Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κατάσταση «alarm Β» η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ


Σε κατάσταση «alarm Β»- ένα βήμα πριν από την πολεμική ετοιμότητα-, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ επιτηρεί νυχθημερόν τα ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, ιδιαίτερα το «Λεβιάθαν» που συνορεύει με το λεγόμενο κυπριακό «Οικόπεδο 12»
Χαμηλά κρατούν τους τόνους οι Ισραηλινοί σε σχέση με τις τουρκικές απειλές έναντι τόσο της Λευκωσίας όσο και του Τελ Αβίβ.

Στρατιωτικές πηγές όμως αναφέρουν πως από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει τεθεί σε κατάσταση «alarm Β»- ένα βήμα πριν την πολεμική ετοιμότητα-, ενώ ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτηρούν νυχθημερόν τα ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου και ιδιαίτερα το «Λεβιάθαν», το οποίο συνορεύει με το κυπριακό «οικόπεδο 12», στο οποίο θα αρχίσουν οι εξορύξεις την 1η Οκτωβρίου.

Καθησυχαστικός άλλωστε σε σχέση με τις απειλές της Τουρκίας φέρεται σύμφωνα με διπλωματικές πηγές να ήταν και ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν στην πρόσφατη συνάντησή του με την κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Οσο για την αντίδραση της Ουάσιγκτον, που βλέπει τους δύο βασικούς της συμμάχους στην περιοχή να τρώγονται μεταξύ τους, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει θορυβηθεί από τη συνεχή κλιμάκωση και δεν αποκλείει πλέον ακόμη και την πιθανότητα να έχουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου «κάποια τρέλα, χειρότερη από εκείνη της Γεωργίας με τη Ρωσία»!

Οι ως τώρα προσπάθειες διαμεσολάβησης έχουν πέσει στο κενό: είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νταβούτογλου «δεν είχε χρόνο» για να δει τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αγκυρα, ο οποίος μετέφερε μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα για «μετριοπάθεια» και «αυτοσυγκράτηση»!

Για την ώρα η Ουάσιγκτον αμφιταλαντεύεται, προσπαθώντας να κρατήσει ίσες αποστάσεις: αν και ο Λευκός Οίκος έχει απηυδήσει με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης συνασπισμού Λικούντ- Ακροδεξιών στις προσπάθειες επανεκκίνησης του διαλόγου για επίλυση του Μεσανατολικού, είναι βέβαιο ότι τελικά το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι θα επικρατήσει στο «μπρα ντε φερ» επιρροής. Αλλωστε το 2012 είναι εκλογική χρονιά για τις ΗΠΑ, και τα έξοδα είναι μεγάλα…

Κίνδυνος τριπλής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή

Οξύτατη ένταση στις σχέσεις Ισραήλ- Αιγύπτου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν αιγύπτιοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία του Ισραήλ, στο Κάιρο, έσχισαν τη σημαία και πέταξαν στον δρόμο έγγραφα και φωτογραφίες ισραηλινών κυβερνητικών προσώπων, αφού γκρέμισαν τον προστατευτικό τοίχο που περιέβαλλε το κτίριο. Η αστυνομία δεν αντέδρασε. Ο ισραηλινός πρέσβης Γιτζάκ Λεβανόν και 80 μέλη της ισραηλινής πρεσβείας εγκατέλειψαν την Αίγυπτο και με ισραηλινό στρατιωτικό αε ροπλάνο επέστρεψαν στο Τελ Αβίβ με εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης. Εξι ισραηλινοί φύλακες της πρεσβείας κινδύνευσαν να λιντσαριστούν από το πλήθος και διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από αιγύπτιους κομάντος. Αυτοκίνητα ισραηλινών διπλωματών αλλά και αστυνομικά που στάθμευαν εμπρός από το κτίριο της πρεσβείας πυρπολήθηκαν από τους διαδηλωτές.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου επικοινώνησε με τον πρόεδρο Ομπάμα και ζήτησε την «αμερικανική προστασία» και με τον επικεφαλής της στρατιωτικής αρχής στο Κάιρο, στον οποίο «διαμαρτυρήθηκε έντονα» για την παραβίαση του κτιρίου της πρεσβείας και τις «πράξεις λεηλασίας» που σημειώθηκαν. Σε ανταπόκριση του ισραηλινού αιτήματος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την «επιδρομή εναντίον της διπλωματικής αποστολής του Ισραήλ» και κάλεσε τις δύο πλευρές να δείξουν «αυτοσυγκράτηση». Με εντολή της υπουργού κυρίας Κλίντον ο αμερικανός πρεσβευτής στο Κάιρο διαβίβασε τις «ζωηρές ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την αιφνίδια ένταση των σχέσεων Ισραήλ και Αιγύπτου.

