,όμως παλαιά;Είχε τη σημασία του τελετουργικού μυστηρίου.Αυτά έκαναν οι χριστιανοί και νομίζουν πως στα Ελευσίνια μυστήρια έκαναν ""πάρτυ με ούζα"...)Άρα,ο όρος μυθολάτρης ή μυθόπληκτός είναι αβάσιμες.Από τα παραπάνω,κατανοούμε τις πράξεις των Χριστιανών και το πώς επιβλήθηκαν,ακόμη και στη σήμερον ημέρα.(ξέρω σας κούρασα λίγο,άθελά μου).Φιλικά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Μυθολογία είναι και η αρχαία ελληνική μυθολογία και η παλαιά και καινή διαθήκη. Όλα αυτά είναι μυθολογία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι επιστημονικές ανακαλύψεις των λαών και όχι η μυθολογία τους. Αν ήθελαν να πουν κάτι κωδικοποιημένο με την μυθολογία τους δεν το γνωρίζω. Πάντως δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος που πετάει κεραυνούς και να λέγεται Δίας ή κάποιος άλλος που πεθαίνει και ανασταίνεται ή κάποια γυναίκα που γεννάει με παρθενογέννεση. Αυτά είναι μυθολογίες και έχουν βέβαια μεγάλη αξία μόνο για μελέτη από τους ειδικούς. Όχι για λατρεία.

palegio είπε...

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ procter gample. pampers-ariel-always-duracell-olay-fairy-ava-wella-gillette-oral b -swiferpantene tide-

Ανώνυμος είπε...

3:15 ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΓΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ. ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΑΣ(ΣΤΑΥΡΟΣ) ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.... ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

στοιχηματίζω το κεφάλι μου,2 Σεπτεμβρίου 2011 4:20 μ.μ.,πως δεν έχεις διαβάσει κανένα από τα "ιερά" βιβλία των χριστιανών.Σε παραπέμπω σε:Παλαιά Διαθήκη(εάν γίνεται να το διαβάσεις σε παλαιά έκδοση και στα αρχαία),κεφάλαιο Ι,συνομιλία Ιησού του Ναυή με Θεό,και μετά έλα να μας γράψεις περί αμαρτιών,αγαπητέ/αγαπητή.

Θα το ξαναπώ 2 Σεπτεμβρίου 2011 3:15 μ.μ.,μύθος δεν είναι αυτό που θεωρούμε σήμερα·μύθος είναι η επική ιστορία,ή η παλαιά ιστορία.Δε μπορούμε να ξεχωρίσομε εμείς τι ήτο τότε ψεύδος και τι όχι.Δε μπορούμε με τα σημερινά δεδομένα.Πχ ψεύδος θεωρείται και ο κένταυρος(διότι δεν υπάρχουν στοιχεία μπλα μπλα)Ναι μα,πού ξέρεις πως δεν ήτο συμβολικό;Που ξέρεις πως με αυτό δεν εννοούσε έναν λαό βάρβαρο,που καβαλούσε συνεχώς πάνω σε ένα άλλο και περιπλανιόταν;Πού ξέρεις πως δεν υπήρχαν όντως μισά άλογα,μισά άνθρωποι πλάσματα;Δε το ξέρεις.Γι'αυτό δε μπορούμε με σιγουριά να τα πούμε ψεύδη.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρευτείτε και συνέλθετε. Οι εβραίοι κυβερνάνε τον πλανήτη εδώ και 2000 χρόνια. Γιατί; Γιατί βρίσκουν χαζούς σαν και εσάς να τους πλασάρουν τον χριστιανισμό το ισλάμ την μασονια τον κομμουνισμό και την νεα τάξη. Γι αυτό ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.... Γιατί αυτοί ορίζουν το παιχνίδι επειδή εσείς το επιτρέψατε με την αφέλειά σας. Ξυπνήστε πρόβατα. Σας παίζουν όπως θέλουν με την δύναμη της ιδεοληψίας. Σας βιδώνουν μια ιδέα για να σας ελέγχουν πρόβατα. ΜΠΕΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

palegio είπε...

