Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η χθεσινή συναίνεση έχει αποσυντονίσει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία


anti-ntp:Το μίγμα φταίει για ολα...
Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά τη χθεσινή υπερψήφιση επί της αρχής του Νομοσχεδίου της Άννας Διαμαντοπούλου. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θεωρεί το χθεσινό «απαρχή για συναίνεση και σε άλλα θέματα», ενώ άλλα στελέχη της
αξιωματικής αντιπολίτευσης διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η συναίνεση περιορίζεται μόνο σε αυτό το θέμα.

«Το ότι επιτεύχθηκε, για πρώτη φορά, συναίνεση και μάλιστα στο σημαντικότερο ζήτημα, στο ζήτημα της παιδείας, κατά τη δική μου εκτίμηση θα πρέπει να είναι η απαρχή δημιουργίας μιας ευρύτερης κουλτούρας, της κουλτούρας του διαλόγου και της κουλτούρας της συναίνεσης. Να επιδιώκουμε, δηλαδή, στα μείζονα και στα σημαντικά, να βρίσκουμε αυτά τα οποία μας ενώνουν και να μην στεκόμαστε σε αυτά που μας χωρίζουν», σημείωσε ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΝΔ επιμένουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση αν δεν αλλάξει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής. «Λέμε ναι σε ό,τι είναι καλό για την χώρα» δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του κόμματος.

Ωστόσο, αυτή η καθαρά υποκειμενική δήλωση «για το καλό της χώρας» ή πείτε το και «εθνικό συμφέρον» αφήνει πολλά παράθυρα ανοιχτά.

Η πραγματικότητα είναι ότι στη Συγγρού έχουν απορρυθμιστεί εντελώς. Η χθεσινή συναίνεση, καθαρά μικροκομματική για να διασωθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως έχουν και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, έχει προκαλέσει κοινωνική δυσαρέσκεια που οι κλεισμένοι μέσα στη γυάλα παλαιοπολιτικοί του δικομματισμού δεν την είχαν υπολογίσει, ούτε καν υποπτευθεί. Ενισχύθηκε και άλλο στους πολίτες η πεποίθηση ότι «και οι δύο ίδιοι είναι και συνυπεύθυνοι». Ενισχύει και άλλο το αίτημα του λαού, όπως εκφράστηκε στις αγανακτισμένες πλατείες, για νέα Μεταπολίτευση, Άμεση Δημοκρατία και συνταξιοδότηση του παλαιοκομματισμού.

Μην εκπλαγείτε εάν τις επόμενες ημέρες εμφανίσουν δημοσκοπήσεις που να επικροτούν τη «συναίνεση» στο νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου. Είναι στο πλαίσιο του γενικότερου επικοινωνιακού σχεδιασμού να επηρεάσουν υπέρ τους την Κοινή Γνώμη. Ωστόσο, το πρόβλημα όλων αυτών είναι, ότι στην ταχύτητά τους να χειραγωγήσουν την Κοινή Γνώμη ξεχνούν το σημαντικότερο: να την ακούσουν. Και αυτό είναι που θα τους ανατρέψει τελικά!

Στέφανος Μυτιληναίος
Πηγη 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αραπης που τους περιμενει.

Ανώνυμος είπε...

Στραβός , Στραβόν οδήγαγε .....

Ανώνυμος είπε...

να ειναι καλα το ΛΑΟΣ λεω εγω...

Ανώνυμος είπε...

αχ παλιομισοφορια,
τι τραβαν για σας...
τ' "αγορια"...
ε.σ.

Ανώνυμος είπε...

Τί ανοησίες γράφεις ρε φίλε? Τί είναι επιτέλους το κοινοβούλιο, χώρος για κατινιές? Αν δώθηκε μιά ευκαιρία, το ίδιο αυτό κόμμα που έφερε την διάλυση στο πανεπιστήμιο με τις πολιτικές που εφάρμοσε από το 1981 και μετά και κυρίως με τις πρακτικές των ανθρώπων του εντός, γιατί να μην αδράξει την ευκαιρεία η ΝΔ, να το βάλει ενώπιον και εναντίον των ανθρώπων του με το καινούργιο νομοσχέδιο? Τόσες φορές προσπάθησε μόνη της και δεν το κατάφερε. Τώρα ήταν μια ιστορική ευκαιρία. Όσο για τον Αρούλη, ας τον τον μαλάκα να νομίζει ότι κάτι είπε ή ότι κάτι έκανε. Αλλοι στη ΝΔ έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι.

Ανώνυμος είπε...

Κοινοβούλιο= Κυνο-βούλιο...

προδότες όλοι...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 2.00 ΑΥΤΟΙ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ Η ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ Η ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΕΣ!! ΣΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΜΕΣΗ!!