Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο Χριστόδουλος




Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα και φέρει ημερομηνία 15 Μαΐου 2007...


Ο μακαριστός Χριστόδουλος αφήνει "άπαντα τα άμφιά του" στην Αρχιεπισκοπή για να τοποθετηθούν στο υπό σύστασιν εκκλησιαστικό μουσείο. Τα βιβλία του στην αρχιεπισκοπή τα αφήνει για την υπό σύσταση Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη.
Όλα τα κινητά της κατοικίας του στην Πλάκα και στο Π. Ψυχικό, που ανήκουν στον ίδιον (εικόνες, αργυρά αντικείμενα κλπ), τα αφήνει, επίσης, στο υπό σύσταση εκκλησιαστικό μουσείο.
Τα ατομικά του είδη, ζητεί να κατανεμηθούν, όπως τονίζει, ανά ένα στους «καλούς συνεργάτες μου εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν». Τονίζει επίσης ότι η επίπλωση των δύο κατοικιών του ανήκει στην αρχιεπισκοπή και γνωστοποιεί ότι χρήματα δεν έχει.
Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρωτοσύγκελο πατέρα Θωμά Συνοδινό, στον οποίο αφήνει ένα σετ εγκολπίου και σταυρού σημειώνοντας: «Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά θέλησιν».
Στον αδελφό του Ιωάννη δεν αφήνει τίποτα, διότι «έχει τα προς το ζήν αναγκαία εκ της συντάξεώς του» όπως χαρακτηριστικά λέει.
Για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο λέει: «Εις τον αφοσιωμένο μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ΄ αυταπαρνήσεως παραδειγματικής Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μίαν πλήρη στολήν. Και την ευχήν μου».
cosmo.gr


ΠΗΓΗ:

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχετε δει κανενανα φευγει απ τη ζωη με περιουσια???

Ανώνυμος είπε...

Ξεσφράγησαν πρόσφατα το ιδιαίτερο δωμάτιο του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρόντες, για του λόγου το αληθές, ήταν ο διευθυντής της αστυνομίας, ένας εκπρόσωπος της εφορίας, συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος
Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και.....
δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.
Είναι απίστευτο, τί βρέθηκε εκεί μέσα....
-600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
-Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
-Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
-Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
-30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
-Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
-Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani
-Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
-Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
-Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ
-Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
-50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
-12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
-100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
-200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
-25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
-40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
-Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
-Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
-Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
-Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
-Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
-Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
-Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
-Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
-Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
-Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου .
H λίστα των αντικειμένων αναρτήθηκε στο httellania.pblogs

Ανώνυμος είπε...

1:10 αυτό είναι προπαγάνδα και ψέματα

panos halkida είπε...

Ανευ σχολίου το παλαιοημερολογίτικο σχόλιο......Γνωστοί κομπλεξάρες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ.....
ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΑΣ ΓΙΑΥΤΟΝ !!!!

Ανώνυμος είπε...

PROS 1.10 ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

den kaatalava pios ine o kompleksikos proskiniti ton masonon den sou aresi na lene gia ton valto arxiepiskopo tis dekaras tin alithia tora ftei to paleo imerologio liges i apodiksis pou itan se pagkozmies sinodous me imami pontifika kardinali ravinous kita na omologisis kai se to palio imerologio stin isixia tou

Ανώνυμος είπε...

Μα αφού έβγαινε και έλεγε ο ίδιος ό,τι ήταν λάτρης των Φερράρι και ακριβών αυτοκινήτων γιατί να μην πιστέψουμε τον 9 Αυγούστου 2011 1:10 μ.μ. Δεν διαφωνώ καθόλου άλλωστε τα λεφτά και τους παράδες δεν τους παίρνει κανείς στον τάφο του. Μπορεί να μου δώσει κανείς εξήγηση γιατί ο Χριστόδουλος είχε ηπατίτιδα; Πως μεταδίδεται αυτή η ασθένεια ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Και να μην τον πήγαινα όσο ζούσε βλέποντας το επίπεδο των αντιπάλων του ...

Ανώνυμος είπε...

1.07 ΩΡΑΙΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ?. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΨΥΧΙΚΟ ΣΕ ΒΙΛΑ? ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΥΣΟ? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΤΑ ΔΕΧΕΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΛΗΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

2.15 εισαι παρα πολυ ψαγμενος και γνωστης ,κριμα που στο ποιο κρισιμο σημειο χασαμε τον χριστοδουλο που ειχε γυρισει εναντιων τους και τους αρχισε τα κολπα

Ανώνυμος είπε...