Τι βελαζεις ρε γαιδαρε,εμαθες ξενες γλωσσες?Πηγαινε να ανοιξεις κανα βιβλιο αμορφωτο σαπισμενο λαμογιο, ημιμαθη αθλιε καραγκιοζη.

Κράτος είπε...

Χριστιανισμός, Ισλαμισμός και όλα τα σε -ισμός, η μάστιγα της ανθρωπότητας. Γελοίοι χριστιανοί, εγγληματίες! Έχετε κατασφάξει την ανθρωπότητα στο όνομα του εβραίου απατεώνα, υιό της Μύριαμ και του ρωμαίου στρατιώτη Πάνθηρα!
Ας μου πει κάποιος δούλος, ποιά η διαφορά της μυθολογίας που την αποκαλείται παραμύθι, από την υποτιθέμενη ανάσταση του κυρίου σας; Την οποία την είδαν μόνο 11 μαστουρωμένοι και μια πόρνη-μαστουρωμένη κι αυτή σίγουρα!-;;;

Ανώνυμος είπε...

2.Προς αρχαιοελληνιστάς και όχι μόνο. Εκατοντάδες σώματα Αγίων και νεομαρτύρων ομολογητών, εξακολουθούν και παραμένουν αναλλοίωτα και μυροβλήζουν θαυματουργώς έως και την σήμερον ημέραν προς απάντησιν και αντιπαράθεσιν όλων των άψυχων αγαλμάτων της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Γειά σας και καλή μετάνοια. ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

E ρε τι έχει να γίνει σαν πεθάνουμε όταν κλείσουμε τα σωματικά μάτια, και άνοίξουν τα πνευματικά, κάποιες ψυχές θα πούνε : ωωω ΟΧΙ γιατί δεν πίστευαμε αυτά που μας έλεγαν τόσο καιρό ; και κάποιες άλλες δικαιωμένες για την υπομονή τους κλαίγοντας απο χαρά θα αγαλλιάζουν και θα δοξολογούν τον Θεό... Το σενάριο αυτό απαγορεύεται και δεν υπάρχει για αυτούς που δεν πιστεύουν οτι δεν υπάρχει τίποτε πέρα απο τον θάνατο.

Κράτος είπε...

9:25, φαντάσου εσύ έκπληξη, όταν κλείσεις τα "σωματικά μάτια, και άνοίξεις τα πνευματικά" (sic) και δεις ότι υπάρχει Θεός μεν, αλλά δεν είναι ο εβραίος σου δε!!! Ε ρε γλέντια, από το σοκ θα αναστηθείς κι εσύ σαν τον κύριο σου(λέμε τώρα!)!
Εβραιοχριστιανικά πρόβατα ενωμένα
Ποτέ ξυπνημένα!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε την ταινία Monty Python's Life of Brian (1979) Θα καταλάβετε πως έγινε ο χριστιανισμός πρόβατα. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

(2 Σεπτεμβρίου 2011 1:11 μ.μ.)αγαπητοί μου,δε χρειάζεται ούτε να παρακολουθήσομε κάποια σειρά,ούτε να πιστεύομε ο,τι ακούμε από κοντινούς·απλά πρέπει να διαβάσομε αυτά που μας πλασάρουν ως ιερά.Εάν τα διαβάσομε, μόνοι μας θα μπορέσομε να κρίνομε και να καταλάβομε τι είναι ορθό και τι μη.Απλά χρειάζεται διερεύνηση.Φιλικά πάντα.(και μην ακούσω καμιά μπούρδα,ότι δηλαδή είμαι απεσταλμένος του Σκότους...!)

Ανώνυμος είπε...

11:00 Α! ΕΣΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ Ε? ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

πες μας τώρα 10:23 ότι πιστεύεις και στην ύπαρξη της ψυχής...

Ανώνυμος είπε...

