Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

“Μία χούφτα στρατιώτες χρειαζόταν πάντα”


“Μία χούφτα στρατιώτες χρειαζόταν πάντα”
Από τους 300 του Λεωνίδα μέχρι τον γερο του Μωριά και την Επανάσταση, όλη η ιστορία του Ελληνισμού ήταν το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ….λίγοι εναντίον πολλών, άοπλοι εναντίον οπλισμένων, μικροί εναντίον μεγάλων, φτωχοί εναντίον πλουσίων…

Μια χούφτα ενάρετοι και ένθεοι πιστοί κρατάνε αυτή τη γωνιά της γης σφιχτά και την φλόγα της Ορθοδοξίας άσβηστη.
Και πάντα οι λίγοι θυσιάζονταν για να ζήσουν οι πολλοί και να περάσει η Αρετή και να γίνει Παράδοση και Κληρονομιά…
Και πάλι οι πολλοί θα γίνουν λίγοι και θα θυσιαστούν κι αυτοί με την σειρά τους όποτε χρειαστεί ώστε η Παράδοση να γίνει Ιστορία.
Και μέσα στην πορεία μας βρήκε η ευλογία του Χριστού και η Αρετή του λόγου έγινε Αρετή της ψυχής και η ψυχή ανήκει στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό.

Χιλιάδες χρόνια ο μαμωνάς και οι υπηρέτες του έσπασαν τα κεφάλια τους σ’ αυτήν την γωνιά της γης.
Κι έρχονται άλλη μια φορά να δοκιμάσουν εκεί που απέτυχαν…να επιτεθούν σε αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν…
Εκεί που έχασαν και καταδιώχτηκαν εκεί πάλι είναι γραφτό να ξαναπέσουν.

Η Ελλάδα έχει στρατηγό την Παναγία μας και στρατό μικρό και “άοπλο” αλλά ΕΜΨΥΧΟ και τρελαμένο ρε καθάρματα απόγονοι τελώνων και φαρισαίων…κούνια που σας κούναγε όταν θα βλέπετε μπροστά σας Έλληνες με τον Σταυρό και τα μάτια να γυαλίζουν…ρεμπεσκέδες.

ΥΣ. Περίοπα : “Μία χούφτα στρατιώτες χρειαζόταν πάντα” ,και σήμερα υπάρχουν περισσότερες από μια. ΚΟΠΙΑΣΤΕ !! , άλλως τε ,φημιζόμαστε ΚΑΙ για την φιλοξενία μας……

Η άνω εικόνα είναι από το Ναό της Παναγίας Κανακαριάς , ένα διασωθέν ψηφιδωτό :

Συλημένος και αλειτούργητος παραμένει εδώ και 37 χρόνια στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο ναός της Παναγίας της Κανακαριάς με τα απαράμιλλης τέχνης εντοίχια ψηφιδωτά, τα οποία αποτοιχίστηκαν μεταξύ 1978-1979 από τον Τούρκο αρχαιοκάπηλο Αϊντίν Ντικμέν, μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και πολλά τμήματα τους πουλήθηκαν σε εμπόρους τέχνης….
Πηγη 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 21 ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ, Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΓΚΟΥΡΟΥ * & ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ:
01. Νεοπαγανιστές της Ελλάδας
http://www.apologitis.com/gr/arxaiatot.htm

Ανώνυμος είπε...

μεγαλος χριστιανος σκατα πολέμιστης

Ανώνυμος είπε...

Ρε 10:30 άνοιξε και κανένα βιβλίο Ιστορίας έξω από τον δαυλο,ιχώρ απολώνειον φως κ.τ.λ
Απλά άνοιξε τα απομνημονεύματα των ίδιων των αγωνιστών για να δεις πόσο ήταν Ορθόδοξοι ή όχι.
Βγάλτε επιτέλους τα σκατά από τα μάτια σας που σας πλασάρουν!

Ανώνυμος είπε...

1:10 ηταν παντα μια καλη αναλογια για εναν Ελληνα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 1:36π.μ. μη διαβάζεις "ληγμένα" βιβλία ιστορίας Ορθόδοξη εκκλησία, Ρεπούση, Σιωνισμός και όλοι οι -ισμοί σας έχουν πλύνει τον εγκέφαλο. Ο 10:30 έχει απόλυτο δίκιο. "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"

Ανώνυμος είπε...

Ελεος γεμισαμε παγανιστές εδω πέρα χτυπήστε τον κολο σας κατω όσο θέλετε το γεγονός οτι οι αγωνιστές ήταν ορθόδοξοι δεν θα το αλλάξει κανένα απο τα μασσωνικά σκατοβιβλία σας.Μιλάτε για αμάθεια ενώ οι ίδιοι σας δεν ξέρετε που πάνε τα 4.

Ανώνυμος είπε...

ο παγανισμος δεν πληρωνει καλα,αυτοι κατι αλλο ειναι...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΖΩΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ, Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ? ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ 2.000 ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ 100.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΑΣ ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΜΑΘΕΙΑ ΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΨΕΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΟΘΡΟ. ΜΑΣΩΝΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΑΚΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

YΓ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ? ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

προς 4: 43
Ληγμένα Βιβλία δεν γνωρίζω να υπάρχουν, αλλά και να υπήρχαν δεν νομίζω ότι βλάπτουν την Υγεία όπως τα ληγμένα χάπια που πέρνετε εσείς η νεοπαγανιστές!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να παροσθέσω κάτι σημαντικό στους σχολιαστές του παραπάνου άρθρου.Καλά ρε είστε σοβαροί ρεεεε!!!!!!Αντί να κρατήστε τα μίση σας για τους μειωδότες,τους προδώτες και τους ανέκαθεν εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς του ελληνισμού και της πατρίδας,κάθεστε και τρώγεστε μεταξύ σας,πριν ακόμα ξεκινήσουμε τις μεγάλες μάχες της επιβίωσης του Έθνους;Βγάλτε επιτέλους τον αρχαίο καρκίνο από μέσα σας!!!!Μην τους δίνετε τροφή και πάτημα να μας πατούν!Αυτό ήταν το μοναδικό όπλο τους ανέκαθεν.Όλοι οι σχολιαστές εδώ έχουν κοινό σκοπό την επιβίωση και εξύψωση του Έθνους,ο καθένας με τον τρόπο του,μην γίνεστε στενόμυαλοι!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν θελετε να ξερετε τι πιστευαν οι Ελληνες διαβαστε τα κειμενα των αρχαιων μονοι σας.Μην εμπιστευεστε τα αντιχριστιανικα περιοδικα.
Σε ενα Θεο πιστευαν και σε ενα Θεο πιστευουν.
Τα χρονια της παρακμης μονο αρχισαν να πιστευουν σε πολλους!Και για αυτο αλλωστε καταδικασαν τον προδρομο του Χριστιανισμου φιλοσοφο Σωκρατη.
Σταυρο φορουσαν οι Ιερεις μυστες(επιστημονες) προγονοι μας Σταυρο φορουν και σημερα.Διαχρονικη η αληθεια βλεπεις και αυτο κανεις δεν μπορει να το αλλαξη.

ΔΙ-ΑΣ (δι αυτου ολα εγιναν)

Πιστευω εις ενα Θεο Πατερα Παντοδυναμο πανταχου παρων και τα παντα.....
Εχει αλλαξη τιποτα;
Μην πιστευετε λοιπον τους εχθρους μας.
Ολοι μας αγαπαμε ΙΣΑ την πατριδα μας.Διαβαστε ιστορια και θα δειτε.
Η ημιμαθεια ειναι χειροτερα της αμαθειας.

Και εγω διαβαζα και πιστευα το Ιχωρ τον δαυλο και αλλα πολλα,οσπου διαβασα και τους απελευθερωτες μας,η τουλαχιστον αυτους που προσπαθησαν να μας ελευθερωσουν,για τα ιδανικα και πιστευω τους και εδωσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για αυτα.
Η Θρησκεια μας ειναι ζωντανη!Γιατι δεν θελετε να το δειτε;Οι Ιταλοι οι Γερμανοι δεν εβλεπαν τον Αγιο Γεωργιο και την Στρατηλατη μας Παναγια να ηγουνται των Ελληνων;Οι τουρκοι δεν προσκυνουν τον Αγιο Γεωργιο;Γιατι;
Ειστε πλανεμενοι αδελφια αλλα εμεις δεν εχουμε κανενα μισος εναντιων σας διοτι ειμαστε αφανατιστοι Ελληνες ορθοδοξοι.Εσεις πως και εχετε τετοιο μουσουλμανικο θα ελεγα φανατισμο εναντιων της πιστης μας;Αυτο και μονο θα επρεπε να σας ξυπνηση.Αν ειστε Ελληνες και αγαπατε την Ελλαδα τοτε αγαπατε και τους Ελληνες.