Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Εορτασμοί με λαμπρότητα


Εορτασμοί με λαμπρότηταΣε Τραπεζούντα, Βέρμιο, Τήνο και όλη την Ελλάδα

Στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και στην Ημαθία αλλά και στην Παναγία της Τήνου χτυπά η καρδιά του Δεκαπενταύγουστου καθώς σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι πιστοί γιορτάζουν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα την Κοίμηση της Θεοτόκου.


Χιλιάδες Πόντιοι συρρέουν στην Τραπεζούντα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου, στο Ορος Μελά. Στο ιστορικό μοναστήρι τελείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά της Ημαθίας κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις με τον αρχιερατικό συλλείτουργο, την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τις καταθέσεις στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών εορτάζεται το Δεκαπενταύγουστο και στην Τήνο.
http://www.newsbeast.gr/

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/08/blog-post_6266.html#idc-container

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ.
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Έλληνας ή Εβραιοχριστιανός.

17 αιώνες τώρα οι ρασοφόροι,
πνευματικοί πράκτορες του Ισραήλ,
προσπαθούν να μας αφελληνίσουν.

Θέλουν να μας αποκόψουν από το τρισένδοξο
παρελθόν μας, να μας πείσουν ότι είμαστε
απόγονοι του Αβραάμ, Ισαάκ, της Σάρας,
Μάρας και του κακού συναπαντήματος!!

Από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο
μας κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

αστην ελλαδα ησυχη με το ζορι αγκαλια δεν γινεται εσυ πιστευε στην ορθοδοξια και οπου θελεις αλλα για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο πρεπει η ελλαδα να εχει εσας κηδεμονες γιατι τρεμετε την συγκριση με την αρχαια διανοηση με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ γιαυτο ντυσατε τα γελοια ιερα κειμενα των αγιων σας πατερων με την θεια ελληνικη συμπαντικη γλωσσα για να παρουν υποσταση και οτι εκφραζουν κατι βαρυσημαντο και σημαντικο ενω σεαυτους που απευθυνεστε και τη γλωσσα του νηπιαγωγιου να χρησιμοποιουσατε παλι σημαντικο θα τους φαινοταν

Ανώνυμος είπε...

φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους ανθελληνες ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

re den mas afinete isixous , an den sou aresei opos exoun ta pragmata vour gia ton olympo...

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο κόλημα αυτοί οι Νεοπαγανιστές αρχαιολάτρες. Έχουν το θράσος να μιλάνε αυτοί οι οποίοι σκότωσαν, εξόρισαν, και έθαψαν όλους τους Φιλοσόφους, πολιτικούς και στρατηγούς της αρχαιότητας. Για πιά κοσμοθέαση μιλάς ρε μεγάλε; από ποιόν γιατί άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος! εκατό κοσμογονίες και μόνο φτάνουν. ποιά είναι η αληθινή;
εκατό θεωρήσεις για το σύμπαν, την κοινωνία, τους θεσμούς κ.α
τον μέγιστο των Ελλήνων Αλέξανδρο τον Έλεγαν βάρβαρο και ευχόταν όλοι να χαθεί στην Ανατολή για να επαναστατήσουν.
δεν τελειώνει επιτέλους αυτή η καραμέλα σας;

Ανώνυμος είπε...

ποιο το προβλημα σου φιλε με τις πολλες αποψεις γιαυτο επικρατησε μονο το χριστιανικο δογμα της αγαπης? κι οποιος τολμουσε ναχει αλλη αποψη στο πυρ το εξοτερον εσεις εχετε εξαφανισει λαους ολοκληρους με τους θεοδοσιανους και ιουστινιανιους κωδικες της αγαπης και σεις που αγαπατε τοσο τη φιλοσοφια γιατι δεν την αναδεικνυεται και αν η χριστιανικη κοσμογονια σου φαινεται η πιο αληθινη αυτο ειναι επιλογη σου αλλα να σεβεσαι και την επιλογη των αλλων οπως κανανε και προγονοι σου και οχι να την επιβαλεις και τελος παντων γιατι 1750 χρονια χριστιανικης επικρατησεως δεν εχουν κανει τον κοσμο καλυτερο απο οτι χρεωνεις ολα τα παραπανω στον αρχαιο κοσμο?

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημά μου είναι όταν ο άλλος έχει πρόβλημα μαζί μου. Θέλει θράσος μα μιλάει κάποιος για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Αν επικρατούσε η Ορθοδοξία πραγματικά σε όλο τον κόσμο ο κόσμος θα ήταν σαφώς καλύτερος. Αλλά είσαστε τόσο κολλημένοι με την μπάλα που είναι αδύνατον να δείτε πέρα από την μύτη σας.
Δεν είδα καμία αυτοκριτική για αυτά που ανέφερα;
Αντί σαν Έλληνες να δούμε τα στραβά μας μέσα από την αρχαιότητα και τον Χριστιανισμό και μνα τα διορθώσουμε, η πρώτη σκέψη είναι να αλληλοεξοντωθούμε.
Αντί να τα βάλουμε κάτω και να αξιοποιήσουμε ότι θετικό μέσα από την αρχαιότητα και τον Χριστιανισμό, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς να αλληλοεξοντωθούμε.
Μπράβο μας!
Πίστευε ότι θέλεις, μου είναι αδιάφορο. Σταμάτα όμως να προσπαθείς να μονοπωλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει γιατί αν διαβάσεις πραγματικά και σχολαστικά την ιστορία για όλες τις εποχές πολλοί από εμάς μπορεί και να μην έχουμε Ελληνικό αίμα.
Κανένας λαός δεν εξαφανίστηκε ούτε στα χρόνια του Ιουστινιανού ούτε ου Θεοδοσίου. Εγκλήματα έγιναν και κανένας δεν μπορεί να τα αρνηθεί, αλλά άσε τον χριστιανισμό την άκρη. Άλλο το κατ΄ επίφαση Χριστιανός και άλλο στην πραγματικότητα. Αν μπορούσες έξω από τις παρωπίδες σου να διαβάσεις ιστορία θα ήξερες για έναν Αμβρόσιο επίσκοπο - Μεδιολάνων – που αρνήθηκε την είσοδο στην Εκκλησία στον Θεοδόσιο - μέχρι που ζήτησε γονατιστός συγνώμη - για το έγκλημα στην Θες/νίκη. Αυτός ήταν πραγματικός Χριστιανός.
Εγκλήματα οι κατ’ επίφαση Χριστιανοί έκαναν, όπως έκαναν και οι κατ’ επίφαση δημοκράτες στο Ιράκ στην Γιουγκοσλαβία και αλλού. Δε φταίει η δημοκρατία για τους κακούς εκφραστές της.
Πραγματικός Χριστιανός ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που προστάτεψε τον πρώην διώκτη του όταν αυτός πήγε ικέτης στον Ναό.
Πραγματικός Χριστιανός είναι ο Άγιος Διονύσιος που προστάτεψε τον δολοφόνο του αδερφού του.
Άπειρα τα παραδείγματα.
Αλλά αυτά για εσάς δεν υπάρχουν. Για εσάς υπάρχει μόνο μίσος και τίποτα άλλο!

