Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ, ΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Μ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ
ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Μ
Αγαπητέ Κύριε, Αγαπητή Κυρία,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).
Σχετικά με το αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι ο νέος νόμος 3984/2011 (Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013.


Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων», όπου δότης μετά θάνατον μπορεί να γίνει μόνο όποιος είναι κάτοχος της σχετικής κάρτας, ή εφόσον συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του οι συγγενείς του.
Στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11 προβλέπεται η έκδοση ειδικής Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο συλλογής των αρνητικών δηλώσεων, όμως αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, λόγω του πρόσφατου της ψήφισης του νέου νόμου.

Ο Ε.Ο.Μ. παρ όλα αυτά, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στη δήλωση της επιθυμίας τους, συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του πολίτη από αρμόδια αρχή (Κ.Ε.Π., Αστυνομία κ.ο.κ.).

Σε περίπτωση που η άρνηση αυτή έχει εκφραστεί με τον ως άνω τρόπο, ΔΕΝ θα ληφθούν τα όργανα σε περίπτωση θανάτου του προσώπου. Διευκρινίζουμε εδώ ότι η δωρεά και η λήψη Οργάνων είναι εφικτή μόνο από εκλιπόντες με πιστοποιημένο εγκεφαλικό θάνατο που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε θάνατο υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η λήψη των οργάνων δεν είναι εφικτή.
Η «αρνητική δήλωση» αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο, η ισχύς του οποίου θα ξεκινήσει από 01/07/2013. Το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται από το «αρνητικό μητρώο» θα σας αποσταλεί κατόπιν της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής απόφασης και όχι νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής, να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση:

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ WORD ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ

Ονοματεπώνυμο

πατρώνυμο

αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου

ημερομηνία γέννησης

διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ.

τηλέφωνο επικοινωνίας.
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΣΥΡΙΚΝΩΣΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΛΕΦΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ!!!ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν μπορω μεσα στη δηλωση να αναφερω οτι το μονο που μπορειτε να παρετε απο μενα ειναι τα αρχ..ια μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να τα πούμε απλά.
Ο κάθε άνθρωπος βιώνει την δική του μοίρα.
Αλλος γεννήθηκε φτωχός αλλά υγιής,άλλος υγιής αλλά πλούσιος.
Αφού ποτέ ένα πλούσιος δεν μοιράζεται τον πλούτο του γιατί ο φτωχός να μοιραστεί τα όργανά του?
Αλλωστε,υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που να μην γίνεται ανικείμενο εκμετάλευσης ώστε να εμπιστευτείς τον οργανισμό αυτό ότι δεν εμπορευματοποιήσει τον θάνατο νέων ανθρώπων προς ώφελος του λεφτά?

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Από την στιγμή που δεν ρωτάνε το κάθε άτομο για το τι θέλει να κάνει είναι μορφή καταπίεσης και τυραννίας. Στις δημοκρατίες πάντα ρωτάμε τους πολίτες. Στον κομμουνισμό και στον φασισμό δεν ρωτάνε κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό να τους το κάνουμε μπούμεραγκ.....Ολοι να υπογράψουμε την αρνητική δήλωση. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω όχι γιατί έχω αντίρηση με τις μεταμοσχέυσεις και την λήψει μοσχευμάτων αλλά γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι δεν θα εκμεταλευτούν τον νόμο για να κονομίσουν και κανένα ευρουλάκι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον 12 04 μπραβο αρχωντα .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΑΑΝΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ,ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ....ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ.....ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