Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πάνε για λουκέτο τα σχολεία!


Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει εφέτος στην εκπαίδευση, από δημοτικά γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης 11.000 εκπαιδευτικοί και το υπουργείο για να τους αντικαταστήσει διορίζει μόλις 600.
Παράλληλα τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για αναπληρωτές δεν επαρκούν παρά για 6.000 και οι πρώτοι υπολογισμοί μιλούν για περίπου 20.000 κενές θέσεις!

Με λίγα λόγια μιλάμε για άμεση απειλή λουκέτου στα σχολεία μαζί και στη βάση της εκπαίδευσης της χώρας.

Αρκεί μονάχα μια σύγκριση με το παρελθόν για να δει κανείς το μέγεθος του κενού. Πέρυσι, εν μέσω μνημονίου έγιναν 2.500 προσλήψεις, ενώ πρόπερσι 7.000 και ενώ φέτος οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολλαπλάσιες άλλων ετών οι προσλήψεις πέφτουν κατακόρυφα. Το υπουργείο, λιγότερο από ένα πριν από την ημερομηνία κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους απλά... σφυρίζει αδιάφορα λέγοντας ότι υπάρχει στενότητα.
Πηγη 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

edo den yparxei Ellada
ta sxoleia mas maranan?

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ξαναπεστω .

Ανώνυμος είπε...

Ιδιωτηκοποιηση σε ολα.παιδια,ιατρικη περιθαλψη,δημοσιο,ακομα και τη βουλη την ιδιωτηκοποιησαν με τους συμβουλους,οι μαριονετες εχουν βαλει κολλα λογκο στις καρεκλες τους και δεν παραιτουνται,μισθος να πεφτει και περα βρεχει.

Ανώνυμος είπε...

Καθηγητές και δάσκαλοι περισσεύουν, δε λείπουν ότι και να λέτε.

Ανώνυμος είπε...

@10:51 μ.μ.
Λες ε; Ε, αφού γνωρίζεις τότε...

Αυτό που μας διέλυσε σαν κοινωνία είναι η "ξερολίαση"! Σαν τους δημοσιογράφους μας ένα πράγμα. Αλλά τι λέω τώρα; Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Ανώνυμος είπε...

Αν περισσεύουν μεγάλε 10:51 μ.μ., γιατί κάθε χρόνο μέχρι να Χριστούγεννα γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων; Έχεις εντύπωση πόσες διδακτικές ώρες χάνονται μέχρι να καλύφτουν αυτές οι θέσεις; Βαλτός είσαι ή άσχετος;

Ανώνυμος είπε...

9:29 Ε! ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ..... ΕΛΕΟΣ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.... ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ? Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.......

Ανώνυμος είπε...

χωρις δασκαλους,χωρις βιβλια,τι προσπαθουν να κανουν?ερχετε ο Σεπτεμβριος και θα ειναι πολυ θερμος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ! ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ.... ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.... ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΟΛΑΑΑΑΑ....