Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αύξηση της θητείας, λόγω λειψανδρίας


Ρυθμούς βαθμιαίας και σταθερής μείωσης των στρατευμένων παρατηρείται , με αποτέλεσμα να έχουν ήδη προκύψει προβλήματα επαρκούς στελέχωσης των ενόπλων δυνάμεων και στα τρία όπλα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται σήμερα σε δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, πως ενώ «για την τρέχουσα σειρά κατάταξης στον Στρατό Ξηράς τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο, ενώ έχουν κληθεί βάσει των δημοτολογίων περίπου 22.000 νέοι, με βάση την.....
εμπειρία των προηγούμενων ετών, αναμένεται να καταταγούν περίπου 13.000».

Στο πλαίσιο αυτό ο νυν υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατήργησε την απόφαση του προκατόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή μέρος των κατατασσόμενων να μεταφέρονται στους δύο άλλους κλάδους, όπου η θητεία είναι 12 μήνες και εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της χρονικής περιόδου της στρατιωτικής θητείας στις μονάδες του στρατού ξηράς από τους εννέα μήνες σε δώδεκα.

Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο θεσμός του ειδικού έφεδρου οπλίτη, ενώ προβληματισμός επικρατεί και με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό των υπό κατάταξη ή κατατασσόμενων νέων.

Ταυτόχρονα το οξύ επιχειρησιακό πρόβλημα που δημιούργησε η μείωση της θητείας από 12 σε 9 μήνες επιδεινώνεται από την αδυναμία πρόσληψης για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους επιπλέον αριθμού επαγγελματιών οπλιτών - τουλάχιστον για ένα έτος.

πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ετσι 18 να γινουν οι μηνες γιατι πηξαμε στις αδελφες και τους γιωταδες

Ανώνυμος είπε...

κάλα ρε 10:24 τα είπες όλα αχααχαχχα

Ανώνυμος είπε...

γιατι ψεμματα λεω φιλε μου 10,38

Modestus είπε...

Οι αδερφές παίρνουν Ι5 άμα θέλουν και οι γιωτάδες την βγάζουν κοτσάνι μια και δεν κάνουν υπηρεσίες πλην Ι4 ένοπλο και μόνο στον Έβρο. Και 18 να γίνουν οι μήνες πάλι θα την πληρώσουν οι ικανοί.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΤΟΥΣ ΡΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

21 μήνες πρέπει να γίνει με 18 στις Ειδικές Δυνάμεις.Δεν βγαίνει αλλιώς ...

Angelo di Salonicco είπε...

Οι αδερφές πάνε φαντάροι.Τα βύσματα είναι το πρόβλημα,που κάνουν την θητεία είτε σπίτι τους ή σε κάτι ναυτικά και αεροπορίες και μετά λένε και "ε...όποιος δεν πάει στρατό...δεν είναι άντρας...".Να γίνει η θητεία 24 μήνες και η μισή θητεία στα σύνορα.Άντε να πούμε,φτάνει.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξερω οτι και οι 'ικανοι' ειναι φλωρια. Οταν ηταν ο αδερφος μου ΜΚ Δραμα και τους ειπανε για θερμο επεισοδιο κλασανε μεντες τα ΛΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

RE i5 DAGWTO.ANTE NA PANE NA GAMHTHOUNE TA MOUNIA...EDW DEN XEROUME AN THA XOUME NA FAME AURIO KAI PWS THA TAISOUME TIS OIKOGENEIES MAS.EXOUME FTASEI NA XOUME ELLEIPSH STA PIO VASIKA OPLA KAI OPLIKA SUSTHMATA KAI H AUXISI THS THITEIAS TOUS MARANE..NAI SWTHIKAME TWRA.