Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Αρχίζουν οι..παραχωρήσεις στον..Αλαφούζο



Με την δικαιολογία της συγχώνευσης οργανισμών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η εξαρτώμενη κυβέρνηση διαλύει την ΕΡΤ, για να παραχωρήσει ..μαλακά την συχνότητα της στον Αλαφούζο, και να τον κάνει από την πίσω πόρτα με νόμιμο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. ( προβλέπεται άγριος πόλεμος μεταξύ εργολαβοτρωκτικών ) Έτσι ανακοίνωσε πλαγίως υπό τύπου …
διαρροών από μέρες, το κλείσιμο της ΕΤ1, τη συγχώνευση των περιφερειακών σταθμών και περικοπές προσωπικού με στόχο από το 2012 να εξοικονομηθούν δήθεν τουλάχιστον 8,3 εκατ. ευρώ. Όσα δηλαδή στοιχίζουν οι αντιπρόεδροι της.

Το τελικό σχέδιο της διάλυσης , που προβλέπει τη διατήρηση δύο τηλεοπτικών συχνοτήτων, της ΝΕΤ και της ΕΤ3, το κλείσιμο της ΕΤ1 αλλά και των ψηφιακών καναλιών ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ, τη συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα (9), τη διακοπή της έκδοσης της Ραδιοτηλεόρασης, τη μείωση προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ενώ θα προχωρήσει και η αξιολόγηση του προσωπικού θα παρουσιάσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός εργολαβίας Ηλίας Μόσιαλος με την «εφησυχαστική» σημείωση πως οι συχνότητες της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ δεν διατίθενται προς πώληση, παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ ΑΕ, αλλά… θα μοιραστούν όμως στα δύο άλλα κανάλια, παραμένοντας «περιουσία του ελληνικού λαού» που έχει όμως ..παραχωρηθεί στους τοκογλύφους.
Το βασικό ερώτημα είναι. Μετά από αυτό θα σταματήσουν να μας χρεώνουν ετσιθελιστικά ..ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ;
πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ "ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΝ" ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ,ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΤΑ ΤΕΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετηστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πρίν βγεί στη σύνταξη.Κάποιος απο τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο.Ο Σουϊντο είπε:
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο…
.
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….
Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή « Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ανώνυμος είπε...

Έζησε για πολύ,αφού συνταξιοδοτήθηκε?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΕΦΤΥΣΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ
ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΟ KONTRA ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
http://fimotro.blogspot.com/2011/08/blog-post_5855.html

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ? ΘΑ ΕΚΑΝΕ? Ο ΤΖΕΦΡΥ?ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.