Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Θέλουν την Ελλάδα ένα απέραντο γκουλάγκ, φιμώνοντας τους πάντες


Το νομοσχέδιο που λογοκρίνει και φιμώνει τα ιστολόγια (το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη αριστερά έχασαν στο διαδίκτυο τη μάχη κατά κράτος), δεν πρέπει κανείς να το δει από μόνο του. Κουμπώνει με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αντικείμενο «την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Δηλαδή, με αυτό, αλλά και με τους περιορισμούς στις συναθροίσεις, ολοκληρώνεται η καταστολή κατά των αντίθετων φωνών, που εμπίπτουν πλέον όλες στην κατηγορία της «εχθροπάθειας». Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση γκρεμίζει τις πλατφόρμες και τα βήματα απ' όπου μπορεί να της ασκηθεί κριτική, ενώ φιμώνει και κάθε φωνή που έχει την πρόθεση να της ασκήσει κριτική. Ο σταλινικός ολοκληρωτισμός σε όλο του το μεγαλείο, από μια κυβέρνηση που θέλει να μετατρέψει τη χώρα μας σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Τα «περί προϋποθέσεων» άρσης του απορρήτου για όσους παραβιάζουν το νόμο, αποτελούν αστείες δικαιολογίες της άθλιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να καθησυχαστούν σε πρώτη φάση οι φόβοι όσων ήδη αντιδρούν. «Δεν μπορεί να υπάρξει δικαίωμα στο ανώνυμο έγκλημα», μας λέει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην καθ' όλα συστημική «Καθημερινή της Κυριακής». Εδώ, ο υπουργός μιλώντας για έγκλημα, εννοεί μάλλον την κριτική κατά της κυβέρνησης και των στελεχών της, μιας και για τις υπόλοιπες μορφές εγκλήματος, επιλαμβάνονται εδώ και χρόνια οι αρμόδιοι.

Η κριτική κατά ΠΑΣΟΚ, είναι για την κυβέρνηση «έγκλημα». Ο υπουργός μας λέει επίσης ότι η νομοθετική παρέμβαση «θα έχει στόχο την άρση του απορρήτου, υπό προϋποθέσεις, έτσι ώστε να δίδεται η δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να εντοπίζουν όσους επιχειρούν να προσβάλλουν δικαιώματα των πολιτών, να εκβιάζουν, να απειλούν, να συκοφαντούν, δίχως τιμωρία, δίχως να έχουν συνέπειες». Και ποιος θα το κρίνει αυτό; Μα φυσικά, οι «πράσινοι» εισαγγελείς, που σπεύδουν πρόθυμοι να ασκήσουν διώξεις, εκτελώντας τις εργολαβίες του συστήματος.

Φυσικά, το νομοσχέδιο αυτό, αν έχει τη μορφή για την οποία μας προϊδεάζουν κάποιοι, είναι ασύμβατο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ θα δημιουργήσει «πολλά θέματα», καταργώντας την ελευθερία έκφρασης και εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς. Μπορείτε να φανταστείτε ποια θα είναι η αντίδραση πχ της Google, που παραμένει η υπ' αριθμόν ένα πλατφόρμα για τα ιστολόγια διεθνώς. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ακόμα και η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας έκανε πίσω στο θέμα της ταυτοποίησης και το λέμε αυτό, για να συνειδητοποιηθεί ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας του μέτρου. Φυσικά, μην έχετε αυταπάτες ποιοι θα μπουν στο στόχαστρο. Πάντως, όχι το athens.indymedia.org του συστήματος και της ΓΑΔΑ, που το προστατεύουν και το ενισχύουν άπαντες, ακόμα και οι δικαστές τώρα τελευταία...

Πολλοί κατάλαβαν τι συμβαίνει, όταν ακούστηκαν φωνές από τις «προοδευτικές» εφημερίδες, όπως «Τα Νέα», που ζητούσαν να λογοκριθεί η «εθνικιστική» προπαγάνδα στο διαδίκτυο. Και η ανοικτή κοινωνία που ευαγγελιζόταν ο κ. Παπανδρέου, κοροϊδεύοντας τους πάντες (το συνηθίζει), άρχισε να κλείνει. Χάσανε τη μάχη στο διαδίκτυο, δεν χρειάζονται το διαδίκτυο. Φυσικά, η ανοησία εδώ πάει σύννεφο. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να στήσει ένα ιστολόγιο στο εξωτερικό και γράφοντας στα ελληνικά, να τους «ξεσκίζει» όλους αυτούς από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς μάλιστα να του καίγεται καρφί, εκμεταλλευόμενος και τη λογική νομοθεσία που υπάρχει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Και τότε, οι του ΠΑΣΟΚ θα μείνουν στο χέρι με το νόμο-έκτρωμα που ετοιμάζουν. Όσο για τα όσα λένε οι του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογηθούν, επικαλούμενοι το αιματηρό συμβάν στη Νορβηγία, αυτά ακούγονται φαιδρά στα αυτιά όλων. Το διαδίκτυο, δεν αποτελεί την αιτία του συμβάντος και όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό.

Προσέξτε και αυτό τώρα: ποιος μετέχει μεταξύ άλλων στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης; Ο γνωστός για τις εθνομηδενιστικές και νεοφιλελεύθερες απόψεις του, ο άνθρωπος του Αλαφούζου, ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή», Πάσχος Μανδραβέλης (βλ. φωτογραφία), ο οποίος έχει εμφανιστεί στο πλευρό της απολογήτριας της αριστεριστικής τρομοκρατίας Ιωάννας Κούρτοβικ, σε διάφορα πάνελ. Το σύστημα, δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα, δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας! Ο υπερφιλελεύθερος δημοσιογράφος (και υβριστής του μακαριστού Χριστόδουλου) της κατ' εξοχήν συστημικής και φιλο-αμερικανικής εφημερίδας, ο υπέρμαχος των ατομικών δικαιωμάτων, συμμετέχει σε μια επιτροπή, η οποία αποστολή της έχει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελεύθερη έκφραση και στην ελευθεροτυπία! Τα προσωπεία πέφτουν!

ΥΓ Από πότε οι δημοσιογράφοι, αντί να ελέγχουν την εξουσία, μετέχουν των μεθοδεύσεών της; Από πότε οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν σε επιτροπές του συστήματος, υποδεικνύοντας μάλιστα το πως και έτσι νομοθετώντας έμμεσα; Η ΕΣΗΕΑ που είναι; Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ, δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάντια του επαγγέλματος...
Πηγη