Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την Κάρτα του μετανάστη


Πριν από λίγες ημέρες, κάπου ανάμεσα στις ειδήσεις με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των «αγορών» και τις …εκτιμήσεις των «ειδικών» για το πώς θα αντιδράσει η «ασθενούσα» Ελλάδα στην «θεραπεία σόκ» που μας επέβαλλε η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», διαβάσαμε ότι οδεύει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την «Κάρτα Του Μετανάστη».

Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα η «Κάρτα Του Μετανάστη» είναι το πιο πιστό αντίγραφο της «Κάρτας Του Πολίτη» με την διαφορά ότι κατασκευάστηκε για να «φυλακίσει» τους μετανάστες που κατοικούν στην Ελλάδα και που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει με την γνωστή “fast – track” μέθοδο την ελληνική ιθαγένεια.

Η «Κάρτα Του Μετανάστη» όπως και οι διάφορες άλλες ηλεκτρονικές κάρτες – υβρίδια της Κ.Τ.Π ( κάρτα ασφάλισης, φοροκάρτα, κάρτα δημότη, κάρτα εργασίας, κλπ) κατασκευάστηκαν όχι προφανώς για να λύσουν τα εγγενή προβλήματα της δημόσιας διοίκησης , ή για να ..βελτιώσουν την άρρωστη πολιτική φιλοσοφία που τα συντηρεί και η οποία, ας μην το ξεχνάμε, γεννήθηκε από την ίδια «μήτρα» που γέννησε την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και κυοφορεί ήδη την παγκόσμια κυβέρνηση, αλλά για να «συμφιλιωθεί» ο λαός με τις επιμέρους χρήσεις της «Κάρτας Του Πολίτη», στην οποία φυσικά θα περιέχονται όλα τα «καλούδια» της παγκόσμιας ηλεκτρονικής φυλακής (παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση).

Με βάση τα μέχρι σήμερα «δείγματα γραφής», δεν ήταν έκπληξη,το ότι η κυβέρνηση εν μέσω μιας τέτοιας οικονομικής κρίσης και μέσα στο καλοκαίρι φέρνει νομοσχέδιο για την «Κάρτα του Μετανάστη» . Εξ άλλου κατά την γνωστή συνταγή «Σοκ και δέος» που εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει παντοιοτρόπως και παντού η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», μάθαμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν άλλα 46 (!!!) νομοσχέδια.
Νομοσχέδια που αν κατατίθεντο χωριστά και σε συνθήκες δημοκρατικής ηρεμίας και συνταγματικής ευνομίας ,θα προκαλούσαν ασφαλώς μαζικές λαϊκές αντιδράσεις ή κινητοποιήσεις.

Η Naomi Klein στο γνωστό best seller «Το δόγμα του σοκ» περιγράφει μια παρόμοια πρακτική που εφάρμοσε το 1985 η νεοεκλεγείσα κεντροαριστερή κυβέρνηση του Βίκτορα Πάς Εστενσόρο:

«…Ελπίζοντας να προκαλέσουν αυτό το αίσθημα της ματαιότητας, οι Βολιβιανοί που σχεδίασαν την θεραπεία-σοκ, απαίτησαν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα όλα τα μέτρα …η ομάδα του Πας επέμεινε να συντελεστεί ολόκληρη η επανάσταση ( δηλαδή η μεταρρύθμιση) με ένα μόνο εκτελεστικό διάταγμα,το DS21060.Το διάταγμα περιλάμβανε 220 ξεχωριστούς νόμους …Το οικονομικό σόκ λειτουργεί με βάση μια παρόμοια θεωρία:την εικασία ότι οι άνθρωποι μπορούν να προβάλλουν αντίσταση σε τμηματικές αλλαγές (π.χ την περικοπή ενός προγράμματος υγείας ή μια εμπορική συμφωνία),αλλά αν συμβούν ταυτόχρονα δεκάδες αλλαγές προς κάθε κατεύθυνση, τότε εδραιώνεται ένα αίσθημα ματαιότητας και ο πληθυσμός περιέχεται σε κατάσταση αδράνειας… Το δόγμα του σόκ λειτουργεί ως εξής:Η αρχική καταστροφή (ένα πραξικόπημα . μια τρομοκρατική επίθεση, μία κατάρρευση των αγορών, ένας πόλεμος , ένα τσουνάμι, ένας τυφώνας), εξωθεί ολόκληρο τον πληθυσμό σε μία κατάσταση συλλογικού κλονισμού….και όπως οι τρομοκρατημένοι κρατούμενοι προδίδουν τα ονόματα των συντρόφων τους και αποκηρύσσουν τα πιστεύω τους, έτσι και οι κοινωνίες που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ παραιτούνται συχνά από όσα θα υπερασπίζονταν σθεναρά υπο διαφορετικές συνθήκες…»

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση θα μας βομβαρδίσει στις επόμενες ημέρες και μήνες με δεκάδες νομοσχέδια τα οποία επι της ουσίας θα φέρουν «τα πάνω ,κάτω» στην ελληνική κοινωνία.

Το «δηλητήριο» της Νέας Εποχής πρέπει δηλαδή να μας δοθεί απότομα και σε τεράστιες δόσεις, ώστε να ακινητοποιηθούμε μουδιασμένοι από το «σοκ και το δέος».

Βέβαια όσα λέει η Naomi Klein, είναι απλώς πολιτικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις μιας έξυπνης και κοσμικά «διορατικής» δημοσιογράφου , η οποία όμως αγνοεί τον τρόπο που λειτουργεί ο νούς ενός Έλληνα με Ορθόδοξη καρδιά.Δεν μπορεί να καταλάβει δηλαδή πως γίνεται ο Ορθόδοξος πιστός που έχει ζωντανή σχέση με την Εκκλησία και που μεταλαμβάνει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού , να αποκτά διάκριση και θάρρος και να αντιστέκεται σθεναρά και λεβέντικα σε κάθε τρομοκρατική επίθεση των αντίχριστων δυνάμεων .

Αναμφισβήτητα οι τρομοκρατικές επιθέσεις που δεχόμαστε σαν λαός είναι πολλές και μεγάλες , όμως αυτό που θα μας «σκοτώσει»,δεν είναι ούτε τα όλο και χειρότερα μέτρα «δημοσιονομικής εξυγίανσης» ,ή οι λαοκτόνες φορολογικές «μεταρρυθμίσεις» και οι υπόλοιπες «διαρθρωτικές αλλαγές» που επιβλήθηκαν από τα ξένα "διευθυντήρια" και εφαρμόζουν τα εγχώρια "υποκαταστήματα",αλλά η άρνηση να αντιληφθούμε πως μόνο με την αποκατάσταση της σχέσης μας με τον Θεό , θα αποκτήσουμε το κουράγιο , τη δύναμη και την διάκριση για να αντισταθούμε σε αυτόν τον νέο διωγμό εναντίον του Θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας που διαθέτουν τόσο οι χριστιανοί όσο και οι αλλόθρησκοι.

Δυστυχώς κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Έλληνας Ορθόδοξος έχει μέχρι στιγμής στερηθεί της ποιμαντικής φροντίδας από την μητέρα Εκκλησία.
Ο Θεός όμως φρόντισε και δεν βρεθήκαμε απόλυτα «ορφανοί».
Σύσσωμο το Άγιο Όρος (βλέπε σχετική ανακοίνωση) και μεγάλη μερίδα Ιεραρχών, Ιερέων και Μοναχών, αντιλήφθηκαν την πραγματική απειλή και στάθηκαν λεβέντικα και Ορθόδοξα στο πλάι του πιστού λαού, φωνάζοντας μαζί του

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΣΔΟΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ».

Σχετικά με την «Κάρτα του Μετανάστη», όπως είπαμε όλα έχουν τελειώσει.

Το μόνο που απομένει είναι να ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο και μετά να αρχίσει ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των μεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα με αυτήν.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και προσωπικά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος , έδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν το έντονο ενδιαφέρον τους για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας λαθρομετανάστες.Συσσίτια, συλλογή ρουχισμού, παροχή στέγης , «κιβωτοί» αγάπης , μη κυβερνητικές οργανώσεις , ακόμα και …μουσικές παραστάσεις εντός Ιερών Ναών, είναι μερικά μόνο δείγματα του προσφερόμενου κοινωνικού έργου της Εκκλησίας στους δυστυχισμένους αλλοδαπούς και κατά κύριο λόγο αλλόθρησκους συνανθρώπους μας.

Τώρα που κινδυνεύει η ελευθερία τους και που θέλοντας και μη θα πρέπει να φορέσουν την ηλεκτρονική χειροπέδα της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» , γιατί η διοικούσα διοικούσα Εκκλησία τηρεί σιγήν Ιχθύος;

Στο τελευταίο σχετικό ανακοινωθέν, η Ιερά Σύνοδος τόνιζε το «ανύστακτο ενδιαφέρον» της για τα ατομικά δικαιώματα και την προστασία της ελευθερίας των πολιτών και δήλωνε ότι περιμένει να δεί το νομοσχέδιο για την Κάρτα Του Πολίτη ώστε να εκφράσει την τελική της θέση .

Η «Κάρτα του Μετανάστη» δεν είναι παρά μία «Κάρτα του Πολίτη» που απλώς θα διανεμηθεί σε μετανάστες και όχι σε Έλληνες πολίτες .Συνεπώς το περιεχόμενο και οι σκοποί της δεν θα διαφέρουν κατά πολύ από αυτούς της «δικής μας» Κάρτας του Πολίτη.

Με δεδομένη την απαράδεκτη σιωπή της διοικούσας Εκκλησίας για την Κάρτα του Μετανάστη, τώρα μάλιστα που έχει και το «δεδομένο» της κατάθεσης του νομοσχεδίου, εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι τι θα πρέπει να σκεφτούμε;

Διότι αν το ενδιαφέρον της Εκκλησίας μας για τους συνανθρώπους μας μετανάστες περιορίζεται μόνο στην παροχή υλικών αγαθών και σε αντιρατσιστικές μουσικές εκδηλώσεις με τον Νταλάρα στον Άγιο Παντελεήμονα , και σιωπά εμπρός στον υπαρκτό κίνδυνο να καταστούν μέσω αυτής της κάρτας , τα πιστοποιημένα «τεμάχια» μιας ηλεκτρονικής φυλακής ,τότε δυστυχώς ο ρόλος της από Χριστοκεντρικός θα έχει καταντήσει απλώς ουμανιστικός με μονοφυσιτικά μάλιστα χαρακτηριστικά.

Αν λοιπόν η διοικουσα εκκλησία μας δείχνει τέτοια αδιαφορία για την Κάρτα του Μετανάστη και τους κινδύνους που διατρέχει η Θεόσδοτη και σε αυτούς τους συνανθρώπους μας ελευθερία ,μάλλον δεν θα πρέπει να καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες για το τί θα πράξει όταν σύντομα θα εμφανισθεί το νομοσχέδιο ή το προεδρικό διάταγμα για την Κάρτα του Πολίτη.

Μας πικραίνει η στάση της Ιεράς Συνόδου αλλά δεν μας απογοητεύει , ούτε και μας αποθαρρύνει ,αφού οι παρακλήσεις και οι προσευχές μας δεν απευθύνονται προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ή τους Σεβασμιώτατους Ιεράρχες μας αλλά στην ίδια την Κεφαλή της Εκκλησίας μας δηλαδή στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ,στην Υπεραγία Μητέρα Του και σε όλους τους Αγίους της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας Του .

Σαν χριστιανοί και μέλη του σώματος της Εκκλησίας, ευχόμαστε και προσευχόμαστε, το Πανάγιον Πνεύμα να φωτίσει τους Ιεράρχες μας ώστε να βρεθούν συμμαρτυρούντες με το ποίμνιό τους , για την προστασία του οποίου είναι υπόλογοι.
«Κάρτα Μετανάστη» στους 530.000 αλλοδαπούς εργαζόμενους
Με την Κάρτα του Μετανάστη πρέπει να εφοδιαστούν όλοι οι αλλοδαποί που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας (περίπου 530.000 καταγεγραμμένοι νόμιμοι), ώστε να μην... έχουν... κανένα πρόβλημα με τις ελληνικές αρχές.
Η κάρτα θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία, δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων και θα μοιάζει με πιστωτική.
Τις συγκεκριμένες κάρτες, καθώς και τη συνολικότερη εξυπηρέτηση των μεταναστών θα αναλάβουν οι «υπηρεσίες μιας στάσης», απ' όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες έκδοσης ή ανανέωσης των αδειών παραμονής.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ολοκληρώνοντας έτσι την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις ευρωπαϊκών κανόνων, σύμφωνα με τις οποίες καθιερώνονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης άδειες διαμονής ενιαίου τύπου.
Η Κάρτα του Μετανάστη θα έχει την ισχύ αυτοτελούς εγγράφου και σταδιακά θα πάρει τη θέση των αυτοκόλλητων ετικετών που πιστοποιούν τις άδειες παραμονής.
Για την εξυπηρέτηση των μεταναστών οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονται στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις θα μετατραπούν σε «υπηρεσίες μιας στάσης», όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές τους.
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα σταδιακά να καταργηθούν τα γραφεία υποδοχής αιτημάτων που υπάρχουν στους δήμους με την αξιοποίηση του εξειδικευμένου υπάρχοντος προσωπικού, το οποίο μπορεί να μεταταχθεί ή να αποσπαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων. Θα δημιουργηθεί μια υπηρεσία ανά νομό με εξαίρεση την Αττική (10 γραφεία εξυπηρέτησης αλλοδαπών), το Αιγαίο (12) και τη Θεσσαλονίκη (3). Τέλος, προβλέπεται η λειτουργία κινητής μονάδας για την καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων όσων αλλοδαπών δεν μπορούν να παραστούν στα αρμόδια γραφεία.
ΕΛ.ΔΕΛ
Πηγη 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΑ ΜΑΣΤΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τρέχουμε και δεν τους προλαβαίνουμε.
εισηγήσεις ,νομοσχέδια fast track,για να προλάβουν να εκμεταλευτούν την θερινή ραστώνη και να αλυσσοδέσουν με τέτοιο τρόπο τους ανυποψίαστους πολίτες που μπορούν ακόμη ,να απολαμβάνουν τις διακοπές τους που ίσως δεν έχουν την δυνατότητα να επαναλάβουν.
Φοροκάρτα,κάρτα πολίτη,νόμο για τα blogs,πολυνομοσχέδιο για στράγγισμα σε όλα τα επίπεδα,αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών........
δεν έχουν τέλος
κανονική επέλαση και όποιος αντέξει.
Οσο για την στάση της εκκλησίας ειπώθηκε στην αποκάλυψη,ότι οι κληρικοί των τελευταίων ημερών θα είναι χειρότεροι από τους λαικούς.
Υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις όπως του Χρυσοστόμου Πειραιώς που όμως έφτασαν οι στοές να κινούνται απροκάλυπτα απειλητικά εναντίον του.
Η δύναμη θα βρεθεί μόνο στην απευθείας επικοινωνία μας με τον Θεό μέσω προσφοράς βοήθειας στον συνάνθρωπό μας στον οποίο θα αντικρύζουμε τον ίδιο τον θεό,,μέσα μας, με την επιστράτευση των κομματιών ηθικής και αξιοπρέπειας που μας απέμεινε και τέλος με την επιδιωκώμενη επικοινωνία με ανθρώπους που μοιράζονται τους ίδιους φόβους και αγωνίες.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΛΛΟΔΑΠΕ είπε...


Απο ΙΣΧΥΣ blogspot
7/8/11
Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;
Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» (Δημ. Μοσχόπουλου) είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.
Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά. Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο... Πράγματι, σ’ ένα χρόνο είχε δυναμώσει τόσο πολύ που ήταν απλησίαστο. Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο κηπουρός που δέχτηκε επίθεση από το σκυλί με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα ακίνητος στην κλινική έχοντας χάσει την γάμπα που την είχε φάει ο σκύλος και θα έμενε κουτσός σε όλη του τη ζωή με καρφιά στο πόδι του!

