Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σε τι να ελπίζουμε;


Σκέψεις του καθηγητή Ηλία Σταμπολιάδη (Πολυτεχνείο Κρήτης) για τις οργανωτικές δυσκολίες που υπάρχουν για μια έξοδο απο την κρίση (Ερώτηση: Κύριε Σπαμπολιάδη, που και τι είναι το Τιτάνια που αναφέρετε στο κείμενό σας; Είναι ένα θεατρο στο Ηράκλειο; Δεν ζούμε όλοι οι Έλληνες στην Ελλάδα)
του Ηλία Σταμπολιάδη



Αγαπητoί φίλοι,



Το άρθρο “Σε τι να ελπίζουμε” το έγραψα ειδικά για μία συνάντηση (31-7-2011) που προκάλεσε ο στρατηγός ε.α. Γεώργιος Αϋφαντής με στόχο να συνενώσει όλα τα κινήματα και να γίνουν προτάσεις εξόδου από την κρίση. Εκτός από τον Αϋφαντή και εμένα, με ότι σχετικό αναφέρω στο άρθρο, κανείς δεν προβληματίστηκε για το πως θα απονομιμοποιήσουμε το σαθρό σύστημα και πως θα νομιμοποιήσουμε τη διάδοχο κατάσταση που θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην την καπελώσει το σύστημα.



Υπήρχαν άνθρωποι που πήραν το λόγο να μας πουν την ιστορία της ζωής τους και άλλοι να προτείνουν το τι θα κάνουν ΟΤΑΝ έλθουν στην εξουσία. Το ίδιο συνέβη σε παρόμοιες συναντήσεις με άλλα καλέσματα όπως π.χ. της «Συμμαχία για την Ελλάδα» ενώ σε άλλες με ιδρυτική διακήρυξη, όπως π.χ του ΕΠΑΜ, τα πράγματα ήταν στρατολογημένα από την αρχή και δεν τολμούσες να αναφέρεις κάτι που θα δίχαζε τον “κόσμο” (της αριστεράς) όπως π.χ. το μεταναστευτικό.



Σκέφτομαι τελικά μήπως μία μικρή μυστική εθνική επαναστατική ομάδα θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα τουλάχιστον ώς προς τον στόχο του να διώξει τους προδότες και σαν εναλλακτική λύση πρότεινα μια Φιλική Εταιρεία. Δυστυχώς δεν έχω συνωμοτική εμπειρία για να οργανώσω κάτι τέτοιο. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση συνωμότες είναι όσοι δίνουν κοινό όρκο για την επίτευξη ενός σκοπού και ο σκοπός χαρακτηρίζει την ηθική τους υπόσταση. Σήμερα π.χ. όλοι οι βουλευτές των κομμάτων είναι συνωμότες στη διεκδίκηση της εξουσίας από το κόμμα τους, ακόμη και εις βάρος του έθνους, όπως το έχουν αποδείξει.



Με την ευκαιρία να σας πω ότι ο Αϋφαντής με κάτι φίλους του ξόδεψαν 1000 € για την αίθουσα στο ΤΙΤΑΝΙΑ και τα κεράσματα στο διάλυμα, ενώ με αντίστοιχο τρόπο χρηματοδοτούνται όλες οι άλλες προσπάθειες σε αντίθεση με τα κόμματα που επιδοτούνται από το κράτος (εσένα και εμένα). Αυτά τα λέω για μερικούς “Δημοκράτες” που ειρωνεύονται ή υποβαθμίζουν την προσπάθεια αντίστασης στην προδοσία και υποστηρίζουν ότι οι αγανακτησμένοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα κόμμα να διεκδικήσουν την εξουσία στις επόμενες εκλογές, έτσι απλά! Να υπενθυμήσω ότι το σύστημα έχει ήδη προτείνει δικούς του ανθρώπους (προσωπικότητες μέσα και έξω από την Ελλάδα) και δεν κατάφερε ακόμη να βρεί ακόμη τον δικό του “Μενέκο”. Σκεφθείτε πόσο περισσότερη δυσκολία υπάρχει από τον ανοργάνωτο λαό να βρεί τον Άη Γιώργη του.



Η ελπίδα για μία ελεύθερη και αυτεξούσια Ελλάδα θα πεθάνει τελευταία μετά από εμάς τους Έλληνες.



o Ηλίας Σταμπολιάδης είναι Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης
 Πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενοι από 12 αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 12 τουρκικά μαχητικά τα 8 έφεραν οπλισμό. Η τούρκικη δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Ανώνυμος είπε...

otan o ellinikos ouranos gemisei apo tourkika polemika maxitika skafi tote tha sou po ti oraia pou einai ellada xoflises.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ, ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.ΡΕ 7.47 ΤΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ. ΒΟΥΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.8.23 ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΛΗ ΗΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΗ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 8.24 ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΨΥΘΙΡΙΣΩ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΣΟΥΖΕΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

9.56 ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΒΑΖΩΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ?? ΑΥΤΟ ΤΙ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ , ΕΧΟΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ , ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΟΠΩς ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ Ο ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.Η ΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩΜΕ ΑΚΕΡΑΙΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ, ΧΕΣΤΟΝ ΤΟΝ 8,24 ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΣΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ.....ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΟΖΟΝΤΑΙ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΟΥΛΗΚΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Τον ειχα καθηγητη και συμφωνω απολυτα μαζι του! Μια φιλικη εταιρεια χρειαζομαστε που να ξεκανει και τους προδοτες. Εχει δικιο σε αυτα που λεει και για τους αγανακτισμενους! Αλλα τετοια μυαλα ειναι δυσκολο μερικοι να τα συλλαβουν!

Ανώνυμος είπε...

λογια εχουμε χορτασι ,χερονται οι τοπικες μαριονετες της μασονιας οταν ειμαστε ουραγοι τον γεγονοτον, και ομιλουμε για τα εθνικα θεματα ΄΄προκειμενου να διευκολινουμε την χωνεπση μας''οπως ελεγε ο γιανοπουλος, πρεπει ο αγωνας να φυγει απο της πλατειες,δεν καταλαβενουνε ακσιοπρεπεια και διαμαρτυρια.πρεπει να τους στηλουμε σε τροχια.να συναντυσουν τον δημιουργο.ο ενοπλος αγωνας ειναι μονοδρομος