Η προσοχή της Ουάσιγκτον είναι στραμμένη στο Κάιρο από ημέρες καθώς φθάνει εκεί μεθαύριο ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν για να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας- Αιγύπτου, η οποία θεωρείται από τους Αμερικανούς προκαταβολικά ότι θα δημιουργήσει ένταση στην ευρύτερη περιοχή με ενδεχόμενες ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Ως νωρίς το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες διαδηλωτές εξακολουθούσαν να παραμένουν έξω από το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβεστικά οχήματα και στρατός, ενώ έχουν αποκλειστεί οι γειτονικές οδικές αρτηρίες. Η στρατιωτική διοίκηση του Καΐρου βρίσκεται σε συνεχή σύσκεψη και αιγυπτιακές πηγές αναφέρουν ότι έχουν δοθεί «οδηγίες να αποτραπεί με κάθε τρόπο» νέα εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπου έχουν οχυρωθεί και δεν την εγκαταλείπουν περίπου 40 νέοι, οι οποίοι κρέμασαν σε ένα παράθυρο την αιγυπτιακή σημαία και πανό με αντιεβραϊκά συνθήματα.

Η αντι-εβραϊκή έκρηξη αποδίδεται στην «ήπια αντίδραση» της αιγυπτιακής κυβέρνησης στο επεισόδιο που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στα σύνορα με το Ισραήλ, όταν ισραηλινά πυρά κατά λάθος σκότωσαν πέντε συνοριακούς φρουρούς. Το Κάιρο περιορίστηκε να δεχθεί τη «συγγνώμη» του Ισραήλ. Συνθήματα εναντίον του Ισραήλ, εναντίον των εβραίων γενικότερα, κυριάρχησαν στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων της πλατείας Ταχρίρ» την Παρασκευή μετά την καθιερωμένη προσευχή και από εκεί κινήθηκαν οι διαδηλωτές εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://exthrostoumalaka.blogspot.com/2011/09/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά είναι δυνατόν να παίζουν τέτοιο παιχνίδι στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ?
Είναι φανερό ότι οι προδότες λειτουργούν κατόπιν σχεδίου με τούρκους - ερντογάν(θυμάστε το ερζερούμ ?) και δεν βγάζω και το Ισραήλ εκτός, διότι σε κανονικές συνθήκες οι ΗΠΑ θα είχαν ήδη ισοπεδώσει την αντίπαλη χώρα !!!

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23786&Itemid=49

Μετά και την κατάργηση της πολεμικής μοίρας στη Λάρισα και το αφοπλισμό της Εθνοφυλακής δεν χρειάζονται πολλά για να αντιληφθούμε το μίσος του Παπανδρέου κατά των Ελλήνων το οποίο θέλει να το ικανοποιήσει με την καταστροφή της Ελλάδας από τους δύο φίλους του : Τους τούρκους και τους εβραίους.

Ετεός

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Αμερική μάλλον θα πρέπει να διαλέξεις, γιατι αν δεν το κανεις σε βλέπω προτεκτοράτο της Τουρκίας. Μόνο μην αγγιξουν ένα μετρο Ελληνικής Γής και Θάλασσας.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς θα την κάνουν για Καστελόριζο και ενδεχομένως να εισβάλλουν. Γιατί να πάνε στα συμφέροντα του Ισραήλ και να τα παρενοχλήσουν. Κάνουν ντου στο Καστελόριζο, άντε μετά με τον Παπανδρέου να τους κουνήσεις από εκεί, οι Ευρωπαίοι κλασσικά υπέρ των τούρκων με κάποιες μόνο φωνές να λένε και να φωνάζουν για το άδικο, η Ρωσία κλασσικά σε δηλώσεις ανέξοδες , η Αμερική θα γελάει που οι φίλοι της τάπωσαν ξανά τους Έλληνες , το Ισραήλ θα χαίρεται που ανοίγονται νέοι ορίζοντες για συνεργασίες με τους τούρκους και οι τούρκοι θα λένε ,ο μεγάλος γιός του Δαυίδ - νταβούντογλου σας τα έλεγε για το Καστελόριζο ότι δεν υπάρχει.
Είναι 40 χρόνια κατοχής στην Κύπρο και δεν κινείται φύλλο για το Καστελόριζο ποιός θα ενδιαφερθεί?
Μάλιστα με τα τόσα πούστικα που έχουν γίνει με τα οικονομικά οι Ευρωπαίοι προδότες- ηγέτες έχουν πείσει τους λαούς τους να μην τους καίγεται καρφί για τους Έλληνες .

Σάββα Καλεντερίδη για Καστελόριζο πάνε τα μογγολάκια . Γιατί να μπλέξουν με τους φίλους τους , τους εβραίους ???????????

Μετά θα λέμε κοίτα που κοιμόταν πάλι η Ελλάδα...

Παρακαλώ το μπλόκ ας βάλει μια δικιά του ειδοποίηση - alarm για Καστελόριζο και να την κρατήσει 2-3 μέρες πρώτη.

Ετεός

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΠΙΖΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
RED ALERT