Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Εφημερίδα του ΚΚΕ αναγνωρίζει τη FYROM με το όνομα Μακεδονία.


Με έκπληξη διάβασα στήλη της εφημερίδας "νέο εμπρός" ("βδομαδιάτικη εφημερίδα των εργαζομένων του νομού Λέσβου", Ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο/η/το "ΝΕ Λέσβου ΚΚΕ") η οποία καλούσε κυβερνήσεις Βαλκανικών χωρών να συμβάλουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.


Ο αρθρογράφος προέτρεπε προς το σκοπό αυτό τα κομμουνιστικά κόμματα της Βαλκανικής, αναφέροντάς τα ένα-ένα ξεχωριστά. Ανάμεσα σε αυτά, καλείται και το "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΓΔΜ)". Με την αναφορά αυτή, το Κ.Κ.Ε. όχι μόνο αναγνωρίζει τη FYROM ως "Μακεδονία" αλλά με έμμεσο τρόπο καλεί τους αναγνώστες των εφημερίδων του να κάνουν το ίδιο!

Καθώς οι εξαγγελίες του κομμουνιστικού κόμματος για αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα, για καταπολέμιση του "εθνικισμού" και για "λαϊκό μέτωπο" ακούγονται για να κλείσουν λιμάνια, να εμποδιστούν και να αποθαρρυνθούν τουρίστες, να διεκδικίσουν οι συνδικαλιστές μεγαλύτερα μερίδια από το φορολογούμενο, να συνεχίσουν να νοσούν οι ΔΕΚΟ, το ΚΚΕ όχι μόνο ακυρώνει την ιστορία, αλλά προδίδει της θέσεις του επίσημου ελληνικού κράτους.

Η κα Παπαρήγα είχε αναφέρει πως το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει τα παιχνίδια των "ιμπεριαλιστών" περί "εθνοτικών χαρακτηριστικών της Μακεδονίας" ( http://www.inout.gr/showthread.php?t=78606 ).

Για ακόμη μία φορά φαίνεται η ασυνέπεια του κόμματός της με την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ μάχεται μόνο κατά του "ελληνικού εθνικισμού". Ο "Γκρουεφσκικός εθνικισμός" αναγνωρίζεται απλώς η αυτοδιάθεση ενός κράτος για αυτοπρσδιορισμό, άρα προσεγγίζεται με συμπάθεια!!

- Οι συντάκτες της εφημερίδας βρίσκονται σε άδεια, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικώς για να ζητήσω εξηγήσεις. Θα είχε ενδιαφέρον ωστόσο να μάθουμε αν η αναγνώριση του "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" αποτελεί και την επίσημη θέση του ΚΚΕ.



Πέτρος Κ.
(αναγνώστης)

Πηγη

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου ρε φιλε αυτοι ειναι οι πρωτοι που πριν 60 χρονια δημηουργισαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ζητημα .Αυτος ηταν ο ρολος των κουκουεδων τοτε ο διαμελισμος της Ελλαδος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ο κουμουνισμος προηλθε απο τους εβραιους...ψαξτε και ενημερωθειται...ο νοων νοειτω!!!και οποιος μου απαντησει σε αρνητικο σχολιο ενα σας λεω ειναι βαθιαααααααα κοιμησμενος!!!καληνυχτα...α!!και κατι ακομα ποσο λυπαμαι κατι παιδακια να τα βλεπω σε κατι φαναρια να μοιραζουν εφημεριδες του κκε!!!ελεοςςςςςςς τα εκμεταλλευονται για "δηθεν" καταπολεμηση της ανεργιας, συμπαρασταση της λαικης μαζας και ενα σορο μπουρδες!!!Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΡΕ ΚΑΙ ΖΕΙ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.ΑΛΗΤΕΣ.ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ.ΜΑΣΟΝΟΙ.
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.ΠΑΝΤΟΥ Η ΙΔΙΑ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

5:11 eytyxos yparxeis...nomiza pos imoun monos.na sai kala aderfe agonisou na enimeroneis gia ti megali apati ton evraion sioniston tou anotatou soviet...

μακης είπε...

Πωπωπωπω... όλο το φασισταριό εδώ βρίσκεται?

Ανώνυμος είπε...

μακαγάμης είπε:

Ναι.

Ανώνυμος είπε...

EGO MAKH MOLIS GYRISA APO TO SPITI SOU...TRAVA GAMHSOU SKOUPIDI APOGONE TOU MPENAROGIA EFIALTH NEOTAKSITH...

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το ανώνυμο κουκούδι των 5:11 τι λέει...αποκαλεί τους Έλληνες πατριώτες φασίστες ενώ στηρίζει τους υπερ-εθνικιστές σκοπιανούς, τούρκους, αλβανούς και όποιους άλλους αρκεί να κάνει ζημιά στην Ελλάδα!!! Τι μίσος είναι αυτό ε? Ατελείωτο. Θα'ρθει η μέρα σας προδότες κουμούνια. ΘΑ'ΡΘΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

να χαίρεστε τον μπογιόπουλο που υποστηρίζετε αντινεαταξηπραγματων

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση...όχι των 5:11 αλλά των 06:15

Ανώνυμος είπε...

Απ' αυτούς δεν ξεκίνησε το θέμα με τη "Μακεδονία" τότε με το αντάρτικο; Γιατί τόση έκπληξη; Πάντα μασούσαν τα λόγια τους μ' αυτά... Είναι του στυλ "χωρίς σύνορα, όλοι μαζί οι εργάτες!" Η άλλη πλευρά της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εγώ δεν τους δίνω καμιά σημασία τους ηλίθιους.

Ανώνυμος είπε...

Τα κομματα που βρισκονται στο κοινοβουλιο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΑ ΕΥΘΥΝΩΝ,ενας ταλιμπαν στη βουλη θα μας σωσει.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ.ΝΤΕΜΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Μιά ζωή προδότες τα χαφιεδόμουτρα του κκε ! από την εμφάνισή τους(Μπεναρόγια) ο ρόλος τους και η δράση τους ήταν αντεθνικός γι'αυτό και τους έχωσε μέσα ο Βενιζέλος για εσχάτη προδοσία. Στην κατοχή ήταν το δεκανίκι των Ναζί μετά έφεραν χειρότερο πόλεμο από αυτόν του ΒΠΠ,πόλεμος που κρατάει και καταστρέφει την Ελλάδα μέχρι σήμερα. Μάλιστα οι Ναζί έλεγαν ευτυχώς που υπήρχαν οι κκε-έδες και όταν έφευγαν γελούσαν με το τί ερχόταν για τους Έλληνες από τους κομμουνιστές. Είναι αυτοί οι προδότες ,οι κκε-έδες που πρόδωσαν τον Γρίβα Διγενή στους Άγγλους.
Ξεφτίλα , μιά ζωή προδότες οι ελεεινοί...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤIΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΗΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΤΥΧΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.