το μεγαλύτερο κέρδος του διαβόλου είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει. πάντως από τις πλάνες που αναφέρονται εδώ από (ΑΕΡΟ-ΠΛΑΝΕΣ δηλαδή), όλα δείχνουν ότι το έχει καταφέρει μια χαρά αυτό. Και κάτι ακόμη ... Ότι και να κάνει ο καταχθόνιος μαζί με όλα τα όργανα του αυτός θα είναι ο ηττημένος και ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΜΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΓΝΑ...
ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΟΣΟ...
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΜΙΓΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑΝ ΚΠΛ, ΝΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
ΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ, ''ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΣΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΧΙ''
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...
ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΙ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ...
''ΓΙΝΕ ΣΩΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΝΑΠΑΥΤΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ.''
ΜΗΝ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!
ΚΑΛΟ ΠΑΑΔΕΙΣΟ

Ανώνυμος είπε...

Δες την ταινία είναι κωμωδία έχει πολύ πλάκα αλλά εξηγεί όμως γιατί έγινε ο χριστιανισμός με έξυπνο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Θύματα των "Πυλών του ανεξήγητου" ακούστε και έναν Αρχαιοελληνιστή διαβασμένο και παρατήστε το πολύ χαρδαβελλα και το Ιχωρ από δεύτερο χέρι.. http://www.youtube.com/watch?v=z-PWCGozs3Q

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

το επιχείρημα του σατανισμού ώς κέλευσμα για συσπείρωση στον χριστιανισμό είναι συγκεκαλυμένη απάτη μεν διαχρονική δέ. Ο χριστιανισμός έφερε τον σατανισμό στην ιστορία, δεν υπήρχε πρωτύτερα ώς αντίπαλο δέος ή απλά μπαμπούλα. ο εωσφορισμός σατανισμός όπως προτιμάτε βρίσκετε στην χριστιανική φιλολογία και άρα και στα χριστιανικά μυαλά.συνεπώς το δηλώνει καποιος σατανιστής είναι σαν να αποδέχεται και τον χριστιανισμό αλλά και τα ανάποδο.

Ανώνυμος είπε...

Οι δωδεκάθεοι που πιστευουν στους 12 Θεούς να πάρουν τα χάπια τους. Και οι χριστιανοί που πιστευουν οτι κάποιος πέθανε και αναστήθηκε να πάρουν και αυτοί τα χάπια τους. Και οι ισλαμιστές το ίδιο. Και οι μασόνοι που πιστευετε στον Θεό Ήλιο το ίδιο. Είστε όλοι για το δρομοκαΐτειο. Η κατάστασή σας είναι κρίσιμη. Χρειάζεστε θεραπεία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΕΤΈΔΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΦΈΛΗΣΑΝ(ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ).ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;;Ι Α Χ Β Ε ΟΥουουουου ΟΥΟΥΟΥουουου ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑ;;Α Μ Ε Σ Ω Σ!!"την πρώτη μέρα της δημιουργίας,εκτός από αυτά που έπλασα,δεν έβλεπε εάν τα έπλασε καλά καιχρειαζόταν φως,και είπε βροντόφωνα ¨Ας γίνει φως!!¨και ΜΠΟΥΜ! έλαμψε το φως.Δύο ημέρες αργότερα,θέλησε να δημιουργήσει (πάλι;)φως,αλλά και το σκοτάδι(αα τώρα μάλιστα)και δημιούργησε την ημέρα και το σκοτάδι...και μπλα μπλα(Παλαιά διαθήκη,εσείς οι χριστιανορθόδοξοι θα καταλάβατε για που ακριβως θα αναφέρομε)"Και ιδού του θαύμα που θέλατε!!ο Ιαχβέ πρώτα δημιούργησε το ΦΩΣ και μετά την πηγή του ΦΩΤΟΣ!!τι άλλο θέλετε να πιστέψε στον ένα και μοναδικό εβραίο Θεο;!;!Μήπως θα θέλατε να θεραπεύσει αρρώστους ή να μετατρέπει το νερό σε κρασί;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί απο δω σίγουρα πίνετε απο αυτό το καινούργιο καριόλι το ΠΟΤ-ΠΟΥΡΙ και έχετε χαζέψει με τις ασέβειες και τις βλασφημίες που εκφράζετε. ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

