Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟ.



"Έλπιζε επί Κύριον, και πράττε το αγαθόν... και ευφραίνου εν Κυρίω, και θέλει σοι δώσει τα ζητήματα της καρδίας σου."
Ψαλμός λζ΄ 3,4
Ένας πιστός άνθρωπος, υπηρέτης του Θεού, βρέθηκε κάποιο Σαββατοκύριακο να έχει δύο πεντακοσάρικα μονάχα στην τσέπη του.
Μα τη Δευτέρα το πρωί έπρεπε οπωσδήποτε να δώσει πενήντα χιλιάδες για μια επείγουσα ανάγκη....

Φως από πουθενά.
Ανέθεσε το θέμα του στον Κύριο και βγήκε να πάει να κηρύξει το Λόγο του Θεού.
Στο δρόμο συνάντησε κάποιον γνωστό του, που του θύμισε ένα χρέος που εκκρεμούσε, πεντακοσίων δραχμών.
Έτσι, του έδωσε το ένα από τα δύο πεντακοσάρικα.
Το μοναδικό πεντακοσάρικο που του έμενε τώρα στην τσέπη του, είχε αποκτήσει ιδιαίτερη αξία γι’αυτόν.
Ώσπου, να σου ένας ζητιάνος.
Σκέφτηκε να χαλάσει το νόμισμα και να του δώσει κάτι.
Μα ο Θεός τον έλεγξε, κι έτσι έδωσε το τελευταίο του πεντακοσάρικο στο ζητιάνο.
Έπειτα γύρισε σπίτι του, κοιμήθηκε ήσυχος και... τη Δευτέρα το πρωί έλαβε με τηλεγράφημα μια εντελώς απρόσμενη προσφορά... πενήντα χιλιάδων δραχμών!
Καλώς το τελευταίο πεντακοσάρικο έφευγε από την τσέπη του, ο Θεός, ξετύλιγε το θαυμαστό Του σχέδιο!
Αν ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τις ανάγκες των άλλων, παρά του εαυτού μας, τότε ο Θεός θα πάρει στα χέρια Του όλες τις δικές μας ανάγκες.
Αν αγαπούμε περισσότερο τους ανθρώπους, παρά τα χρήματα, θα δούμε τις ευλογίες του Θεού στο σπίτι μας, στο περιβάλλον μας.
Αν μπορούμε να παραιτηθούμε από τις αγωνίες και τις μέριμνες, θα αφήσουμε το Θεό να αναλάβει όλη τη φροντίδα μας.
Αν αφήσουμε τα οικονομικά μας να τα διαχειρίζεται ο σοφός Κύριός μας, η ζωή μας θα γεμίσει από τους καρπούς της αγάπης Του.
πηγη

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι και η πλήρης αλήθεια φίλε μου.
Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ζει ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ ημων

sotulis είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ 100% ΤΟ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .. ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 2,41 ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΑΛΗ ΑΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ???

Ανώνυμος είπε...

παλιοσ φιλοσ και συναδελφοσ οντασ σοβαρο προβλημα ηρθε στη βιοτεχνια που ειχα και μου γυρεψε βοηθεια τον αγνοησα εχη ο καιροσ γυρισματα αυτη τι στιγμη ταχω χαση ολα μα ολα και πια πολυ αργα τιμωρια ναι ...

Ανώνυμος είπε...

Και ζησαν αυτοι καλα κ εμεις καλυτερα,παμε για υπνο τωρα?

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορα για μενα ειναι...βοηθαω καθημερινα.η οικογενεια μου βοηθαει μια ολοκληρη οικογενεια που εχουν 6 παιδια να συντηρουνται..τελοσπαντων. εγω προσωπικα δεν με νοιαζει να παρω ανταλλαγμα ουτε να κανω οτι κανω για τον παραδεισο η οτιδηποτε αλλο.ας ειμαστε αληθινοι στους εαυτους μας και μετα μιλαμε για γεροντες που κρινουν και ανταμειβουν.φιλικα.

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι ο Θεός θα επέμβει για μία χρηματική διαφορά... στον παράδεισο ΔΕΝ έχουν χρήμα κ περιφρονούν αυτούς που το προσκηνάνε... Έλεος πια με τα άκυρα. Οι χριστιανοί είναι εργατικοί άνθρωποι, φύση εγκρατείς και άρα χωρίς χρηματικές σπατάλες. Ο καθένας ξέρει πότε να βοηθήσει και ποιόν, αν δεν ξέρει, ας μην το κάνει και στα στερνά του ας προικήσει περισσότερο το παιδί του που ξέρει... φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχεις φτάσει στα άκρα, έχεις απωλέσει κάθε τι στο οποίο έτρεφες ελπίδες και στηριζόσουν...τότε..ακροβατώντας κυριολεκτικά σε μια κλωστή...θέλει ένα μόνο κλικ να "γυρίσουν" τα μυαλά σου και να πεις στην καρδιά σου το τόσο επειγόντως αναγκαίο: "...και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα...". Όσοι έχουν φθάσει σε μια τέτοια κατάσταση φυσικά και δεν το κάνουν διότι προσβλέπουν κάποιο αντάλλαγμα ή μια θέση στον Παράδεισο (04:53). Είναι τόσο μικρο-εγωιστική μια τέτοια επιδίωξη η οποία δεν μπορεί να σταθεί σε στιγμές τέτοιου μεγέθους υπαρξιακής έντασης και αμφισβήτησης.

Orusthar είπε...

Τι λετε ρε μαλακες. Ο Χριστος ειπε για να δωσεις σε καποιον κατι θα πρεπει να ιδρωσει το χερι του! Αντε ρε παραχαρακτες του χριστιανισμου!