Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Don’t worry be happy;


αρίσταρχος Αγόρασα από την Λαϊκή δύο πιπεριές. Μια κίτρινη, μια κόκκινη. Βέβαια είναι ακριβές. Περίπου 3Ευρώ/κιλό.  Με πολύ σάρκα, γλυκιά, υγρή τρυφερή. Την βάζεις μέσα στην σαλάτα σου και όταν την τρως, μαζί με τα άλλα γκουρμεδιάρικα πρόσθετα (μαϊντανούς,
άνιθους, θυμάρια, κρεμμύδια, ρόδια, καλαμπόκια και ότι άλλο σας υπαγορεύει η ακόρεστη γεύση σας) κλείνεις τα μάτια σου με ηδυπάθεια στο ξινό του λεμονιού ή του μηλόξυδου που χαϊδεύει τους σιελογόνους αδένες(και σου τρέχουν τα σάλια) τα γευστικά αισθητήρια στην στοματική σου κοιλότητα διεγείροντας τα πάντα. Από γαστρονομία μέχρι σεξουαλικό.
Χώρισα τα σπόρια από τις πιπεριές και τα αποξήρανα. Την Άνοιξη τα έβαλα σε φυτώριο και περίμενα να  βγούν στον αέρα, να τεντώσουν τον καταπράσινο κορμό τους και να δω το γλυκό άσπρο του ανθού τους, που στην συνέχεια και μετά από την διαδικασία γονιμοποίησης θα μου έδινε μια κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σαρκώδη, χυμώδη, γλυκιά κρίκο στην αλυσίδα  αναπαραγωγής. Πράγμα που γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
Σήμερα και ύστερα από σχεδόν δύο μήνες έχω τρία δεντράκια σαν κοντοπλάτανοι. Αφύσικες πιπεριές χωρίς άνθη και πιπέρια μα μόνο με πλατιά «πλατανόφυλλα». Γιατί; Ρώτησα κάποιους ειδικούς και στο τέλος έναν παραγωγό. Η απάντηση; «Τι περιμένεις από ένα μουλάρι, να γεννήσει; Ποτέ! Γεννητικά μεταλλαγμένα πρέπει να είναι.» Δηλαδή η συγκεκριμένη πιπεριά ΔΕΝ υπήρχε πριν. Κατασκευάστηκε στα εργαστήρια με γεννητική μετάλλαξη.
Έτσι άρχισα το ψάξιμο. Για να είμαι ειλικρινής μεταλλαγμένη πιπεριά δεν βρήκα. Έμαθα όμως πράματα και θάματα για τα μεταλλαγμένα. Από φυτικά μέχρι ζωικά. Δεν είναι μια απλή διασταύρωση ομοειδών πραγμάτων. Θυμάμαι, ο θείος μου μπόλιαζε 3-4 πυρινόκαρπα σ’ένα δέντρο και πιάναν όλα. Εδώ μιλάμε για «φύτεμα» σε κάποιο λαχανικό  γονίδια από ζώα ή και άνθρωπο. Κατ΄αυτό τον τρόπο τα λαχανικά σκοτώνουν από μόνα τους τις κάμπιες χωρίς ψεκασμό με δηλητήρια. Και ακούγεται θαυμάσιο. Αυξάνει η παραγωγή. Και είναι θαυμάσιο. Αυξάνει η ποιότητα. Και αυτό θαυμάσιο. Αλλά; Παρακάμπτουμε την φύση. Λέτε να γίναμε σοφότεροι από την Μάμα-Φύση. Γίνεται;
Διαβάζω  για έρευνες που έγιναν και γίνονται παντού. Μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.  Στην Αγγλία εργαστήριο βρήκε από έρευνες ότι η μεταλλαγμένη πατάτα προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού. Ο ερευνητής; Τα συμφέροντα του πήραν το εργαστήριο και τον έστειλαν στο σπίτι του. Στην Αμερική άρχισαν να σοβαρεύονται με την έρευνα. Οι παρενέργειες από την  χρήση τους φαίνεται πολύ αργά . Στα εγγόνια! Άλλωστε το λέει από μόνη της η ΕΕ όπου η καλλιέργεια ή κατανάλωση μεταλλαγμένων είναι η μικρότερη σ’ όλο τον κόσμο. Το 90% των μεταλλαγμένων στον κόσμο, απασχολεί την Αμερική(Βόρειο και Νότιο), την Κίνα, Ινδία, Αυστραλία. Έμμεσα όμως η ΕΕ χρησιμοποιεί σε ποσοστό 45% ζωοτροφές μεταλλαγμένης σόγιας  .
Λένε πως δεν μολύνεται η ατμόσφαιρα με ψεκασμούς. Η τροποποίηση όμως μας φέρνει αρρώστιες σοβαρές. Χώρια που σε λίγο με την  έλλειψη σπόρων θα ελέγχουν ακόμη κι αυτή την επιβίωσή μας.
Πριν φτάσουν κι εδώ οι κοτοπουλομάζες, αγελαδομάζες, βοϊδομάζες κλπ ας αντισταθούμε στα μεταλλαγμένα είτε με άμεση καλλιέργεια, είτε με έμμεσο τρόπο όπως αυγά, γάλα, ψάρια κλπ.  Είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν στην συσκευασία αν είναι γεννητικά τροποποιημένα ή αν χρησιμοποιούν γεννητικά τροποποιημένες τροφές ή λιπάσματα. Στις Λαϊκές δεν είδα καμιά πινακίδα. Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα πριν μας προκύψει ανηκέστως.
Τελικά να ρωτήσω τι κοινό έχει μια μεταλλαγμένη πιπεριά με ένα μουλάρι;
ΥΓ. Μια επίσκεψη στο site της Greenpeace, και όχι μόνον, για το θέμα των μεταλλαγμένων αξίζει τον κόπο.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ; ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΣΑ.
ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΑΚΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΝΑΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ. Η ΛΥΣΗ:
ΖΗΤΑΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ .
ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

σωστος ο πρωτος ανωνυμος!!

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να βρώ για φύτεμα παραδοσιακά φυτά από ποικιλίες-σπόρους και εχω φρίξει αφού σχεδόν τα πάντα είναι υβρίδια δηλαδή στείρα.
Ηλικιωμένος αγρότης μου είπε μάλιστα ότι οι ντοματιές μπορεί να βγάλουν κ καρπό αλλά μένει μικρός και δεν κοκκινίζει ποτέ ! Βρείτε σπόρους στα χωριά σας γιατί οι ολλανδογερμανογάλλοι θα μας κάνουν αργά η γρήγορα εμπάργκο.

Ανώνυμος είπε...

Στό Ηράκλειο ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ 30 ΛΕΠΤΆ στην λαϊκή (την 8/8/2011)