από:3 Σεπτεμβρίου 2011 9:23 μ.μ. με αγάπα προς 3 Σεπτεμβρίου 2011 10:28 μ.μ.)αλλιώς αγαπητέ μου τι θα γίνει;Μήπως θα μου στείλει ο Απεσταλμένος του επί γης,Πάπας,την Ιερά του Εξέταση;Θα διοργανώσει καμιά Ιερά Σύνοδο στο Βατοπέδι;Ή θα στείλει τον εκλεκτό του λαό,τους Εβραίους να με βομβαρδίσουν;Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΊΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;;;;Πανάγαθε Ιαχβέ!!Μετανοώ...ΟυΟυουΟΥουουΟΥΟΥΟΥ!! (Μόνον ο Γολιάθ θα με σώσει...θα φάει αυτός τη βόμβα για εμέ...μπουαχαχαχαχα!)

Ανώνυμος είπε...

12:15 καλά που είσαι αρχιαιρετικάρα πρώτη εσυ και άλλοι πολλοί όπως και είσαι επίσης και ανίδεος για το κατά που βρίσκεται η αλήθεια και έχετε βάλει μέσα στην μαρμίτα σας εσυ και οι παραπάνω όλες τις πλάνες σας και ανακατεύοντας τες όλες μαζί έχετε μπερδέψει και δεν ξέρετε ούτε και εσείς τί ακριβώς πιστεύετε. Ρίχνετε και λίγο ποτ πουρί μέσα πράγμα που δεν αρνήθηκες άρα θα σου γεννηθούν στον νου σου σύντομα νέες πλανάρες. Περιμένω σύντομα τα νέα σου φλας. Με αγάπη Χριστιανός Ορθόδοξος .

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ:

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ;;;

