Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Και η Γερμανία ζητεί εμπράγματες εγγυήσεις για το πακέτο στήριξης!


"Τον ασκό του Αιόλου" άνοιξε η συμφωνία της κυβέρνησης με την Φινλανδία για παροχή ρευστού έναντι του "ενός κωλοδισεκατομμυρίου", όπως το έχει χαρακτηρίσει κυβερνητικός βουλευτής στο defencenet.gr, που θα μας δώσει ως συμμετοχή στο πακέτο στήριξης η Φινλανδία. Τώρα, όλοι
ζητούν εμπράγματες εγγυήσεις: Μετοχές κρατικών εταιριών και χρυσός θα πρέπει να συνοδεύουν μελλοντικά πακέτα βοήθειας χωρών, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο και υπουργό εργασίας της Γερμανίας.

Η Ursula von der Leyen, αντίπαλος της Μέρκελ κατά τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των εγγυήσεων.

Η θέση της όμως προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία μέσω διαρροών κατέστησε σαφές ότι αποτελούν προσωπικές απόψεις της υπουργού.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Γερμανίας, επεσήμανε ότι μελλοντικές συμφωνίες για χρηματοδότηση χωρών, όπως αυτή της Ελλάδας, θα πρέπει να συνοδεύονται με εγγυήσεις σε χρυσό και κρατικές μετοχές.

«Αρκετά κράτη-μέλη καταβάλουν προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες όμως, μακροπρόθεσμα, χρειάζονται collateral» δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου να δούμε τι άλλο θα ψηφίσουν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΚΤΗΝΗ, ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ;;; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ,,,ΣΤΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛ...ΟΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ;;; ΑΛΗΤΕΣ!!!