Ο Αλμπέρ απεφάνθη ότι ο σκύλος έπρεπε να εκπαιδευθεί για να αποκτήσει σωστή συμπεριφορά. Έφερε Γερμανό σκυλοδαμαστή και πράγματι σε 6 μήνες ο «Τέλος» ήταν «αρνάκι». Περιέργως όμως σε μία δεξίωση ο σκύλος ξαναεπιτέθηκε αιμοβόρικα σ’ έναν υπηρέτη και ευτυχώς γι’ αυτόν ο οδηγός της βίλας πυροβόλησε τον «Τέλος» και έβαλε τέλος στην άτακτη ζωή του! Η στεναχώρια του Αλμπέρ ήταν απερίγραπτη ώσπου τον επισκέφτηκε ο δωρητής του σκύλου, ο γιατρός, ο οποίος εξήγησε στον περίλυπο φίλο του ότι ο σκύλος όσο καλά και να δαμαστεί κρατάει μέσα του κακία, ζήλια, μίσος, καί εκδικείται: «Τα ζώα δεν συγχωράνε ποτέ στον άνθρωπο την βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουνε ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους... και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται». Για να κατανοήσει ο Αλμπέρ καλύτερα την συμπεριφορά του σκύλου, ο γιατρός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους καί τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή του λέγοντας ότι στα γυμνασιακά του χρόνια ένιωθε «ψυχικά καταπιεσμένος. Διότι δεν μας διδάξανε τίποτα οι σοφοί μας διδάσκαλοι που να μην το ’χανε εξηγήσει, να μην το ’χανε ανακαλύψει, να μην το ’χανε πετύχει, να μην το ’χανε τελειοποιήσει οι Έλληνες! Κι αν κάποτε αναφέρανε κανένα άλλονε φτωχό συγγενή της γνώσεως και της σοφίας, όχι Έλληνα, στο τέλος προσθέτανε ότι αυτός ο κάποιος, ο φουκαράς βασίστηκε για την ανακάλυψή του πάνω σ’ ένα θεώρημα προγενέστερο κάποιου Έλληνα, πάνω σε μια παλιά σκέψη κάποιου άλλου Έλληνα, πάνω σ’ ένα έργο αιώνες πριν δοσμένο από κάποιον άλλο Έλληνα!...

Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το έσχατο μόριο διαβρώνονταν και χρωματίζονταν απ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε με την κλασική πια έκφραση ̈ελληνικό παρελθόν ̈». Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής του γιατρού «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ’δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ’κει... Δεν μπορούσα ν’ ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρώ μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης!

Άρχισα κι εγώ με την πάροδο του χρόνου να νιώθω απέναντι στους Έλληνες όπως ο ̈Τέλος ̈... Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! ́Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!... Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε... Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δε θα φανταστείς συνδυασμό και συγκέρασμα εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε!... Η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος ̈πολιτισμένος ̈ άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος... Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, Αλμπέρ μου, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο ελληνισμός κι η ορθοδοξία του, η μόνη πραγματικότητα, η μόνη γνήσια χριστιανική πίστη...

Είναι ο μόνος λαός που κατόρθωσε να συνταιριάξει αρμονικά τον αρχαίο του πολιτισμό, την υπεράνθρωπη πνευματικότητά του με όλα τα θετικά στοιχεία του χριστιανισμού και να γεννήσει αυτός ο θεϊκός συνουσιασμός μια βαθιά πίστη, μια θεμελιωμένη θρησκεία, μια τρομερή ενωτική ισχύ. Η δική μας ηγεσία, οι δικοί μας ταγοί, η δική μας εκκλησία δεν θα επιτρέψουν ποτέ την προκοπή τους, γιατί αν μονοιάσουνε και στο κοινωνικό πεδίο, χαθήκαμε! Ποιος τους πιάνει, αν βλαστήσει στη γη τους μια στάλα κοινωνική δικαιοσύνη κι ο λαός τους που στενάζει κι αναστενάζει φτάσει να κουμαντάρει τον τόπο του! Θα ξαναπιάσουνε το πολιτιστικό μαστίγιο στα χέρια τους και θα τους θωρούμε πάλι από το ύψος των αστραγάλων τους εμείς τα σκαθάρια αυτούς τους γίγαντες»!
Ο φιλέλληνας Αλμπέρ σ’ όλα αυτά αρκέστηκε να απαντήσει με νόημα: «Γι’ αυτό θα τους αγαπάω πάντα, θα τους θαυμάζω και θα τους σέβομαι...».

http://ditruth.blogspot.com/2011/06/blog-post_6938.html

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΡΕ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ.
ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΚΑΘΙΚΙΑ!!!
ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ;
Ε ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΓΑΜΟΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΠΟΥ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ...ΕΠΕΙΓΟΜΑΙ ΕΧΩ ΚΑΥΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΦΑΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΚΙ ΕΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΙ ΚΥΤΑΝΕ ΜΟΝΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΠΩΣ Θ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...ΓΛΟΙΩΔΗ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