Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

[Αποκλειστικό] Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού


Επίθεση μέσω διαδικτύου δέχτηκε η ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον hacker DeLiRiUm. Ο γνωστός hacker με το πλήθος επιθέσεων στο ενεργητικό του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς την συντακτική ομάδα του
SecNews ενημερώνει ότι στο στόχαστρο του τέθηκε αυτή την φορά  <..> η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο Έλληνας hacker κοινοποιεί στο μήνυμα του την ακριβή διεύθυνση που έχει προβεί σε αλλοίωση της ιστοσελίδας [εδώ] ενώ σχετικό screenshot βλέπετε παρακάτω:
epant.gr .deface [Αποκλειστικό] Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Στο μήνυμα που έχει αναρτηθεί κατηγορεί ευθέως την Επιτροπή Ανταγωνισμού για έλλειψη ασφαλούς υποδομής στα συστήματα τους, ενώ στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνεται και φωτογραφία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτηριστικό του εθνικού στοιχείου που χαρακτηρίζει τις επιθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στο μήνυμα που ενημερώνει ο hacker DeLiRiUm το SecNews για την συγκεκριμένη επίθεση αναφέρει πως κατέχει επίσης στην διάθεση του όλα τα στοιχεία εσωτερικών βάσεων δεδομένων τα οποία δεν τα δημοσιοποιεί για ευνόητους λόγους. Δεν είναι σαφές τι στοιχεία περιλαμβάνονται στην βάση που αναφέρει ο hacker, όμως λόγω της φύσης του συγκεκριμένου Οργανισμού εικάζουμε ότι αφορούν στοιχεία και λεπτομέρειες ερευνών εναντίον επιχειρήσεων και οργανισμών, αναφορικά με παράβαση και καταστρατήγηση νομικών πλαισίων που διέπουν την διατήρηση του υγιούς ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς δράσης της οικονομίας καθώς και την προστασία των καταναλωτών.
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το hacking είναι δίκοπο μαχαίρι,καθώς παρέχει αίσθηση εξουσίας.
Εναπόκειται στον χρήστη η αξιοποίηση των δεδομένων,που μπορεί να είναι ευεργετική για το κοινό καλό ή καταστροφική αντίστοιχα.
Και αναλόγως εάν επιτυγχάνεται για ίδιο συμφέρον ή για το καλό της κοινωνίας.
Και ο 18χρονος είχε άπιαστο ταλέντο αλλά το χρησιμοποίησε για να τσεπώσει ευρουλάκια κλέβοντας και άντε να έκλεβε κάποιον τύπου Ακη,αλλά τις οικονομίες μιάς ζωής ενός φτωχού?