Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ


Οι ανησυχίες των επενδυτών, που τροφοδοτούνται από την ανάγκη μεγαλύτερης κυβερνητικής παρέμβασης, για να βρεθούν λύσεις στις κρίσεις χρέους στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη, έσπρωξαν αρχικά σήμερα την τιμή άμεσης παράδοσης της ουγκιάς χρυσού ως και σχεδόν τα 1.780 δολάρια ΗΠΑ η ουγκιά. Τούτο, όμως, δεν είχε...

διάρκεια. Συγκεκριμένα στις 18.30 ώρα Ελλάδας η τιμή σποτ υποχώρησε στα 1.730 δολάρια η ουγκιά στη Νέα Υόρκη, με φόντο την ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Μετά τις 30 Ιουνίου, η ουγκιά του χρυσού έχει ανατιμηθεί σε ποσοστό 13%. Ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά χρυσού, αυτό το διήμερο ράλι τιμών - η ουγκιά του πολύτιμου μετάλλου αποτιμάται στα 1.250 ευρώ - δεν έχει προηγούμενο μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης, τον Μάιο 2010. Σε επίπεδο ρεκόρ είναι τώρα κι οι αποτιμήσεις της ουγκιάς χρυσού σε γεν και λίρες Αγγλίας. Οι ειδήμονες παρατηρούν ότι καθημερινά τον τελευταίο καιρό η μεσοσταθμική αύξηση τιμής στην αγορά άμεσης παράδοσης του χρυσού, αφού ξεπέρασε διαδοχικά τις αυξήσεις 21%, 55%, 100%, τείνει πλέον να διαμορφώνεται και πέριξ του 200%. Άλλο τόσο, όμως, οι ειδήμονες προϊδεάζουν ότι η αγορά του πολυτίμου μετάλλου βρίσκεται, πλέον, πολύ κοντά στη φάση μιας «διόρθωσης».
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ, ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ,ΤΟ ΕΥΡΩ ,ΤΟ ΓΕΝ ,ΤΟ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΦΡΑΓΚΟ...
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟς, ΛΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ...
ΤΑ ΣΑΒΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 12.51. ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ Κ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΣΟ ΟΣΟ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΔ. ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.