3.32 πολυ σωστοσ αλλα και πολυ λαθος γιατι ξεχνας οτι αυτοι δεν ειναι πραγματικοι ιερεις αλλα πρακτορες εβραιοι ,αλλο ΧΡΙΣΤΟΣ καο αλλο εωσοριστεσ εβραιοι που παριστανουν τουσ παπαδεσ για να καταστρεψουν την ελλαδα

Ανώνυμος είπε...

Οσοι ειναι αγνοι δεν εχουν ουτε ρουχο να αφησουν σε καποιον συγγενη τους. Οχι χρυσες ραβδους και πινακες ζωγραφικης και αμφια κλπ κλπ. Τωρα ο,τι λετε ειναι αλουνου παπα ευαγγελιο. Ο Χριστοδουλος ειναι το ιδιο ανθρωπος με τον καθενα απο εδω μεσα. Οσοι αξιζουν οντως την προσοχη μας δεν το ζητανε απο μας, ουτε κανουν ταξιδια στην Αμερικη για να κανουν χημειοθεραπειες εκατομμυριων μπας και ζησουν 5 χρονια παραπανω. Τα λεφτα αυτα με τα οποια εκανε τα ταξιδια ηταν δικα μου και δικα σας. Τα ιδια λεφτα τρωει και ο Γιωργακης.

Τους Δασκαλους, τους επιλεγουν οι μαθητες, οχι το αντιθετο. Μην θεοποιειται τους υπολοιπους προτου θεοποιεισετε τους εαυτους σας. Ο Χριστοδουλος μια χαρα ζωη περασε και πεθανε οπως πεθαινει τοσος κοσμος καθημερινα. Δεν διαφερει.

Ανώνυμος είπε...

pros 1.10 ρε 'συ μηπως το ιδαιτερο δωματιο ηταν ολοκληρη βιλα ?διοτι ολα αυτα που περιγραφεις μονο σε δωματιο δε χωρουσαν ,προφανως το δωματιο ηταν τιγκαρισμενο απο πανω μεχρι κατω με ολα αυτα..αλλα και παλι εγω εχω 2-3 πουκαμισα και λιγα παντελονια μαζι με το κρεβατι στο δωματιο και δεν χωρανε ,φαινεται οτι ολα αυτα χωρουσαν στο βαλιτσακι του σπορτ μπιλι .εκατοναταδες λεει αμφια αξιας 300000 το καθενα ,αναρωτιεμαι αν υπαρχει κανενας που τα πιστευει ολα αυτα ,αν ναι τι να πω ρε παιδια ειμαστε αξιοι της μοιρας μας..

Ανώνυμος είπε...

7:49 σωστά τα λές.Μια ζωή ψαρούκλες θα είσαστε ολοί εσείς που δεν ξέρετε κατα που πέφτει η πόρτα της εκκλησίας,πιστέυετε οτι σας ξεφουρνίσουν οι αιρετικοί φτάνει να πουλήσετε τον Χριστό.
6:33 πρόσεξε μην φαληρήσεις με τα λεφτά που αφήνεις στην εκκλησία και τα τρώμε εμείς οι ιερείς ξεχνάτε μια ζωή πασοκ και νεα δημοκρατία ψήφίζατε πάππου προ πάππου.

Ανώνυμος είπε...

1.10

Φίλε δε με αφορούν αυτά που λες αλλά επειδή βλέπω ότι αφορούν εσένα θέλω να σε ρωτήσω, και θα σε παρακαλούσα πολύ να μου απαντήσεις:

Τα "δωμάτια..." των Πολιτικών θα ανοιχθούν ποτέ;;;

Και επειδή βλέπω ότι επιδεικνύεις ιδιαίτερη σπουδή στα "κληρονομικά" έχεις καμιά διαθήκη, πάντα με μάρτυρες, όπως αντίστοιχα επικαλέστηκες σήμερα για τον Μακαριστό Χριστόδουλο, από κάποιο Πολιτικό που μας κυβέρνησε μεταπολιτευτικά;;;

Αποκλείεται να μην έχεις!!!
Όλα όσα αναφέρεις δηλούν άνθρωπο "επαγγελματία" με προπαιδεία στο αντικείμενο της ερεύνης!

Οφείλεις να τα μοιραστείς μαζί μας προς διαφωτισμό μας που άλλωστε είναι πιστεύω και η κινητήριος δύναμη που σε ωθεί να μοιράζεις απλόχερα τις αλήθειες σου στον πλανημένο Ελληνικό λαό!

Εάν όμως, λέω εάν...δεν δώσεις τίποτα άλλο σχετικό με το ερώτημά μου...λυπάμαι πολύ φίλε μου αλλά θα έχω κάθε δικαίωμα να σε θεωρήσω έναν ελεεινό ανερμάτιστο υποκείμενο που απλώς μοιράζεται μαζί μας τη ζωή...

Διάψευσε με σε παρακαλώ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ!