Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τέλος, στη δημιουργία επαγγελματικού στρατού



«Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι ....
απαλλαγές στράτευσης.

«Θέλω να απαντήσω πολιτικά στο ερώτημα γιατί τα παιδιά από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να κάνουν έγκαιρα τη θητεία τους και τα παιδιά από πιο ευκατάστατες οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αναβολές, να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, να χάνονται και να εκπληρώνουν μειωμένη θητεία», ανέφερε.

Η συγχώνευση και κατάργηση στρατοπέδων, υπογραμμίζει, γίνονται «με μοναδικό κριτήριο τις επιχειρησιακές ανάγκες που απορρέουν από το δόγμα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας» και «δεν μειώνεται η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Κριτήριο δεν μπορεί να είναι οι τοπικές σκοπιμότητες που θυμίζουν λογικές της μετεμφυλιακής εποχής. Εγκαθιστούμε στρατιωτικούς σχηματισμούς εκεί που το επιβάλλει η άμυνα της χώρας και όχι οι φορείς ή οι βουλευτές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου, επισημαίνει ότι «απλά επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά ότι η αντίληψη της Τουρκίας για το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τις θεμελιώδεις αρχές ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας κυρίαρχων δημοκρατικών κρατών» και συμπληρώνει: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Οι απειλές δεν μας φοβίζουν».

Ο κ. Μπεγλίτης στέλνει μήνυμα και στις διοικήσει των ναυπηγείων, αναφέροντας ότι «πρέπει να σοβαρευτούν και να σεβασθούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, όπως το κάνει και το Υπουργείο μας. Οι εκβιασμοί δεν περνάνε. Η Κυβέρνησή μας θα υπερασπισθεί το δημόσιο συμφέρον με όλους τους δυνατούς τρόπους».

Τέλος, αναφερόμενος στη μονιμότητα για το Δημόσιο, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αρθεί.

dailynews24.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδη αυτοι οι κυβερνωντες αλλα λενε και αλλα εννοουν, πιστεψτε τα αντιθετα απο οσα δηλωσε, για να ξερετε τι θελει.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτοί οι άνθρωποι θα μας τρελάνουν.
Θέλουμε με μειωμένες δαπάνες ( δηλαδή να βάψουμε αυγά με πορδές), με μείωση και άλλο της θητείας ( αν είναι δυνατόν ) και με στρατό όχι επαγγελματικό (δηλαδή με το παιδί της μαμάς που μεταφέρει το φαγητό του από τον Πειραιά στον Έβρο – προσωπική εμπειρία ακραία μεν αλλά ενδεικτική – να βασιστούμε στους κληρωτούς).
Έλεος και πάλι Έλεος.
Έτσι εξηγείται γιατί θέλουν να αγνοούμε την Ιστορία μας. Γιατί όσες φορές οι πολιτικοί καθόρισαν την εξέλιξη του στρατού, μας βρήκαν συμφορές.
Δεν τους θεωρώ ηλίθιους, ΌΧΙ. Προδότες είναι!

Ανώνυμος είπε...

Μαζέψτε αυτόν το καραγκιοζομαλάκα ρεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Για τον πουτσο καβαλα ειναι ολα τους εκει πανω,ρε καραγκιοζη τι αερας φυσαει.

Ανώνυμος είπε...

Επαγγελματικος στρατος τωρα, εχω σιχαθει να βλεπω παιδακια να πηγαινουν να υπηρετησουν με το ζορι και να τα βαζουν να κανουν αγγαρειες και απο εκπαιδευση τιποτα. 2 μηνες σοβαρη εκπαιδευση φτανει, την φυλαξη πρεπει να την βασιστουμε σε επαγγελματιες στρατιωτες που θα πληρωνονται απο το κρατος. Να δινουν λεφτα στους ψηφοφορους του χοντροπαγκαλου ξερουν αλλα τους στρατιωτες τους θελουν τζαμπε