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

προς 4 Σεπτεμβρίου 2011 2:21 π.μ. με αγάπη:δε ξέρω εάν είμαι αιρετικάρα·έχω "φάει" όμως αφορισμό 1)επειδή δεν άφησα 50ευρω στον Ιερό δίσκο για τους παπάδες...εε για τους φτωχούς εννοώ,κι 2)επειδή δε φίλησα το χέρι του παπά,όταν μου έδωσε άρτο(πού να ήξερα τι είχε πιάσει πριν...σιχαινόμουν...) Αυτό το ποτ πουρί τι είναι;Το λιβάνι που βάζετε στον χρυσό τσαντάκι με τα γκλίνγκ-γκλονγκ για να εξορκίσετε το κακό;Εάν ναι,τότε έχω μαστουρώσει από το πολύ ποτ πουρί της εκκλησίας.Προσευχήθηκα στον πατέρα των ζωντανών,των δένδρων και της σφαγής,Γιαχβέ,αλλά δεν απάντησε...φταίει το ότι δεν είμαι πολύ ευσεβής προς τον Εβραίο μου πατέρα;Απάντησε γρήγορα,γιατί θέλω να πάω τουαλέτα,και δε με αφήνουν οι τύψεις!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φίλο μου πιθανόν εν αγνοία αιρετικό 11:44.Αρχικά διάλεξε με ποιά αίρεση είσαι για να μπορέσω να σου απαντήσω.
Εγω είμαι Έλληνας γεννημένος εδω φυσικά και βαπτισμένος στο Όνομα Του Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος αρα Ορθόδοξος Χριστιανός. Αρα εσυ είσαι το ίδιο ;
Ωραία τα παραπάνω όπως τα λες αλλά θέλω να μου πείς τι ακριβώς Ιερείς ήταν,πρώτα αυτός που σε αφόρισε για το 50άρικο, και μετά ο άλλος που σε αφόρισε επειδή δεν φίλησες το χέρι του όταν σου έδινε Αντίδωρο. Επίσης όταν αναφέρεις για τον ΓΙΑΧΒΕ με παραπέμπεις να σκέφτομαι οτι είσαι ιεχωβάς,και συνεπώς με όλα τα λεγόμενα σου δεν μπορώ να προσδιορίσω σε τι ακριβώς πιστεύεις.
Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο αυτά που λες να είναι αναλήθειες και ασυναρτησίες γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφόρισε Όρθόδοξος Ιερέας γιατί δεν άφησες 50ευρω στον δίσκο, οπότε αντιλαμβάνομαι οτι περνάς την ώρα σου σε αναρτήσεις με οτι να΄ναι χαζο-σχόλια. Κοίταξε να ψάξεις με ταπείνωση να βρείς την οδό της αλήθειας και ασε τις ψωρο-υπερηφάνιες και τις καταλαλιές με τα ασεβή σχόλια. Ο Θεός περιμένει απο εμάς μια πολύ μικρή προσπάθεια μετανοίας για να μας δώσει μια πολύ μεγάλη βοήθεια που θα την νιώσεις μόνο όταν θα προσπαθήσεις αληθινά. Αυτός μας άφησε ελεύθερους να αποφασίζουμε και να διαλέγουμε εμείς το καλό η το κακό που θέλουμε να ακολουθήσουμε στην ζωή μας και μια μεγάλη απόδειξη οτι ο Θεός μας, σέβεται την ελευθερία του αυτεξούσιου που μας χάρισε είναι το οτι ποτέ δεν θα μας αναγκάσει να κάνουμε κάτι που δεν το θέλουμε. Τώρα δίκαιο έχεις που σκανδαλίστηκες με τα πολλά ευτράπελα και σκάνδαλα που έχει στο ιστορικό της η Εκκλησία του νέου ημερολογίου που είναι ταγμένοι και ακολουθούν οι ως επι το πλείστον Έλληνες η οποία συμπροσεύχεται και ενώνεται με κάθε είδους αιρετικούς,παπικούς,προτεστάντες και άλλους πολλούς. Να σαι σίγουρος οτι υπάρχει και μια πολύ μικρή μερίδα Χριστιανών (αμαρτωλών επίσης φυσικά) που αγωνίζονται και προσπαθούν να βρίσκονται στην μετάνοια ,να κρατούν τις παραδόσεις και να τηρούν τους κανόνες.
Ο Χριστός απο την γέννηση του αμέσως άρχισε να διώκεται ως την στιγμή του μαρτυρικού θανάτου του στον Σταυρό. Αυτό είναι ενα πολύ καλό σημάδι γιατί εαν ψάξεις λίγο καλύτερα θα βρείς και θα δείς ακριβώς τον ίδιο διωγμό να υφίσταται στους καιρούς μας αυτή η μικρή μερίδα Χριστιανών αγωνιστών που ανάφερα πιο επάνω.
Τέλος πιστεύω οτι διακατέχεσαι απο πλήρης άγνοια πράγμα που ελαφρώνει κάπως το βάρος των αμαρτιών σου αλλά δεν σε απαλλάσει απο την δίκαια κρίση του Θεού.
Σου εύχομαι σύντομα να βρείς Αυτόν.. που θα σε αναπαύσει πνευματικά και θα σε βγάλει έξω απο τις πλάνες σου.
Να με συγχωρείς εαν σε έθιξα κάπου παραπάνω με τα λόγια μου και καλή μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

