Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

“Κλείδωσαν” οι εκλογές για τις 13 Νοεμβρίου;



Οι απανωτές κωλοτούμπες του κ.Βενιζέλου, από την “εσπευσμένη” αναχώρηση της Τριμερούς, μέχρι την ανακοίνωση απολύσεων την περασμένη Εβδομάδα, αλλά και την ανακοίνωση του νέου Χαρατσιού, αποδεικνύουν ότι η έχουν δρομολογηθεί αποφάσεις που ....
δεν μπορούν να διαπραγματευτούν. Λίγο η “αντιπολιτευτική” φρασεολογία των εκδοτικών Συγκροτημάτων, λίγο η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα κριθούν το 2013, με βάζουν σε σκέψεις.Δεν είμαι μάντης ή μεγαλοδησιογράφος του ΜΕΓΚΑ, αλλά ας δούμε τα δεδομένα που έχουμε σήμερα.
Οπως βλέπουμε κάθε τρίμηνο, λόγω του μνημονίου, πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάζει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα. Η τροϊκα ήρθε στις Αρχές Σεπτεμβρίου και ζήτησε μέχρι τέλους του μήνα να προχωρήσουν τρείς στόχοι, Απολύσεις, Φόροι (για εξισορρόπηση των εσόδων) και Ιδιωτικοποιήσεις (που περιέργως δεν τονίζονται).
Ολα αυτά ΠΡΕΠΕΙ να έχουν εφαρμοστεί πριν τις 31 Δεκεμβρίου! Αλλιώς, ο γνωστός εκβιασμός, Στάση Πληρωμών (μισθών και συντάξεων, όχι των Δανειστών), περιορισμός των αναλήψεων κτλ.
Θυμάστε με τι βιασύνη η κ.Κατσέλη πέρασε πέρυσι στα μέσα Δεκεμβρίου 2010 το Εργασιακό;
Σήμερα όμως έχουμε τις απολύσεις στο Δημόσιο, δηλαδή στον πυρήνα της εκλογικης βάσης του ΠΑΣΟΚ! Το ΠΑΣΟΚ προσδοκά ακόμη και να κερδίσει στις εκλογές, χωρίς αυτονομία, δηλαδή συγκυβέρνηση με τα εξαπτέρυγα και με το πράσινο Δημόσιο, πιάνει άνετα το 30%. ΄
Αλλά πως θα τους πείσει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ;
Βλέποντας τις διώξεις του ’81 (νόμοι 1232 και 1235), αλλά και την συμπεριφορά που είχε την περίοδο του Σημιτικού Μεσαίωνα (συμβασιούχοι), ξέρουμε τι εστί ΠΑΣΟΚ και δεν μας πείθει για την αντικειμενική επιλογή των εργαζομένων που θα απολυθούν.
Η απειλή των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών με το “ΠΑΣΟΚ ή χάος” έπιασε, τώρα κλείνει το μάτι στους πράσινους Δημοσίους Υπαλλήλους με ένα άλλο δίλημμα : “Απολύσεις με το ΠΑΣΟΚ ή με την επάρατο Δεξιά;”
Ειναι η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ να αποκομίσει κέρδη από την πράσινη βάση του Δημοσίου, η διαφορά με την ΝΔ δεν είναι μεγάλη ενώ ακόμη και σε περίπτωση ήττας, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις η ΝΔ, με στενά χρονικά περιθώρια, πριν το τέλος του Χρόνου, έχοντας απέναντι όλο το συνδικαλιστικό κίνημα που σήμερα ύποπτα καθεύδει.
Εχουμε λοιπόν το σίγουρο, ότι η Τροϊκα θέλει αποτελέσματα μέχρι τον Δεκέμβριο.
Εχουμε το Δημόσιο στην μέση, που χειραγωγείται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Εχουμε την ΝΔ που ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά στις δημοσκοπήσεις και μπορούν να της φορτώσουν το στίγμα των απολύσεων.
Εχουμε τους Γερμανούς, που έχουν στείλει νέο Πρωθυπουργό τον Χολστ Ράιχενμπαχ για να κάνουν πλίατσικο στις ΔΕΚΟ με το χρηματιστήριο στα τάρταρα.
Οι εκλογές μοιάζουν πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε;
Ο Σαμαράς μπορεί να τους χαλάσει την μαγιά επιμένοντας και τονίζοντας την εργασιακή εφεδρεία χωρίς απολύσεις (Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για εφεδρεία ΜΕ απολυσεις). Η ομιλία του στην ΔΕΘ και τον αν καταφέρει να περάσει στο κόσμο την εναλλακτική πρόταση στο αγος του μνημονίου, θα κρίνει πολλά για το μέλλον του ίδιου αλλά και της πατρίδας. 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσεις νομιζετε οτι ο Σαμαρας θα ειναι πιο αληθινος παο αυτον τον Μ....α που κυβερνα τωρα;
Γελιεστε κυριοι.Εχει μεγαλο μεριδιο ευθυνης και αυτος οταν ηταν υπουργος εξωτερικων και ανοιξε τα συνορα να μπουνε μεσα οι τουρκαλβανοι.
Μονο ενας γνησιος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ θα μας σωσει!!!!!!!!

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ...
ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ...;;;
(ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΝΤΡΑΣ)
ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ...
ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ -ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ- ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ...
ΤΡΟ'Ι'ΚΑΣ, ΔΝΤ, ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΩΝ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ, ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΑΝ ΕΔΩ...
ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΕΣΟΥΜΕ...
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ!!!
ΧΑΙΡΕΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΛΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΟΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ ΝΑ ΞΙΛΟΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΕΙΑ ΓΟΥΔΙ Η ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΓΕΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΥΣΟΥΜΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΠΑΕΙ Ι ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΓΟΥΔΙ;ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΥΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ERXETAI O KARAMANLIS !!! ;)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. 10.36 ΚΑΙ 10.40 ΜΑΘΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ,ΠΑΛΙΟΤΥΡΟΠΙΤΕΣ, ΑΛΒΑΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΑΑΑΑΑΑ ΕΣΥ.