Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ 185.000 ΕΛΛΗΝΕΣ



Από το : star.gr
Μέρες του '50 και του '60 θα αναβιώσουν, όπως φαίνεται, για χιλιάδες Έλληνες, αφού η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και ο εφιάλτης της ανεργίας οδηγούν πολλούς συμπατριώτες μας να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς. Η μακρινή Αυστραλία (ή "Αστραλία", όπως... 
έλεγε η αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου στις ελληνικές ταινίες της εποχής που "φούσκωνε" το κύμα της μετανάστευσης) αποτελεί και πάλι πόλο έλξης για τους Έλληνες που βλέπουν τα οικονομικά τους να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, οδήγησε την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα να εκδώσει ειδικές οδηγίες. Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, μία πόλη στην οποία ζουν περίπου 300.000 άνθρωποι ελληνικής καταγωγής, λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο και ως γραφείο ευρέσεως εργασίας. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους υπεύθυνους από την αρχή του χρόνου περίπου 2.500 άνθρωποι πήγαν μέχρι εκεί και εξέφρασαν την επιθυμία για μόνιμη εγκατάσταση.

Την ίδια ώρα, ξεπερνούν τις 6.000 τα γράμματα, τα τηλέφωνα και τα mail από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες με την προοπτική της μόνιμης εγκατάστασης.
Το αυστραλιανό υπ. Μετανάστευσης προχώρησε, λοιπόν ένα βήμα πιο κάτω και διοργανώνει τη σχετική εκδήλωση στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της Αυστραλίας προβλέπει την υποδοχή περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως. Για το 2011-12 το μεταναστευτικό πρόγραμμα προβλέπει 185.000 θέσεις. Σύμφωνα με την αυστραλιανή πρεσβεία "το επαγγελματικό μεταναστευτικό πρόγραμμα βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας. Δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την Ελλάδα".

Ετσι, για να εξασφαλίσει κάποιος βίζα, θα πρέπει το επάγγελμά του να συμπεριλαμβάνεται στον ειδικό κατάλογο των 183 επαγγελμάτων υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία (η λίστα είναι διαθέσιμη στο www.immi.gov.au). Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών και να μιλά αγγλικά.

Η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει από Αυστραλό εργοδότη προσφορά θέσης εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ενημερωτική διημερίδα που θα γίνει στην Αθήνα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου μετανάστευσης (http://www.immi.gov.au/skillexpos/skilled-workers.htm). Το υπουργείο μετανάστευσης αξιολογεί τις αιτήσεις και θα αποστείλει σχετικές προσκλήσεις.

Σε μία μακροσκελή λίστα αναφέρονται τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση. Μερικά από αυτά είναι: Μηχανικοί και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, καθώς και ειδικευμένοι εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, από τον κατασκευαστικό κλάδο και από τους κλάδους της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας.

πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως ειναι η καλυτερη λυση αμα φυγουν τοσοι Ελληνες ..Θα δημιουργηθει ενα πολυ πιο ισχυρο λομπι στην Αυστραλια και θα μπορουν να στελνουν χρηματα πισω..Τουλαχιστον ενα μικρο ποσο ρε αδερφε για να ζησουν οι οικογενειες τους...

Υπαρχει και ενα αλλο θετικο..Οι Αυστραλοι αναγνωριζουν πως αυτη η χωρα εχει πολλους νεους επιστημονες οπου μπορουν να προσφερουν σε αντιθεση με κατι Αλβανιες και Νιγηριες που εξαγουν εγκληματιες και πορνες...

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλακιες λετε ρε?
Στημενο ειναι και αυτο...
Αυτο ειναι που θελουν, να φυγουν απο την Ελλαδα οι ελληνες και στο τελος να μεινουν μονοι με τους λιγους ελληνες και τα εκατομυρια λαθρομεταναστες και να υποδουλωσουν την χωρα εντελως.
Γιατι δεν παιρνει η Γερμανια ελληνες να δουλεψουν μια και μας χρωσταει τοσα χρηματα απο το '40 και αφου εχει τοσο μεγαλη αναπτυξη?
Απλα γιατι θελουν να στειλουν τους ελληνες παρα πολυ μακρια για να ειναι καομα πιο δυσκολο να αντιδρασουν.
Οσο για τους επιστημονες που αναφερθηκε, δεν νομιζω οτι ισχυει. Οι περισσοτεροι ελληνες εχουν νοοτροπια δημοσιου υπαλληλου. Στην αυστραλια για να πλενουν πιατα τους βλεπω.
Οι ελληνες επιστημονες που υπαρχουν, εχουν νοοτροπια παραγματικου επιστημονα η οποια χρειαζεται σωστη παιδεια για να αποκτηθει και μεγαλο κοπο. Επομενως με την παιδεια που υπαρχει στην Ελλαδα δεν νομιζω οτι ειναι και παρα πολλοι και σωστοι αυτοι.
Τωρα οσο για το λομπι που λες 9:52 τι θα κανει ρε φιλε?Το λομπι θα βγαλει την χωρα απο την υποδουλωση? Το πολυ πολυ να στειλει κανα φραγκο, το οποιο θα χαθει στον δρομο.
Ελληνα ξυπνα!Εδω πρεπει να εισαι για να διωξεις τον εχθρο. Απο μακρια και απο αυστραλιες δεν γινεται τπτ. Αυτα ειναι προπαγανδες που προσπαθουν να πεισουν καποιους να φυγουν απο την Ελλαδα. Αντι να σκεφτεσαι πλουτοι και λεφτα στην αυστραλια, σκεψου καλυτερα πως θα διωξεις τους εβραιους απο την ελλαδα, ωστε να εχεις πλουτη εδω.
Εκτος αν δεν σε νοιαζει να γινουν τα παιδια σου αυστραλακια και να χαθει η ελληνικη καταγωγη σου σε βαθος χρονου.

Ανώνυμος είπε...

Φυγε προδοτη, φυγε πηγαινε στην αυστραλια να κανεις λεφτα, να ζησεις μια ανετη και ευκολη ζωη. Φυγε και προδοσε τους προγονους σου που χυσαν αιμα σ'αυτο εδω το χωμα για να εισαι εσυ ελευθερος. Σηκω φυγε τωρα, προβατο και μην γυρισεις. Ασε την χωρα στα χερια των σιωνιστων, πηγαινε να γινεις αυστραλοπιθηκος.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=kCuCy5TBGso&feature=related

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=IJl0he7ZNWM

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.

ΠΙΣΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ-----ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ LIFESTYLE ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ MEDIA.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

dermatas είπε...

ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΡΕΚΥΛΟΥΣ.
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ.
ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙ ΤΟΥ 21,ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΝΕΝΕΚΟΥΣ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ 40,ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΥΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΣ; ...
ΤΟΥΣ ΤΕΡΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΦΤΥΣΕΙΣ ΘΑ ΛΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΦΤΥΜΑ...