Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Είναι θέμα DNA! (Η Δωδώνη & ο αρχαιοκάπηλος πάππος)



Σιγισμούνδο Μινέικο
-
Μια απίστευτη ιστορία από την φίλη μας Χλόη

Στο περιοδικό Αρχαιολογία, τεύχος 116, Σεπτέμβριος 2010, σελ. 85-92, διαβάζουμε για την «μοναδική συλλογή χάλκινων έργων μικροτεχνίας» που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδος. Ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης, κατέχει μία συγκεκριμένη συλλογή, που δώρισε ο Ηπειρώτης Κ. Καραπάνος. Η δωρεά, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει....

κυρίως τα χάλκινα ευρήματα των ανασκαφών που πραγματοποίησε ο Καραπάνος στο ιερό της Δωδώνης το 1875-76 με άδεια των τουρκικών αρχών. Μερικά όμως χάλκινα ειδώλια που προέρχονται από λαθρανασκαφές στη Δωδώνη πουλήθηκαν σε μουσείο του Βερολίνου…

Ο Αρχαιόφιλος, Ηπειρώτης τραπεζίτης και πολιτικός , Κωνσταντίνος Καραπάνος από την Άρτα, χωρίς να είναι Αρχαιολόγος, κατόπιν αδείας των Οθωμανικών αρχών, ανακάλυψε την Δωδώνη και πραγματοποιήσε ανασκαφές στην περιοχή, με αποτέλεσμα πλήθος ευρημάτων.
Ο κ.Καραπάνος, δημοσίευσε τα ευρήματα των ανασκαφών στο έργο του : Dodone et ses ruines, το οποίο εξέδωσε στο Παρίσι σε δύο τόμους και έτσι αποκάλυψε σε όλον τον κόσμο το ιερό και τα μνημεία της Δωδώνης.

Αυτό όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι το είδος των λαθρανασκαφών που έγιναν στην Δωδώνη… και από ποιόν!

«Ο Κ. Καραπάνος είχε ως βοηθό του τον Πολωνοεβραίο, πρόσφυγα από την Ρωσία και μηχανικό του τουρκικού στρατού στα Ιωάννινα, Σιγισμούνδο Μινέικο. Αυτός κατά την απουσία του Κ. Καραπάνου, μεταβάντος στην Κωνσταντινούπολη για να επιτύχει ανανέωση της αδείας των ανασκαφών από την Πύλη, ανέσκαψε λαθραία και ανεύρε σημαντικά ευρήματα, τα οποία μεταπώλησε στο Μουσείο του Βερολίνου και εις άλλα Μουσεία της Ευρώπης.

Ο ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ Πολωνοεβραίος εξασφάλισε το ακαταδίωκτο μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, διότι έγινε πεθερός του Γ.Παπανδρέου και πάππος του υιού του, αμφοτέρων διατελεσάντων πρωθυπουργών.

Η συλλογή του Κ. Καραπάνου εδωρήθη από τον ίδιον , προ της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, το έτος 1902, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερον. Αλλά υπάρχουν και τα ευρήματα του Μουσείου του Βερολίνου και του Λούβρου των Παρισίων.
ΚΑΙΡΟΣ είναι να επιστραφούν στην Δωδώνη, η τουλάχιστον στα Ιωάννινα τα ευρήματα της Δωδώνης, τόσο η συλλογή Καραπάνου, όσο και τα κλαπέντα και μεταπωληθέντα στα μουσεία της Ευρώπης. Η λεηλασία της Δωδώνης, όπως κι εκείνη του Παρθενώνος, είναι βάρβαρη πράξη, η οποία στιγματίζει τον πολιτισμό μας».

(Χρήστος Κ. Αναγνώστου,Εφημ. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, α.φ. 111, Δεκέμβριος 1999).
visaltis.blogspot.com/ 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα κατέστρεφε τα αρχαία ελληνικά μνημεία και τους λίθους τους χρησιμοποιούσε για οχυρωματικά έργα των τούρκων τα οποία στην απελευθέρωση έπρεπε οι Έλληνες να τα αντιμετωπίσουν.
Όταν ήταν ο papandreou ΥΠΕΞ επί σημίτη πήγε στη Λιθουανία να καταθέσει λουλούδια στον τάφο των προγόνων του *. Πήγε στο κοιμητήριο και όπως έλεγε το ρεπορτάζ πήγε στο εβραϊκό μέρος του κοιμητηρίου μιας και εκεί ήταν οι πρόγονοι του.

* Για την φάρα του υπάρχουν πρόγονοι όμως στους Έλληνες προγόνους δεν αναγνωρίζει!!!

Ετεός

Ανώνυμος είπε...

Ο,ΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ,Η ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΒΡΩΜΙΚΟ, Η ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το καθήκι ήταν το δεξί χέρι του Γερμανού μηχανικού φον Γκετς που έφτιαξε τα οχυρά του Μπιζανίου που το πολιορκούσαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ από τους Τούρκους
Δηλαδή ο Μινέικο δούλευε κατά της Ελλάδας
Η δε Σοφία Μινέικο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΕΛΛΗΝΙΔΑ γεννήθηκε 13 χρόνια πριν την επίσημη ημερομηνία στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

To Μινέικο σημαίνει ο ΜΗΝΙΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ, που μάζευαν οι Miniat Mineyko από το 1620 υπέρ των ΤΟΥΡΚΩΝ!

Το γεννεαλογικό δένδρο αυτών των κακούργων ξεκινά από

Generation 1:
Jakob Miniat Mineyko since year 1620
Hrehory Miniat Mineyko
Jerzy Miniat Mineyko

Generation 10:
Zygmunt Mineyko *(1840)
Τον καταδικάσανε σε θάνατο στην Ρωσσία το 1863, αλλά δύο καθήκια, οι Wiesielecki και MurawJEW λαδώσανε με 12 χιλιάδες ρούβλια τις αρχές για να τον αφήσουνε να την κοπανήσει για Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία με τον αρχισατανιστή Γκαριμπάλντι!!! Εγινε μηχανικός προγεφυρωμάτων και δρόμων και δούλευε για τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, στην οχύρωση του Μπιζανίου! Αφού είδε ότι οι Τούρκοι έχαναν την μάχη, παρέδωσε τα ΑΧΡΗΣΤΑ πλέον (ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ) πλάνα των οχυρωμάτων στους ΕΛΛΗΝΕΣ! Ο Βασιληάς Κωνσταντίνος (1868-1923) μάλιστα του έδεωσε και παράσημα (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ)

Generation 11:
Zofia Mineyko *(1883)

She was born in 1883 and died at the age of 97 on 27 August 1981. She was always interested in Polish affairs. She married Georgios Papandreou who became the prime minister of Greece, and subsequently their son Andreas also became a prime minister. She inherited the beautiful house from her father, Zygmunt Mineyko, located in Athens. She left this house in her will to her beloved grandchildren.

Ανώνυμος είπε...

Zygmunt was also a prominent Freemason. A Loge called Vox Ukrainia, belonging to the Grand Orient du Russie initiated him. Later he became a member of the Grand Orient de France, of the Grand Orient d’Italie and of the Loges Panhellenion and Pythagoras of the Grande Loge de Grece, where he was extremely active. He also belonged to the Supreme Counsel of Greece of the Masonic Old and Accepted Scottish Rites. When he died, thousands of Masons came to his funeral in Athens.

Ανώνυμος είπε...

Είχε εργασθεί ως Μηχανικός στην Βουλγαρία, όπου και παντρεύτηκε μια εβραία της Βουλγαρίας. Μαζί απόκτησαν μια κόρη, την Σοφία Μινέϊκο που αργότερα γνωρίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου.
ΑΡΑ Η ΖΟΦΙΑ ΜΙΝΕΙΚΟ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΛΟΝΟΕΒΡΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι έκανε όμως ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο προπάπους του Γιωργάκη στα Γιάννενα;
Πολέμησε στο πλευρό του Τούρκικου Στρατού, ως συνεργάτης του Γερμανού αρχιμηχανικού Φον ντερ Γκόλτς.
Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πανέξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό. Ο Στρατός μας τελικά, απελευθέρωσε τα Γιάννενα έστω και με την καθυστέρηση την οποία προκάλεσαν τα οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου που έγιναν τάφος ηρωϊκός για πολλούς Έλληνες πολεμιστές.

Ανώνυμος είπε...

1871

Διορίσθηκε δήμαρχος ο Γιαγιά Μπέης, ο οποίος και παρέμεινε σε αυτήν την θέση επί δεκαεννέα (19) χρόνια. Από τους επτά (7) δημοτικούς συμβούλους στα Γιάννινα, συνήθως τρείς ήταν μουσουλμάνοι, τρείς χριστιανοί και ένας ήταν εβραίος και αυτό διότι στην Οθωμανική αυτοκρατορία ο πληθυσμός διεχωρίζονταν μέσω της θρησκείας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ως μηχανικός του Δημαρχείου προσελήφθη ο Σιγισμούνδος Μινέϊκο που ήταν Πολωνο-Εβραϊκής καταγωγής, ήταν πενθερός του Γεωργίου Παπανδρέου.

link: http://www.ioannina.gr/DI/dimos/diat_dimarxoi.htm



Υ.Γ. υπενθυμίζουμε ότι κατά τον Μωσαϊκό νόμο Εβραίος λογίζεται αυτός που είναι από Μητέρα Εβραία, αντιγραμμένο φυσικά από τους νόμους του Αθηναϊκού Δικαίου! (αναφέρεται ο νόμος αυτός και από τον Ισοκράτη και από τον Σόλωνα από όπου και το αντέγραψαν -όπως και όλα τα άλλα- οι περιούσιοι).

Ανώνυμος είπε...

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ₪₪₪₪₪

Ανώνυμος είπε...

Συπέρασμα...Σίγκμούντ Μινέικο Πολωνοεβραίος και τσιράκι των Τούρκων. Κόρη αυτού η Πολωνοβουλγαροεβραία Σοφία Μινέικο..Παντεύεται τον Γιώργο Παπανδρεόυ ο οποίος έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδος και αποκτούν έναν απόγονο τον Αντρέα Παπανδρέου που είναι κατά 50% Έλληνας..Ο Ανδρέας Παπανδρεόυ παντρεύεται μια Αμερικανοεβραία γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδος και αποκτούν έναν απόγονο τον Τζέφρευ Τσάντ Μινέικο Παπανδρέου κατα 25% Έλληνας και γίνεται και αυτός πρωθυπουργός της Ελλάδος...Πόσο πια!!!Ας ξυπνήσουμε..

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΝΗΨΙΕΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!