4 Σεπτεμβρίου 2011 8:53 μ.μ. εε ναι λοιπόν!!είμαι αιρετικάρα!!πού το κακό;;ΘΑ σου απαντήσω με μίαν ανάρτηση ενός προηγουμένου(καλό θα ήτο να την διαβάσεις όλη):Πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι πρώτα,πριν συνεχίσομε:1)ΟΛΑ τα στοιχεία της Παλαιάς διαθήκης είναι ελληνικά.2)ΟΛΑ τα θαύματα,ικανότητες και κηρύγματα του Χριστού(πχ για την αθανασία της ψυχής,από συνομιλία Σωκράτους με τίτλο"Φαίδων") είναι ελληνικής προέλευσης(πχ μετατροπή από νερό σε κρασί-Διόνυσος,βάδισμα σε επιφάνεια νερού--Ποσειδών,θεραπεία--Απόλλων κτλ)3)ο τρόπος ζωής του Χριστού θυμίζει πολύ τη ζωή κάποιων ελληνικών θεών,πχ ο Ερμής γεννήθηκε σε στάβλο,ο Διόνυσος μετανάστευσε για να επιβιώσει,είχε επίσης 12 Μαινάδρες ως ακολούθους κτλ.4)ο Χριστιανισμός εμφανίστηκε την καταλληλοτάτη στιγμή για αυτόν να ανθίσει·δηλαδή σε μία εποχή καταπίεσης και διχόνοιας,αυτός έφερε μίαν ανάσα στους βασανισμένους(βέβαια,αυτή η ανάσα κόστισε τον θάνατο σε περισσσοτέρους).5)εκτός του ότι γράφηκε στα ελληνικά(επίσημη γλώσσα της μισής Ρ.Α.),έφερε κι ένα άλλο στοιχείο,για το οποίο έγινε μισητή ως θρησκεία.Δεν έκαναν οι χριστιανοί θυσίες στον αυτοκράτορα(δεν ήτο επίσημη θρησκεία το 12θεο,αλλά η θυσία ήτο απαραίτητη).Αυτή η άρνηση θυσίας,ανάγκασε τον Αυτοκράτορα να πάρει δραστικά μέτρα κατά αυτών·γι'αυτό και ο χριστιανισμός απέκτησε δύναμη,λόγω των σφαγών και της συνεχής καταδίωξης.6)όταν,επί Κωνσταντίνου του Μεγάλου,επανήλθε η ανεξιθρησκεία,τότε άλλαξαν οι ρόλοι·τις σφαγές τις έκαναν οι Χριστιανοί πλέον,σε όλους ανεξαιρέτως τους εθνικούς(κυρίως Έλληνες λόγω μικρής απόστασης και ζηλίας).Κατέστρεψαν ναούς,έκαψαν βιβλία,σκότωσαν,βεβήλωσαν κτλ...7)επειδή έβλεπαν οι Αύγουστοι πως το δυτικό μέρος θα χανόταν,λόγω των βαρβάρων,και κατά συνέπεια θα επιζούσε μόνο το ανατολικόν(στο οποίο πλέον η πλειοψηφία του λαού ήτο χριστιανοί)αναγκάστηκε να αλλάξει την κατάσταση από ανεξιθρησκεία σε χριστιανισμό.Γι'αυτό και ο χριστιανισμός ασπάστηκε σε όλη τη Μεσόγειο και μετά σε όλη την Ευρώπη.8)Επειδή όμως,ως θρησκεία,ο χριστιανισμός ήτο κενός/ελλειπτικός σε ήθη,έθιμα,παραδώσεις,ύμνους αναγκάστηκε να τους "δανειστεί" από έναν εχθρό της,τον ελληνισμό και τη θρησκεία του.Γι'αυτό πολλοί ύμνοι είναι όμοιοι με παλαιοτέρους,πολλά στοιχεία της εκκλησίας είναι αντιγραφή από τελετουργικά των αρχαίων (πχ ο τρόπος ταφής,τα Θεοφάνια,η Νηστεία των 7 ημερών,η μαυροδάφνη με τον άρτο στη κοινωνία κτλ.).9)Υπάρχει ένα κλίμα ανάμεσα στους χριστιανούς και τους εθνικούς·οι πρώτοι θεωρούν τον εαυτό τους λάτρες της πραγματικής θρησκείας(!) και όλα τα άλλα πρέπει να καταστραφούν ως ασύστολα ψεύδη,ενώ οι δεύτεροι,θεωρούν πως είναι οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων,και για να το αποδείξουν,αρχίζουν να ασπάζονται πατροπαράδοτα πιστεύω και αξίες.Το θέμα ποιο είναι;Πως η εκκλησία νοιώθει πως η "καρέκλα της τρίζει"(όπως θα έλεγαν κάποιοι),γι'αυτό προσπαθεί να καταστρέψει το παλαιό(και οι πιστοί χριστιανοί ακολουθούν).Έχει βγάλει χαρακτηρισμούς,όπως ειδωλολάτρης,μυθόπληκτος,φαντασιόπληκτος,προγονόπληκτος και σχετικά.Προς απάντηση αυτών,εγώ θα σχολιάσω τους δύο πρώτους χαρακτηρισμούς:1)Δεν είναι οι Έλληνες αυτοί που έχουν 2-4 εικόνες σε κάθε δωμάτιο σπιτιού,να πηγαίνουμε στην εκκλησία και να λέγουμε"αχ παναγίτσα μου,κάνε το θαύμα σου,κι εγώ θα σου ανάψω μία λαμπάδα"...τι είναι αυτό παζάρι;Αυτά βλέπουν οι ιερείς και σας εκμεταλλεύονται(και καλά κάνουν).2)μύθος έχει δύο σημασίες κατά τους αρχαίους:"η ηρωική ιστορία" και "παλαιά,δυσκόλως αποδείξιμη ιστορία".και οι δύο ήσαν ευρέως(όχι εβραίος)γνωστές και κοινώς αποδεκτές.Βέβαια,όπως και σε άλλες περιπτώσεις,οι φίλοι μας οι χριστιανοί,άλλαζαν τις ερμηνείες των λέξεων για δικό τους όφελος(κλασσικό παράδειγμα η λέξη όργιον,τώρα όλοι ξέρομε τι σημαίνει,όμως παλαιά;Είχε τη σημασία του τελετουργικού μυστηρίου.Αυτά έκαναν οι χριστιανοί και νομίζουν πως στα Ελευσίνια μυστήρια έκαναν ""πάρτυ με ούζα"...)Άρα,ο όρος μυθολάτρης ή μυθόπληκτός είναι αβάσιμες.Από τα παραπάνω,κατανοούμε τις πράξεις των Χριστιανών και το πώς επιβλήθηκαν,ακόμη και στη σήμερον ημέρα.(ξέρω σας κούρασα λίγο,άθελά μου).

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του σατανά, είναι πως έπεισε τους ανθρώπους πως δεν υπάρχει. Και από ότι φαίνεται, μάλλον έκανε καλή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΘΕΡΘΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν ξέρει πως έγινε ο κόσμος. Γι αυτό όλες οι θρησκείες είναι παραμυθάκια. Και οι άθεοι είναι παραμυθάδες γιατί ούτε αυτοί ξέρουν πως έγινε ο κόσμος. Το ποιο ΤΙΜΙΟ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ είναι να πείς "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" παρά να λες μαλακίες...
Αντε σοβαρευτείτε λοιπόν όλοι. Πρόβατα. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2011 12:29 μ.μ. αυτό που γράφεις κάθε άλλο από χριστιανική αρετή δεν είναι,καθώς υπήρχαν Ιερά εξέταση,διωγμοί κτλ που τα καταρρίπτουν.
6 Σεπτεμβρίου 2011 12:18 μ.μ. ο "σατανάς" είναι δημιουργία των παπάδων σου,και γενικά του χριστιανισμού.Γιατί;διότι χρειαζόταν να ονομάσει τους πολυάριθμους εχθρούς του,ώστε να μπορεί να τους στιγματίσει στη κοινωνία και να τους καταστρέψει,κατά συνέπεια.Παράδειγμα,όλοι οι ειδωλολάτρες,πλέον,είναι συνώνυμο με τους "σατανιστές".γιατί;αφού δεν έχουν σχέση μεταξύ των.Κόλπο των χριστιανών,απλά.Μπορώ να σου φέρω πάρα πολλά παραδείγματα περί του θέματος,εάν επιθυμείς.
6 Σεπτεμβρίου 2011 1:52 μ.μ. θρησκεία με τον σημερινό όρο,έχεις δίκιο,δεν υπάρχει,ούτε υπήρχε.Υπήρχε όμως η προσωποποίηση της φύσης,των αξιών,της αγάπης,του έρωτα κτλ στους αρχαίους προγόνους μας·αυτό όντως ήτο πραγματική "θρησκεία".Φιλικά πάντα

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2011 2:11 μ.μ.

Αυτά που λες σε εμένα φίλε μου, ψάξε τα σε αυτούς που στο όνομα και τη λατρεία του εκπεσόντα αγγέλου τους και "θεού" τους, υποδουλώνουν κράτη και ωθούν σε καταστάσεις που δεν έχει ξαναδεί ποτέ, σε όλους τους αιώνες της ύπαρξής της η ανθρωπότητα. Αγαπητέ μου, ο καθένας είναι ελεύθερος (ακόμα) να πιστεύει όπου θέλει και να έχει τις όποιες πεποιθήσεις του. Δεν μπορείς να μου το απαγορεύσεις εσύ αυτό, ούτε κι εγώ θα σου το απαγορεύσω. Παρόλα αυτά, όλα αμφισβητούνται. Αυτό που δεν αμφισβητείται όμως σίγουρα, είναι τα ίδια τα γεγονότα. Παρελθόντος και επερχόμενα. Μοιραία κάποιοι θα δικαιωθούν και κάποιοι όχι. Ας έχουμε τουλάχιστον τότε το θάρρος να το αναγνωρίσουμε. Σύντομα...

