Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Απάτη εκατομμυρίων με υποκλοπές σε γνωστή υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου


Απάτη εκατομμυρίων με υποκλοπές σε γνωστή υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγουTα προσωπικά στοιχεία πολιτών είχαν υποκλέψει 34χρονος από την Άρτα και 44χρονος Βολιώτης, από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων υπηρεσίας τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδας και τα πωλούσαν με διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος, σε κατόχους κινητών τηλεφώνων «smartphones».


Η οικονομική ζημία, που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις κυμαίνεται σε τουλάχιστον 3.600.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Οι δράστες συνελήφθησαν από στελέχη της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελίες ανώνυμης εταιρείας παροχής διαδικτυακών και ψηφιακών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων. Διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες συστηματικά έκλεβαν το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της παραπάνω εταιρείας. Παράλληλα, είχαν δημιουργήσει παράνομα εφαρμογή, η οποία στηριζόμενη στη βάση δεδομένων των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου πωλείτο διαδικτυακά σε κατόχους κινητών τηλεφώνων.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες το πρωί διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία εισαγγελέα, στα σπίτια των δύο δραστών, στον Βόλο και την Άρτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος υπολογιστή.

Οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί έκλεψαν τα στοιχεία απο το 11880
Το 11880 πως τα είχε αποκτήσει?
Σας ρώτησε ποτέ το 11880 αν θέλετε να λέει τα στοιχεία σας?