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου τα επιχειρηματα σου ειναι ανυπαρκτα το προβλημα και οι χαρακτηρισμοι εναι δικοι σου δεν υπαρχη κανενα μισος σε πληροφορω τωρα για τα στραβα της αρχαιοτητας σιγουρα δε φταει η θρησκεια αλλα η αντιμετωπιση των γεγονοτων της εποχης απ τους ανθρωπους της εποχης εκεινης και πριν τον Αλεξανδρο τρωγοταν μεταξυ τους οι σπαρτιατες με τους αθηναιους οι σπαρτιατες με τους θηβαιους οι φωκεις με τους θεσσαλους οι μακεδονες με ολους τους παρακατω μετα τον Αλεξανδρο οι επιγονοι μεταξυ τους αλλα μην χρεωνεις αυτες τις συμπεριφορες στην θρησκεια αν και οι ελληνες ποτε δεν ειχαν θρησκεια με την μορφη δογματος και ουτε ο Αλεξανδρος επεβαλε σε αυτους που κατεκτησε την θρησκεια του οι ελληνες ειχαν φιλοσοφια και σχολες που οσο και αν σε φαινεται περιεργο διαφωνουσαν μεταξυ τους και απεριπταν οσο και εαν εσυ δεν μπορεις να ασκησεις κριτικη στο δογμα σου οσο για τον ιωαννη τον χρυσοστομο που τον βγαλαν ετσι για τον οχετο υβρεων προς τους ελληνες φιλοσοφους και τον ελληνικο πολιτισμο ειχε δασκαλο τον Λιβανιο οπως και ο μεγας βασιλειος προετιμαστηκαν καλα πριν επικρατησει ο χριστιανισμος γιαυτο σπουδασαν σε φιλοσοφικες σχολες μετα επιβαλεν την αγνωσια. τωρα οσο για τον αμβροσιο που μου λες και δεν αμφιβαλλω οτι με ενα συγνωμη καθαρισε για την δολοφονια 15000 [και μετα τον εκανε και αγιο] αφου αυτο λεει το δογμα κανε οτι θελεις και με ενα συγχωροχαρτι φτου κι απ την αρχη και γιατι σωνει και καλα ο καλος ανθρωπος να λεγεται χριστιανος σκοπος ειναι να μαθευτει η αληθεια το πως επικρατησε ο χριστιανισμος γιατι ολες αυτες οι ψυχες που χαθηκαν ζητουν δικαιωση και μονο με την αληθεια θα την βρουνε τωρα περι αλληλοεξοντωσης αυτες ειναι δικες σας τακτικες οι ελληνες δεν εξοντωσαν ποτε κανενα για την θρησκεια τωρα ελληνικο αιμα δεν ξερω αν εχω αλλα ελληνικη σκεψη ειναι αυτη που θελω να αποκτησω και οπως ελεγε και ο αγιος νεκταριος η φιλοσοφια ειναι η προπαιδεια στον χριστιανισμο ερρωσθε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι:
1. Δεν γνωρίζεις ούτε τι λέει ούτε τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός γιατί φοβάσαι να μάθεις!
2. Ο Χριστιανισμός δεν ήρθε την εποχή της ακμής του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού (ούτε την κλασική αρχαιότητα, ούτε στους Ελληνιστικούς Χρόνους), αλλά στους Ρωμαϊκούς Χρόνους όπου κάθε ηθική και ανθρώπινη αξία είχε ευτελιστεί. Εγώ διαβάζω πηγές της εποχής (βλέπε Πλούταρχος) και όχι περιοδικά αρχαιολατρείας. Διάβασε λίγο για την τότε κατάσταση (για τους Ολυμπιακούς αγώνες π.χ και ύστερα κατηγόρησε τον Θεοδόσιο που τους κατήργησε.
3. Για τους πατέρες της Εκκλησίας δεν θα σχολιάσω γιατί έδειξες καθαρά ότι δεν σε ενδιαφέρει να ακούσεις ότι και να σου πουν. Για εσένα δεν μετράει πως έζησαν τι ενέργειες έκαναν, απλά σου κατηγόρησαν την πίστη και αυτό είναι έγκλημα.
4. Για τον Αμβρόσιο. Δείχνεις πάλι πόσο επιφανειακά σε απασχολεί η ιστορία.
Ένας Αυτοκράτορας που έχει εξουσία ζωής και θανάτου στους υπηκόους του είναι μικρό πράγμα που ζητά γονατιστός συγνώμη. Αλλά ξέχασα. Το έκανε για τους ψήφους. Ήταν προεκλογική περίοδος τότε. Έλεος ρε! Θα μου πείς τι είναι η συγνώμη για εσάς;

5. οι αρχαίοι δεν είχαν δόγματα. Σωστά. Τον Σωκράτη τον σκότωσαν για έγκλημα πάθους.
6. κατά τους αρχαίους λοιπόν δεν υπηρχε θέμα θρησκείας στους πολέμους αλλά στους χριστιανούς υπήρχαν. Δες λίγο αν έρχομαι; Αν είναι έτσι τότε ξαναδιάβασε την αρχαία ιστορία αν υπήρξαν τέτοιοι πόλεμοι και τα λέμε. Πως δείχνεις άσχετος. Όταν τους βρείς θα μου πεις ότι τα αίτια ήταν άλλα αλλά για τους άλλους δεν τα δέχεσαι. Φοβερός Ελληνικότατος τρόπος σκέψης.
7. για τις σχολές που αναφέρεις και έλεγαν διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους αυτοί που διαφωνούσαν πως αντιμετώπιζαν τους άλλους; Εδώ τουμπεκί ψιλοκομένο. Ποια ήταν η τύχη λοιπόν των φιλοσόφων, πολιτικών και στρατηγών σαν τον Κίμωνα και τον Μιλτιάδη; Άπειρα τα παραδείγματα.
8. Ασε ρε μεγάλε τις αερολογίες για ανθρώπους που αγνοούν την Ιστορία και όχι για εμένα.

Ανώνυμος είπε...

πιστευε και μη ερευνα!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το πιστεύω σου; Μπράβο! γιατί εμείς οι Χριστιανοί έχουμε το ερευνάτε τας Γραφάς!