Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΔΙΑ



ekkl_pisidia-1-naiΝέα εκκλησία ήρθε στο φως στην Πισιδία της Αντιόχειας. Ανακοινώθηκε ότι στην περιοχή Γιαλβάτς της Ισπάρτα, στην Πισιδία της αρχαίας πόλης της Αντιόχειας βρέθηκαν απομεινάρια μιας εκκλησίας. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ραντικάλ (TourkikaNea) ο επικεφαλής της....
ομάδας των ανασκαφών καθηγητής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου «Σουλειμάν Ντεμιρέλ» καθηγητής Μεχμέτ Οζχανλί είπε ότι φέτος λόγω των βροχών οι ανασκαφές άρχισαν αργά.
Όμως, βρήκαν ερείπια από μια τρίκλιτη εκκλησία. Ο καθηγητής Οζχανλί περιέγραψε πως την εποχή της παλαιάς θρησκείας ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως ιερό και μετά τον χριστιανισμό μετατράπηκε σε εκκλησία. Δήλωσε:
«Είναι η πέμπτη εκκλησία που φέρουμε στο φως του ήλιου. Μια ακόμη εκκλησία υπάρχει κάτω από το ιερό του Μεν. Έτσι ο αριθμός των εκκλησιών στην περιοχή φτάνει τις έξη. Αυτό μας δείχνει ότι εδώ ήταν ένα σημαντικό κέντρο του χριστιανισμού, και ότι η Πισιδία ήταν το κέντρο της περιοχής».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεθαβουν παλιες εκλησιες για να τις ξαναφτιαξουν για την ελευση.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΣΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΡΟΜΠΑΙ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΠΟΣΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!! , ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ, ΤΑ ΖΩΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν εμείς τα χτίζαμε, οι γυφτότουρκοι τα γκρέμιζαν. Τώρα τα ξαναφέρνουν στο φώς γιατί από αυτά ζούν οι απολίτιστοι...