Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη υποβαθμιστεί από άλλους Οίκους Αξιολόγησης πριν την Standard & Poors


anti-ntp:Το θέμα είναι ποιός αξιολογεί τους οίκους αξιολόγησης,που παίζουν το δικό τους παιχνίδι,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία

H Standard & Poors υποβάθμισε την αμερικάνικη οικονομία από ΑΑΑ σε ΑΑ+. Και όλοι ρωτάνε τι θα γίνει την Δευτέρα. Όμως κανείς δεν έμαθε ότι άλλος ένας αμερικάνικος Οίκος Αξιολόγησης είχε ήδη υποβαθμίσει τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Egar-Jones που προχώρησε στην υποβάθμιση τον προηγούμενο μήνα. Ο λόγος δεν ήταν η διαμάχη για την αύξηση του ορίου δανεισμού αλλά η ανησυχία του Οίκου για το υψηλό χρέος που ξεπερνά πλέον το 100% του ΑΕΠ σε σχέση με το 35% του Καναδά.

Σημειώνω για την ιστορία ότι οι εθνικά αναγνωρισμένοι Οίκοι Αξιολόγησης στις ΗΠΑ είναι 10 και όχι 3 όπως πολύ νομίζουν. Είναι οι κάτωθι:

Kroll Bond Rating Agency

Moody’s Investor Service

Standard & Poor’s

Fitch Ratings

A. M. Best Company

Dominion Bond Rating Service, Ltd

Japan Credit Rating Agency, Ltd.

R&I Inc. (Rating and Investment Information, Inc.)

Egan-Jones Rating Company

Realpoint LLC

Όμως και ο γερμανικός Οίκος Feri επίσης υποβάθμισε τις ΗΠΑ από ΑΑΑ σε ΑΑ τον Ιούνιο. Επίσης η κινέζικη Dagong Global τις υποβάθμισε τον περασμένο Νοέμβρη στο Α+.
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ????
ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ , ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ !!!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ???? ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

Το ωραίο της όλης ιστορίας είναι που το χρεωστούμενο κεφάλαιο δεν υπερβαίνει τα 60 δις,και το υπόλοιπο είναι τόκοι (βλέπε Καζάκης)
Και αυτοί οι αγιογδύτες τοκογλύφοι κυβερνάνε πλέον ,καθιστώντες τους πολιτικούς,όχι απλά μαριονέτες,αλλά καραγκιόζηδες.