Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανία: Μας χρωστάνε... 10 Μνημόνια και 558.000 νεκρούς!


Περισότερα από δέκα μνημόνια χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα. Αλλά πέρα από το οικονομικό υπάρχουν και οι ψυχές. Οι άνθρωποι. Το ελληνικό αίμα που χύθηκε. Τουλάχιστον 558.000 νεκροί, από τους οποίους 125.000 εκτελεσθέντες, 830.000 ανάπηροι, 3.700 πόλεις και χωριά κατεστραμμένα ολικώς ή μερικώς, 100& καταστροφή των
τηλεπικοινωνιών και 75% καταστροφή οδικού κια σιδηροδρομικού δικτύου κλπ. Και όλα αυτά σε μία Ελλάδα που ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της από την απελευθέρωση του 1821, είχε γίνει σχετικά σύγχρονο κράτος με πειθαρχία και πολιτική ηρεμία. Από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 1941, μέχρι και την απελευθέρωση της ηπειρωτικής τουλάχιστον χώρας, τον Οκτώβριο του 1944, οι δυνάμεις του Άξονα έλαβαν από την Ελλάδα τα εξής:
Από το ελληνικό Δημόσιο, διά της Τραπέζης της Ελλάδος, μετρητά, που δικαιολόγησε εν μέρει ως «Δαπάνας Κατοχής» και εν μέρει ως «Προκαταβολάς τους Ελληνικού Δημοσίου προς τας κυβερνήσεις Γερμανίας και Ιταλίας».
Έλαβε ως «λεία πολέμου» την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου που προοριζόταν για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Δέσμευσε γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα, πρώτες ύλες και εμπορεύματα που ευρίσκοντο στην κατοχή του Δημοσίου ή ιδιωτών, που για να τα παραλάβει τα πλήρωσε με μετρητά που έλαβε από το ελληνικό Δημόσιο.


Χρησιμοποίησε ανθρώπους, ζώα και μέσα σε καταναγκαστική εργασία, χωρίς να τους καταβάλει χρήματα για τις υπηρεσίες τους ή υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο να τους πληρώσει.
Προκάλεσε τεράστιες ζημιές χωρίς να καταβάλει καμία αποζημίωση κ.λπ.
Στις 21 Νοεμβρίου 1941 η τότε ελληνική κατοχική κυβέρνηση υπέβαλε προς τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Ιταλίας στην Αθήνα εμπεριστατωμένη έκθεση 150 σελίδων με τίτλο «Αι Δαπάναι Κατοχής της Ελλάδος».
Σε αυτή τη μελέτη περιγράφοντο λεπτομερώς τα προβλήματα που δημιουργούντο από τα γερμανοϊταλικά –οικονομικού περιεχομένου– μέτρα που είχαν ληφθεί και τις επιπτώσεις τους, ιδίως από την παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό βουλγαρικό έλεγχο.
Από την έκθεση αυτή πληροφορούμεθα ότι μέχρι τότε η κατοχική κυβέρνηση υποχρεούτο να χρηματοδοτεί τις Δυνάμεις Κατοχής με 1,5 δισ. δραχμές (εποχής) μηνιαίως και συνολικά 25 δισ. δραχμές, προκαταβάλλοντας τα χρήματα τριών ετών.
Εκπρόσωποι της κατοχικής κυβέρνησης μετέβησαν στο Βερολίνο για να ανακοινώσουν στις γερμανικές Αρχές ότι η Ελλάδα δεν ήταν πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που της είχαν ανατεθεί, προς τις Δυνάμεις Κατοχής. Στο ταξίδι αυτό δεν ελήφθη καμία απόφαση και η από ελληνικής πλευράς καταβολή των χρημάτων συνεχίστηκε κανονικά. Όπως γίνεται και τώρα...
Πηγη

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παλιοπουσταρια γερμανοι και οι προδοτες που τους στηριζουν.

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στους 298 αλήτες της βουλής που αντί να κινηθούν μαζικά εναντίον του γερμανικού κράτους κάνουν κοκοκοκο...
Εξαιρώ τον Τσίπρα και τον Καμμένο
ένας αγανακτισμένος Αριστερός

Ανώνυμος είπε...

