Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Ο Μπεγλίτης για τις αλλαγές στην θητεία


Ο Μπεγλίτης για τις αλλαγές στην θητεία

«Με ευθύνη , σοβαρότητα και χωρίς βιαστικές κινήσεις, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις αφορούν την στρατιωτική θητεία και αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα...

και οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων» , τονίζει σε συνέντευξή του , σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , Πάνος Μπεγλίτης.
όπως αναφέρει ήδη έχει ζητήσει εισηγήσεις και μελέτες «για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων. Να δούμε γιατί έχουμε μεγάλη αιμορραγία στην υποχρέωση εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας. Με ποια κριτήρια θα δίνονται οι αναβολές και οι απαλλαγές στράτευσης».
Ο υπουργός επιπλέον προσέθεσε ότι «Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε συνεχώς επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και τη συνεχή μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως και πολύ σωστά θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Πρέπει λοιπόν με ειλικρίνεια και χωρίς υπολογισμούς να αναζητήσουμε λύσεις, αφού, πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε άλυτα τα προβλήματα σ’ έναν ευαίσθητο χώρο. Και αυτό κάνω».
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΨΤΕ ΦΑΤΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