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2011 3:44 μ.μ. ορθότατος·εγώ ελπίζω η δικαίωση κάποιων(κυρίως αυτών που αναφέρονται σε γεγονότα του παρελθόντος)να είναι συντομοτάτη,καθώς εάν αργήσει αυτή,πολλά πράγματα θα είναι σε εκτός ελέγχου κατάσταση,ή η διόρθωσή τους θα είναι θανάσιμη προς όλους ανεξαιρέτως.Κι αυτό είναι που φοβούμαι πιο πολύ.Ο κόσμος έχει μάθει να ξεχνά·αυτό είναι το κακό.Εάν ήξερε να διαβάζει τα των προγόνων βιώματα/αξίες/συμπεράσματα/πιστεύω,δε θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση στη σήμερον ημέρα,να μη ξεχωρίζομε δηλαδή τον εχθρό από τον φίλο και να αλληλοσπαραζόμεθα.Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπ 2:11 το σχόλιο σου είναι ακόμη μια απόδειξη πάνω σε αυτό που προανάφερα όσον αφορά την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο εξαποδίτης.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ!ΙΟΥΣΤΙΑΝΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&Itemid=2&func=view&catid=44&id=10325&lang=el

Ανώνυμος είπε...

Twra pou kserw den prokeitai na agorasw proion ths P&G. Pote den prokeitai na suneisferw lefta gia thn <>. Oso gia ta sxolia sas, den 8a katsw na e3hghsw an einai swsto h' la8os, o ka8enas exei ta dika tou pisteuw kai den 8elw na prospa8hsw na perasw ta dika mou, gt auto den einai efikto. O ka8enas opou pisteuei gia ton eauto tou to kanei, shmasia exei pou pisteuete kapou. Egw pantws oti exw proseuxh8ei exei ginei,kai exw megalh pisth! Alla auto einai ka8ara diko mou!
Filia

Ανώνυμος είπε...

**mesa sta eisagwgika egrapsa eklusia tou satana

Ανώνυμος είπε...

6 Σεπτεμβρίου 2011 5:26 μ.μ. ο εξαποδίτης ποιος είναι;ο Ιαχβέ που πιστεύεις;

Ανώνυμος είπε...

Πάτε καλά ρε? Πως χαραμίζετε έτσι το αυτεξούσιο σας και τον χρόνο σας? Αντί να αναλώνεστε σε αναλυτικές απαντήσεις που χτυπάνε στον "τοίχο", πείτε εκεί που πιάνουν τόπο. Αδιαλείπτως προσευχή λοιπόν και όχι ανούσιες φαγωμάρες.

Anonymos είπε...

Στην αρχή άρχισα να γελάω... μετά μου ερχόταν να κλάψω! Να κλάψω με όλους αυτούς που με περίσσια σιγουριά , σκίζουν τα ιμάτια τους ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα απο 50-60-80 κιλά κρέας! Την ίδια σιγουριά που είχαν κάποιοι άλλοι, όταν έλεγαν ότι η γή ειναι τετράγωνη!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ζώα έχετε ξεφύγει τελείως, το βίντεο καταλάβατε τι λέει; Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει.! Κανείς μέσα από δω δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να αλλάξει την πίστη κανενός!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 2:21..Το *άρθρο!

Ανώνυμος είπε...

7 Σεπτεμβρίου 2011 1:41 μ.μ. για τετράγωνη δε ξέρω·κάτι έλεγαν οι Καθολικοί για επίπεδη,και ήσαν και σίγουροι για τις ιδέες των.Δι'αυτό και η Ιερά εξέταση κτλ.