παρόλο που βρωμάνε,ασχολούμαστε ακόμη με τα σκατά (τους γερμανούς). εκεί μας έφτασε το πανέξυπνο γαπ...........

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζοντας λέω, είμαστε τόσο ηλίθιοι που κάνουμε και εισαγωγή ελαιολάδου από τη γερμανία.Γιατί λοιπόν να τα βάζουμε με τα γερμανά...και να μην κοπανάμε τους εισαγωγείς λαδιού από τη γερμανία.Ήμαρτον Κύριε...Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

East είπε...

Η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα του πλανήτη που:

-Οι ναζιστές είναι νόμιμοι

-Όταν σε όλο τον πλανήτη οι Ναζί ηττήθηκαν, στην Ελλάδα οι εθνικιστές -φίλοι τους- έγιναν κυβέρνηση.

-Όταν ο ναζισμός είχε ηττηθεί σε όλο τον πλανήτη, η Ελλάδα βράβευε τους συνεργάτες των Ναζί

-Δεν πήρε πολεμικές αποζημιώσεις(1,5τρις ευρώ) για να μην στεναχωρέσει τους φίλους των εθνικιστών Γερμανούς

-Παρά το ότι είχε τις περισσότερες απώλειες, δεν πήρε σχεδόν τίποτα σε εδάφη. Διότι οι εθνικιστές συνεργάστηκαν με τους ναζί, και άρα δεν είμασταν καθαρά με τον νικητή. Και βέβαια όταν μοίραζαν εδάφη, η Ελλάδα είχε τους συνεργάτες των Ναζί ως κυβέρνηση. Αν δεν είχαν γίνει αυτά, η Ελλάδα θα ήταν καθαρά με τον νικητή, και θα διεκδικούσε ολόκληρη την Αλβανία, την Σικελία, και τα παράλια Βουλγαρίας-Ρουμανίας(που και οι δύο ήταν σύμμαχοι των Ναζί).

Δεν πειράζει όμως. Είμαστε περήφανοι γιατί η Ελλάδα ακολούθησε έναν άλλο μοναχικό δρόμο: Έκανε τους εθνικιστές κυβέρνηση(όταν όλος ο πλανήτης καταδίκαζε τον εθνικισμό), και εξόντωσε τον μισό πληθυσμό(αντιλήφθηκαμε πρώτοι το πρόβλημα τους υπερπληθυσμού και το λύσαμε δραστικά!), έστειλε μετανάστες όλο το εργατικό δυναμικό(αποζημιώσαμε την Γερμανία με εργατικό δυναμικό για την αντίσταση που της κάναμε στην κατοχή), συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία του πληθυσμού στις πολυκατοικίες(δεν υπήρχε λόγος να παράγουμε τίποτα διότι μας ταίζαν οι προστάτες μας), ο μισός πληθυσμός ήταν σκλάβοι(κι έτσι δεν χρειαζόμασταν να εισάγουμε μετανάστες!), χάρισαν τα αποθεματικά των ταμείων στους φίλους καπιταλιστές του καθεστώτος(ανακάλυψαν νέα οικονομική θεωρία! το κράτος κάλυψε τις ανάγκες του, χωρίς να φανεί το πρόβλημα αμέσως!), κερδίσαμε την μισή Κύπρο, και δεν είμασταν τριτοκοσμική μπανανία της λατινικής αμερικής αλλά της Ευρώπης!(προωθήσαμε ένα άλλο μοντέλο σε όλη την Ευρώπη).

Ανώνυμος είπε...

εκει στην πιπα κολο,πουσταργια ελληνες

Ανώνυμος είπε...

Φίλε,συνήθισες εσύ τη πίπα, και την βλέπεις και σε άλλους.Κωλόπαιδο,κωλοαλβανέ μαλάκα ή σε όποια άλλη σκατοφυλή και αν ανήκεις.Σκατόμυαλε.

Ανώνυμος είπε...

μη του μιλατε ασχημα του παιδιου... τοσα χρονια ιστοριας εχουμε γαμησει πουτανες και πουτανες!!! μπορει να ειναι γιος μας!!! σκατοπουστα τουρκοσπορε απογονε των αλβανων θα ερθει κι εσενα η ωρα σου.....