Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πριν από λίγο υπέβαλε την παραίτησή του ο Χ. Παμπούκης – Η επιστολή παραίτησης


Παραιτήθηκε πριν από λίγο ο αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Χ. Παμπούκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκφράσει τον προβληματισμό του μέρες πριν, ενώ το ζήτημα αιχμής ήταν οι δηλώσεις του για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ οι σχέσεις του κ. Παμπούκη με τον κ. Χρυσοχοϊδη δεν ήταν και οι καλύτερες.


Ακόμα και στην επιστολή του, επιμένει στη σύσταση του Υπουργείου.

Η αρχή της κατάρρευσης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη προκλήθηκε ένταση όταν ο Χρ. Παπουτσής, μιλώντας για το δικό του νομοσχέδιο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Χ. Παμπούκη περί επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως να κατονομάσει τον συνάδελφό του ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

«Δέχομαι υπονόμευση από μέλη της κυβέρνησης που εγείρουν θέμα επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας με ενσωμάτωση και του λιμενικού», φέρεται να είπε.

Υπέρ του κ. Παπουτσή συνηγόρησε και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «εγώ εισηγήθηκα το νομικό πλαίσιο για τη μεταφορά του λιμενικού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» είπε.

Την Τρίτη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο κ. Παμπούκης είχε ζητήσει την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σημειώνοντας ότι ο κλάδος της ναυτιλίας έχει μια ιδιαιτερότητα, χρειάζεται υποστήριξη και διοικητική συνέχεια.

Όλη η επιστολή παραίτησης:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

» Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους.

» Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.

» Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.

» Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.

» Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.

» Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην Κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο.»
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ! ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ! ΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΤΕ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΟΥΣΤ ΡΕ! ΑΛΗΤΕΣ !

Ανώνυμος είπε...

Μονο ενας και γω νομιζα πως θα εδιναν ομαδικη παραιτηση ολα τα προβατα της βουλης,μπεεεεεε ρε.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι να σηκωθούν να φύγουνε όλοι τους.

Ανώνυμος είπε...

...αν οχι να τους διωξουμε...

Ανώνυμος είπε...

η να τουσ μαμησουμε

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Παμπούκη πρίν αναλάβεις δεν ήξερες ότι χρειάζεται Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η πρώτη στον κόσμο δύναμη εμπορικού ναυτικού? Όταν το κατάργησε το αφεντικό σου τι είπες ? Μίλησες στο φίλο και αφεντικό σου ? Τι σού είπε ή προφανώς δεν ρώτησες καθόλου !!!
Ξαφνικά μόλις πήγες στο υπουργείο ανακάλυψες την Ελληνική Ναυτιλία?

Αντε ρε απ'εδώ που λένε και στο χωριό μου και ακόμα πιό πέρα το αφεντικό σου !

Ετεός