Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Γιατί δεν πρέπει να τους πιστεύεις. Λίγες λέξεις για ένα ζοφερό μέλλον


Ας αρχίσω το σημερινό άρθρο με ορισμένες διαπιστώσεις που είναι γνωστές σε όλους.
Καταρχήν το χρηματιστήριο έχει πάρει μια κατιούσα, που ούτε οι μεγαλύτερες “κασσάνδρες” δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν πριν από καιρό. Δεύτερον, οι τράπεζες παρά τις διαβεβαιώσεις έχουν σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα που κατά την ταπεινή μου άποψη η Proton θα είναι μόνο η αρχή.
Και τρίτον, έγινε αυτό που είχα γράψει καιρό πριν. Δηλαδή στην ελεύθερη οικονομία δεν μετρά μόνο η προσφορά αλλά και η ζήτηση… που σε αυτή την περίπτωση μεταφράζεται ότι όταν ο μέσος Έλληνας πεινά ότι και να κάνει η κυβέρνηση (?) απλά θα αποτυγχάνει.

Σε κάθε οικονομική κρίση όμως, υπάρχει και ένα πολιτικό παράλληλο δρώμενο που στην περίπτωση μας δεν είναι τίποτα άλλο από μια γενικευμένη (όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο) επιστροφή σε μια απολυταρχική μορφή πολιτεύματος. Δείτε τις δηλώσεις περί τανκς του Κάμερον, αποφάσεις όπως αυτή να “καθαριστεί” η πλατεία Συντάγματος, το επιχειρούμενο φίμωμα των blog ή το ξύλο στην Ισπανία. Με λίγα και απλά λόγια, ο λαός πρέπει όχι μόνο να πεινά αλλά και να μην μπορεί να αντιδράσει. Ή διαφορετικά… φέτος τον χειμώνα θα βλέπουμε μόνο τουρκικά σήριαλ.

Κάπου εδώ όμως ίσως πρέπει να θυμηθούμε ξανά ποιος άρχισε αυτό τον κατήφορο. Γιατί ο Παπανδρέου είναι μεν μια θλιβερή φιγούρα αλλά έχει από πίσω του επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άλλα ξωτικά που τον στηρίζουν. Μήπως άραγε είναι ψέμα ότι αρκετοί από αυτούς έγιναν πλούσιοι με τράπεζες που δουλεύουν πρώην υπουργοί ως σύμβουλοι ή μήπως δεν έχουν εκατοντάδες φοροαπαλλαγές για κάθε κομπίνα τους;

Λόγο στενότητας χρόνου ας γράψω και κάτι τελευταίο. Η ιστορία του ανθρώπινου γένους έχει φτιαχτεί και από “τυχαία γεγονότα”. Καιρός είναι να συμβεί ένα και για την χώρα μας. Και ο νοών νοήτω.

Γ.Β

Υ.Σ: Λόγο διαφόρων λόγων είμαι μακρυά από το ίντερνετ. Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα και δριμύτερος. Ευχαριστώ πάντως όσους διαβάζουν έστω και τα παλιά μου άρθρα.

Υ.Σ2: Ψάχτε λίγο το θέμα ALPHA BANK. Δεν κάνει κακό…
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι φερνουν τα τουρκικα σηριαλ οι ΕΛΛΗΝΕΣ γιατι τα βλεπουν?????????

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 10.32 !!