Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Θα απολυθούν (σε πρώτη φάση) 120.000 ΔΥ του ευρύτερου δημόσιου τομέα….


Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης κ. Μόσιαλος, οι 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, μέσω μιας διαδικασίας που θα ανακοινωθεί. Από αυτούς, συνέχισε, το
10%, δηλαδή 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ένα 30%, δηλαδή 60.000 εργαζόμενοι, θα απασχοληθούν ξανά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τέλος το υπόλοιπο 60%, δηλαδή 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι, θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για ένα χρόνο και στη συνέχεια θα απολυθούν.

Αναρωτιέται άραγε κανείς τι θα συμβεί όταν 120.000 οικογένειες μείνουν ξαφνικά στο δρόμο. Και μάλιστα εμείς πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι μόνο μια αρχή. Δεν θα ήταν φρόνιμο να…. επαναπαυτούν οι υπόλοιποι, ακόμα και εκείνοι του στενού δημόσιου τομέα που καλύπτονται από την μονιμότητα.

Σκέφτεται άραγε κανείς, πως αυτές οι οικογένειες θα ζήσουν; Έχουν προγραμματίσει μια ζωή αυτοί οι άνθρωποι. Πως θα πληρώσουν δάνεια που σίγουρα έχουν πάρει; Τι επιπτώσεις θα έχει η απόλυσή τους στην κατανάλωση, στα φορολογικά έσοδα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εξόφληση των δανείων προς τις τράπεζες;

Θα πείτε βέβαια ότι τα ίδια ισχύουν και για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Ναι, αλλά εδώ πρόκειται για ένα μεγάλο και ξαφνικό προγκρόμ, που δεν νομίζουμε ότι θα το αντέξει το πολιτικό σύστημα και εδώ που τα λέμε, μακάρι.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΛΗ ΡΟΥΦΑ Τ ΑΥΓΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
ΣΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΝΕΙ ΜΕ ΟΡΓΗ

Ανώνυμος είπε...

Κι εμείς θα σας βγάλουμε τα μάτια και θα σας αμολύσουμε στους δρόμους, σώπα και θα δείς καραγκιοζάκο

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ.

Αγανακτισμένος είπε...

Να κοπούν τελείως οι προσλήψεις στο δημόσιο για δέκα χρόνια. Να ενοποιήση όλα τα γραφεία τύπου των εταιρειών του δημοσίου στο υπουργείο που ανήκουν, να υπάρχει μια υπηρεσία προσωπικού στο κάθε υπουργείο για τις εταιρείες που εποπτεύουν, το ίδιο και με τα λογιστήρια. Υπάρχουν και άλλες λύσεις πρώτα όχι κύριε Πρωθυπουργέ και κ. Μόσιαλε δεν εξαντλήσατε όλες τις πιθανές λύσεις.
Η πείνα δεν αντέχεται η ανεργία επίσης……είναι απαράδεκτο το κράτος να μιλάει για απολύσεις…..να μας πει ο κ. Μόσιαλος γιατί εξαιρούνται απο την εφεδρεία η ΕΡΤ και ο στενός δημόσιος τομέας.
Αρχίσαμε τις εξαιρέσεις…. κύριε πρωθυπουργέ κάποιοι πήραν δάνεια, παράλληλα έχουν δημιουργήσει οικογένεια με πιο δικαίωμα θα τους διώξετε ;;;;;;;;;; θα μπορούσα να το καταλάβω για πολύ προβληματικές εταιρείες αλλά για υγιείς δεν το χωράει ο νους. Είμαι σαράντα ετών έχω πάρει δάνεια η γυναίκα μου έχει να πληρωθεί 4 μήνες τι τρομοκρατία είναι αυτή.