Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

O ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΣ


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραιο και αληθινο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ.
ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!!!!!!
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Ο ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ.
ΝΑ ΠΩΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ Ο ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗ.(ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ)
ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ(ΕΥΦΗΜΙΣΤΙΚΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ CASH ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ(ΓΑΜΟΥΣ-ΚΗΔΕΙΕΣ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ-ΒΑΦΤΙΣΙΑ) ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.

ΝΑ ΠΩΣ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο "ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΣ"

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος μας γνωριζει τον καθενα ,γιατι ειναι μεσα μας.Εμεις βλεπουμε την λαμπα και νομιζουμε οτι μονο αυτο υπαρχει.Περναμε ολοι μας δυσκολιες,αλλα υπομονη γιατι τωρα παιζετε η τελευταια πραξη του δραματος.Ευχαριστω τον συντακτη για την αναρτηση.

Ανώνυμος είπε...

TI ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΟΘΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστω για τις υποδειξεις σου 5,02. Ο 4,50.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση και πολύ αληθινή!

Ανώνυμος είπε...

μην τρωτε χορτο ΜΑΡΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ ειναι αυτοι που τα γραφουν δεν το καταλαβατε ........

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο μύνημα, αλλά μέχρι εκεί.
Το site δεν μπορεί να βάζει το πρωί Παίσιο και Πορφύριο και το βράδυ πεντηκοστιανούς και Ιεχωβάδες. ΕΛΕΟΣ. ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΙΣΤΕ??? Που ειναι το φωτοστέφανο του Χριστου? Μακρυά από αιρέσεις!!! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΒΑΖΕΤΕ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

stauros to simbolo tou esxous proskinisteton

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με 11:18 και 11:23. Κλασική αντίληψη-φιλοσοφία-αισθητική μαρτύρων Ιεχωβά.
Ουδεμία σχέση με την Ορθοδοξία αλλά και τον χαρακτήρα που το συγκεκριμένο blog επιθυμεί να διατηρήσει.

Ο γέροντας Παϊσιος και όλοι οι Άγιοι παλιοί και σύγχρονοι πάντοτε μιλούσαν για την εκζήτηση της απέραντης Αγάπης και ελεημοσύνης του Χριστού...Όλα τα υπόλοιπα έπονται και διδάσκονται απ' Αυτόν...

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανός ορθόδοξος είμαι και δεν με ενόχλησε καθόλου αυτή η υπέροχη ανάρτηση.
Και τα λόγια αυτά τα έχω διαβάσει ως κεντρικό μήνυμα σε ορθόδοξη ιστοσελίδα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που κολλάει η γκρίνια αδέρφια!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗ;

Είναι μόλυνση κυριολεκτικώς και μεταφορικώς εφ’ όσον διαδίδει ιδέες νοσηρές στην κοινωνία και την διαφθείρει.
Ως νόσημα μας στερεί την δύναμη, την ρώμη, την ισχύ μας.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:Μολύνει την σχέση μας με τους προγόνους μας, διότι τους αποκαλεί «εδωλολάτρες» , «μιαρούς» κλπ, μας απομακρύνει από αυτούς και μας συνδέει με αλλοφύλους οπαδούς της θρησκείας της ερήμου.
Μολύνει τις ιδέες μας για το Ωραίο. Επιβάλλει το άσχημο, το απεχθές, τις «αγιογραφίες», τις ρινοφωνίες. Αποστερεί από το Έλληνα την ψυχική ισορροπία την καλλιέργεια και την εκλέπτυνση.
Μολύνει την ορθή αντίληψη περί της τέχνης. Είναι υπαίτιος για την καταστροφή των αγαλμάτων αφού τα μετέτρεψε σε ασβέστη όσα δεν εξαφάνισε με το σφυρί και την βαρειά. Κατέστρεψε τους περικαλλείς ναούς των θεών μας και στην θέση τους έκτισε ανατολίτικα εξαμβλώματα κατοικίες-νεκροταφεία «μαρτύρων» και «αγίων». Μολύνει τις ιδέες μας για τον Έλληνα και την Πατρίδα και προτιμά έναν Ρώσο ή έναν Βούλγαρο αν είναι «Ορθόδοξος» Χριστιανός από ένα Έλληνα λάτρη των πατρώων θεών.
Μολύνει και υπονομεύει την ψυχολογική μας υγεία με τις ιδέες περί προπατορικού αμαρτήματος. Ως αποτέλεσμα δημιουργεί την ενοχή που εμποδίζει την ωρίμανση της προσωπικότητας.
Μολύνει την αντίληψή μας περί αθεΐας. Άθεος δεν είναι αυτός που αρνείται τον Ιεχωβά ή τον υιό του, αλλά σύμφωνα με τον Σοφοκλή «ο αποξενωμένος από τους θεούς, αυτός που έχει στερηθεί την προστασία τους. Άθεοι είμαστε όλοι εμείς που δεν αναζητούμε την αρωγή των φυσικών μας προγόνων αφού « Ένα είναι το γένος των θνητών, ένα των Θεών. Από την ίδια τη μάνα γή την ανάσα, ας πήραμε» γράφει ο Πίνδαρος (Νεμεόνικος VI).
Μολύνει τις ιδέες μας για την θρησκεία . Ο μονοθεϊσμός έχει ολέθριες συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιβάλει το δόγμα, το στερεότυπο με αποτέλεσμα να δημιουργεί ασφυξία στην ελεύθερη σκέψη.
Μολύνει την λογική του ανθρώπου. Ιδέες όπως «Ανάσταση των νεκρών» , η «ζωή εν τάφω», η άμμωμος σύλληψις» κλπ αποδιαρθρώνουν την διανοητική λειτουργία με αποτέλεσμα να διεισδύει στην σκέψη το παράλογο. Έτσι εξοβελίζεται ο στοχασμός, η έρευνα, η αμφισβήτηση.
Μολύνει το αίσθημα της αξιοπρέπειας εφ’ όσον μας καθιστά «δούλους του Κυρίου». Μας κρατά προσκυνημένους, επαίτες της μεγαλοψυχίας του, έρμαια των παράλογων απαιτήσεών του.
Απάντηση στην μόλυση είναι:


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

@7.07
Αν θες πίστεψε, αν δε θες άσε εμάς να ...κοιμόμαστε, όπως νομίζεις και θέλεις να πιστεύσεις.
Το να διαστρεβλώνεις το νόημα της Χριστιανοσύνης μιλώντας για ασφυξία στη σκέψη είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και υποκριτικό.