Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Εάν στη Δημοκρατία το άσυλο είναι περιττό, καταργήστε και τη βουλευτική ασυλία


Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ της Άννας Διαμαντοπούλου, ξεχύθηκαν στα κανάλια οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού να διατρανώσουν τη χαρά τους για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Γεωργιάδης,
Μητσοτάκης, Βόζεμπεργκ είχαν από κάτι να πουν. Καλύτερη ατάκα της τελευταίας, που δήλωσε ότι, στη Δημοκρατία το Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι περιττό, στη Χούντα χρειάζεται. Θα συμφωνούσαμε μαζί της εάν είχαμε όντως δημοκρατία στον τόπο και όχι Ολιγαρχία. Αλλά για να της αντιστρέψουμε το επιχείρημα λέμε: και γιατί δεν καταργείτε και τη βουλευτική ασυλία, μαζί με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, αφού στη «Δημοκρατία» πράγματι είναι περιττά; Για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας κουβέντα από την κυρία Βόζεμπεργκ, τι να πει εξάλλου.

Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από το μένος των ΔΑΠιτών, έγραψε στο twitter του, σειρά έχει να καταργήσουμε και τη βουλευτική ασυλία, για να εκτονώσει προφανώς την οργή στο πρόσωπό του.

Εμείς θα απαντήσουμε σε όλους αυτούς με απλές και σύντομες κουβέντες:

1. Ποτέ δεν έγινε κατάχρηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Μόνο από εξωπανεπιστημιακούς, δήθεν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι δεν κινούνται ποτέ από μόνοι τους, για αυτό εξάλλου και αποκαλούνται «γνωστοί – άγνωστοι». Το θέμα αυτό θα μπορούσε να είχε λυθεί εάν το Άσυλο συνέχιζε να ισχύει μόνο για φοιτητές και πανεπιστημιακούς και όχι να καταργηθεί για όλους. Επίσης, ποτέ δεν έχει αναφερθεί εγκληματίας να κάνει χρήση του πανεπιστημιακού ασύλου ως καταφύγιο, γιατί ξέρει ότι θα εγκλωβιστεί.

2. Το Άσυλο είναι εφεύρημα του Ελληνικού Πολιτισμού από την αρχαιότητα και ίσχυε στους ναούς. Ακόμα και όταν ήρθε η Δημοκρατία στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας -και εκείνη ήταν πραγματική δημοκρατία, όχι μαϊμού σαν τη σημερινή- το άσυλο ουδέποτε καταργήθηκε.

3. Συμφωνούμε ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν είναι για όλους, δεν είναι πολιτικό Άσυλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στη Πόλη δεν πρέπει να υπάρχει ένα Άσυλο, σεβαστό από όλους, για την περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν. Είναι δομικό στοιχείο του Ελληνικού Πολιτισμού ο θεσμός του Ασύλου, εάν το αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι αλλοτριομορφοδίαιτοι.

4. Σε περίπτωση που η νεοφιλελεύθερη κατοχική συναίνεση επιμείνει στην κατάργηση του Ασύλου, γιατί η ψήφιση ενός νόμου στη Δημοκρατία δεν σημαίνει τίποτα, αφού μπορεί να αναιρεθεί από άλλο νόμο, τότε πρέπει τάχιστα να προχωρήσουν και στην κατάργηση της βουλευτικής Ασυλίας.

5. Είναι υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει μέσα από το λαό, να αποκαταστήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, να ορίσει πολιτικό άσυλο σε κάθε πόλη για τους πολίτες που θα χρειαστεί να καταφύγουν σε αυτό -σύμφωνα με τα πατρώα ήθη- να καταργήσει τη βουλευτική ασυλία και το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους ψήφισαν την Άρση της Εθνικής μας κυριαρχίας ή συναίνεσαν σε αυτή.

Στέφανος Μυτιληναίος

Υ.Γ. Αντιλαμβάνεστε ότι το Άσυλο δεν το κατάργησαν για τους λόγους που επικαλούνται, αφού ο Χρυσοχοΐδης απέδειξε -ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη- ότι με τα κατάλληλα προληπτικά μέσα και «μαζεύουν» τους αντιεξουσιαστές όποτε θέλουν και κανένα πανεπιστήμιο δεν καταστρέφεται. Το άσυλο καταργήθηκε ώστε στις επόμενες διαδηλώσεις, που είναι αποφασισμένοι να τσακίσουν τους διαδηλωτές, να μην υπάρχει τόπος να καταφύγει ο λαόςκαι όχι φυσικά τα κουκουλοφόρικα υπαλληλάκια τους που τα αφήνουν ανεξέλεγκτα να σπάνε και να καταστρέφουν. Λησμονούν οι ανόητοι ότι, στα επεισόδια με τους Αγανακτισμένους κανένας δεν κατέφυγε σε άσυλο, λησμονούν ότι στη Γερμανική Κατοχή βγήκαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας στα βουνά και πολέμησαν. Με άλλα λόγια, όσους χαζούς σχεδιασμούς και να κάνουν για να «σπάσουν» το ηθικό του λαού, στο τέλος εκείνοι θα αναζητούν άσυλο με την πολιτική που εφαρμόζουν και ίσως τότε να μετανοιώσουν που το κατάργησαν…
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστο το αρθρο.ειναι ετσι ακριβως.
αυτο που δεν καταλαβαν αυτοι που το ψηφισαν , ειναι οτι εβαλαν την οριστικη ταφοπλακα στην μεταπολιτευση και στα κομματα τους , τα νεοφιλευθερα της νεας ταξης πραγματων.
η παιδεια δεν ειναι κανενος , παρα μονο της κοινωνιας και των πολιτων.
κυριοι του νεοφιλευθερισμου τελειωσατε οριστικα.

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν έγινε κατάχρηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Μόνο από εξωπανεπιστημιακούς, δήθεν αντιεξουσιαστές ???
......αληθεια ε?
.......που ζεις?

φοιτητες αναρχικοι κ οργανωσεις τους με δραση μεσα στα αει-ατει δεν υπαρχει δλδ?

παιδακια πρυτανεων και τα σχετικα δεν ειναι μεσα σε αυτες τις καταστασεις???

τα εργαστηρια οι αιθουσες και οι server του indymedia που ειναι υπο καταληψη ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...δεν τα ξερει η πανεπιστημιακή κοινότητα ?????

ελεος!!! οσο για το αν υπαρχει ελευθερια μεσα στα αει εδω γελαμε.......

ποσες φορες εχει πεσει ξυλο αναμεσα σε αναρχικες και πολιτικες οργανωσεις και αναμεταξυ τους?????
το σκησιμο αφισων λογο αντιθετης αποψης

για να μη πω για τα εκλλησακια τα καμενα ...την διακοπη λειτουργιας των τριων ιεραρχων

αναμεσα στους φοιτητες το μισος και τα συμφεροντα δινουν και περνουν!!!!
αυτα τα ρομαντικα μονο οσοι δεν ξερουν τα λενε

δεν τους παω τους πολιτικους ουτε πιστευω οτι αυτα τα ψηφιζουν για το καλο μας αλλα.......... δεν ειμαστε και χαζοι

ολα πανε κατα τα σχεδια τους

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά θα καταφύγει ο λαός στα Πανεπιστήμια; Πότε κατέφυγε δηλαδή και δεν το πήραμε χαμπάρι; Μια φορά μόνο κατσικώθηκαν στο Πολυτεχνείο κάτι τύποι και στη συνέχεια μας κατσικώθηκαν και στην εξουσία. Ρε ουστ! Άσυλο μόνο στους ιερούς ναούς!!

Ανώνυμος είπε...

1. Για την κατάχρηση του "Πανεπιστημιακού Ασύλου" με κάλυψε ο 10.43... Όσο για τους εγκληματίες... Εμπόριο ναρκωτικών, βιασμοί, κλοπές δεν έχουν γίνει εντός του "Ασύλου":
2. Στην Αρχαιότητα το Άσυλο ίσχυε μόνο στους Ναούς και όποιος κατέφευγε εκεί(ακόμα και εγκληματίας), δεν είχε συνέπειες όσο βρισκόταν στο Ναό. Η διαφορά είναι ότι δεν είχε ούτε φαϊ, ούτε νερό και όταν έβγαινε επιβάλλετο ο Νόμος, δεν τον άφηναν να πάει σπίτι του ανενόχλητος...!
3. Το Άσυλο δεν είναι πολιτικό, αλλά στις διαδηλώσεις πρέπει να υπάρχει για να καταφεύγουν εκεί οι πολιτικά αντίθετοι... Ήξεις-Αφήξεις!!!
4. Απόλυτα σωστό το αίτημα για κατάργηση της βο(υ)λευτικής ασυλίας!

Ανώνυμος είπε...

Και εγω με την σειρα μου θα πω οτι στα σχολεια δεν εχει νοημα το ασυλο.
Ασυλο εχουν μονο ιεροι χωροι.
Τα σχολεια χρειαν εχουσι ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Αν οι δασκαλοι εχουν θα την μεταδωσουν, αν οχι...βλεπε το εκτρωμα στα θρανια σε ολες τις βαθμιδες.
Ποτε δεν βιωσαμε δημοκρατια και γι αυτο... ασυλο σε εκτρωματα, σε πολιτικους!!! σε υπουργους!!!... σε καθε απατεωνα κερατα που πουλησε την ψυχη του στο διαολο για καθε λογης ανταλλαγματα.

Ενα μονο δρομο σωτηριας εχουμε.Επιστροφη στο λογο του Ιησου Χριστου και στους σοφους Ελληνες, που εδειξαν τους ανθρωπους τον δρομο της σωτηριας και τον δρομο της καταστροφης.Της Αρετης και της κακιας, των Ελληνων Ηρακληδων.


Ειθε ο Ιησους να μας φωτιση να δουμε και να καταλαβουμε τις διδαχες των προγονων μας και να βρουμε επιτελους τον δρομο μας σαν Ελληνες και να ξανα σηκωσουμε και τον κοσμο ολο!

Ανώνυμος είπε...

Ονειρο απατηλο η βουλευτικη ασυλια,σιγα μην την καταργησουν,αν γινει το θαυμα την επομενη μερα η μιση ελλαδα θα ειναι στα δικαστηρια και θα καταθετει μηνησεις.

Δημήτρης είπε...

Θα την καταργήσουν και τη βουλευτική ασυλία, όταν σβήσουν κάθε ίχνος από τις απατεωνιές τους και έχουν καβαντζωμένους τους δικούς τους δικαστές και τους δικούς τους νόμους να τη γλιτώσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΔΩ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΚΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ Π Ο Ν Η Ρ Ο Υ.